Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

FIIN JE NE COMPRENDS PAS OX


©Etaya Egypitan Stud, photo by Polly Knoll

Virallinen nimi : Fiin Je Ne Comprends Pas ox
Lempinimet : Jere
Syntymäaika : 22.10.2001
Rotu : Arabialainen tv.
Sukupuoli : ori
Väri+merkit : ruunikko
Säkäkorkeus : 152cm
Isä : Sunflower's Al Sheik ox KTK IIpalk.
Emä : Crystal ox KTK IIIpalk.
Kasvattaja&omistaja : Lara Jokela

Ko Helppo A, re 100cm, ih 115cm


Jere on oma kasvattini, joka vieroituksen jälkeen oleili pitkään myyntilistalla, kiinnostamatta sen enempää ostajia. Oman rakkaan arabiorini kuoltua ryhdyin etsimään uutta arabioria siitokseen silloiselle LT:lle, kunnes tajusin vilkaista omia kasvattejani. Päätin jättää Jeren itselleni siitosoriksi, ja vaikka sen kanssa on niin itketty, huudettu kuin naurettukin, tein mielestäni aivan oikean ratkaisun.
Jereä ei voi sanoa "joka tytön pullaponiksi", koska sitä se ei todellakaan ole. Jerellä riittää tempperamenttia ja tietynlaista tulisuutta. Karsinassa yleensä kokeneemmatkin hoitajat pistävät Jeren kiinni harjauksen ja muun hoidon ajaksi, sillä karsinan ohikulkeva hevonen saa orin valloilleen. Ei Jereä välttämättä ilkeäksi voi sanoa, eikä se ihmistä tarkoituksella vahingoita. Muiden hevosten kanssa Jere ei tule toimeen, joten Jere tarvitsee rauhallisen ja syrjäisen karsinapaikan ja tarhan.
Jeressä on näyttävä hevonen, ja se tulee kiertämään tulevaisuudessa paljon näyttlyitä. Koulukisoihin se olisi upea ilmestys, mutta niin hyvin kuin Jere koulua meneekin, on sen estetaidot sellaista luokkaa että estekisoihin matkataan ensisijaisesti, ehdottomasti.

Takaisin orit-sivulle