Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

UPDATE 2004/2005


ERVARINGEN

SCHULD EN MISBRUIK

Home

Oproep

Petitie

Vereniging

Nieuws

Levensverhaal

Contact

 

 

 LET OP DIT STUKJE KAN CONFRONTEREND ZIJN. STOP INDIEN HET TEVEEL BIJ JE TEWEEG BRENGT OF ALS JE DENKT DAT JE HET NIET AAN KAN. ZORG ERVOOR DAT JE IN EEN VEILIGE OMGEVING BENT,WAAR JE MET IEMAND KAN PRATEN ALS HET JE TEVEEL WORDT. Ga niet zelf over je eigen grenzen.

 

 

 

Seksueel Misbruik & Schuldgevoel.

Dit stukje heb ik ooit op internet gevonden, waar ik zelf heel veel aan heb gehad, het deed mij de knoppen doen omdraaien betreft het schuldgevoel dat ik altijd had. Daarom plaats ik het ook voor jou, omdat jij misschien er ook iets aan hebt.

 

Het treurige is dat het niet de meisjes zijn die uitdagend gekleed gaan, die eerder verkracht worden. Het zijn juist de meisjes die vroeger al jong seksueel misbruikt of mishandeld zijn, die het grootste risico lopen. Dat is ten hemelschreind, maar helaas wel aantoonbaar.

 

 

 

Als je misbruikt of mishandeld bent doe je òf alle mogelijke moeite om NIET op te vallen. Dan draag je voortaan alleen nog jeans en grote truien en vooral geen make-up. Dan doe je dus net of de hele wereld en alle mannen erin levensgevaarlijk zijn.

 

Òf je slaat over naar het andere uiterste: Je denkt: Nou ja, big deal! Als dat blijkbaar zo gemakkelijk gaat dan kan het mij niks meer schelen, dan kan ik ook wel met iedereen naar bed gaan. Dan doe je dus net of het niet erg is wat je overkomen is.

 

 

 

Deze beide vormen van afweergedrag kunnen naast elkaar voorkomen en elkaar afwisselen. Ik ken ze uit eigen ervaring, ik ben zelf ooit zo'n meisje geweest. Het gekke is dat je dan dus eindeloos mannen tegen het lijf blijft lopen die het wéér doen...alsof een soort natuurlijke bescherming om je heen is weggevallen en ze het rúiken... Ik begrijp dat niet... hoe herkennen ze je? En hoe voorkom je dat je daar weer in trapt?

 

 

 

Als je zo'n meisje bent denk je direct na de verkrachting: "Dit is mijn eigen schuld, dan had ik maar niet.....(met die man mee moeten gaan.... daar langs moeten fietsen..... zo dom moeten zijn.... zulke kleren aan moeten trekken.... alleen naar huis moeten gaan...)"

 

De aantal redenen zijn teveel om op te noemen. Maar schuldig voel je je.

 

Dat je je schuldig voelt heeft een functie: Op het moment dat je verkracht/aangerand wordt ben je volstrekt machteloos. Want alles wat je geprobeerd hebt heeft niet gewerkt. Schreeuwen niet, afweren niet, vluchten niet, verstandig praten niet, een grapje maken niet, afleiden niet.... En die totale machteloosheid: iemand anders neemt het beheer over jouw lichaam over, over de intiemste delen van je lijf, en doet ermee wat hij wil, doet je pijn, maakt je stuk, en gaat daarmee door zolang HIJ wil... dat is niet te dragen....

 

Op het moment dat je je schuldig voelt pak je een heel klein beetje macht over jezelf terug. Want als je ergens schuld hebt... dan hàd je dus iets anders kunnen doen, dan hàd het ook anders af kunnen lopen. Dan had je een keus gehad. Volgende keer kies je zo dat je NOOIT MEER in zo'n vernietigende situatie terechtkomt.

 

Schuldgevoel, grenzenloos gedrag, ontwijkend gedrag komen in zekere mate bij ieder meisje voor dat zo iets afschuwelijks heeft mee moeten maken. Het zijn verdedigingsmechanismen van de geest om een dergelijke verschrikking te kunnen overleven. In werkelijkheid heeft het slachtoffer geen schuld. Alle schuld ligt bij de dader. Maar op het moment dat je dat durft te geloven als slachtoffer word je direct geconfronteerd met het gruwelijke wat je overkomen is. Dan was je dus machteloos! Dan deed die man maar met je lichaam en de intiemste delen ervan wat hem beliefde.... Dan komen de doodsangst en de afschuw en de misselijkheid en de pijn in volle hevigheid op je af....

 

Dan val je weer terug in de hel van toen.... Daar verzet je je tegen uit alle macht!

 

© Anoniem

 

Ik mocht het met toestemming van de auteur (die anoniem wenst te blijven) plaatsen.

 

 

 


 

 

LET OP MIJN PAGINA KUN JE OOK BEREIKEN VIA

 

http://www.steunpunt-geweld.tk

Of neem eens een kijkje op mijn ander site die over seksualiteit gaat en seksueel misbruik.

 

 

Klik Hier: 

Naar Vorige Pagina| Naar Volgende Pagina 

 

 

THEMA'S

ADRESSEN

BOEKEN

CHRISTELIJKE

HULP

ERVARINGEN

GEDICHTEN

HULP IN

BELGIË

HULP VERLENING

MISBRUIK door

HULPVERLENER

VERWERKING-

TIPS

VROUWEN

GEWELD

ZELF-VERDEDIGING