Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Vaner Alkaç

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Açıklama Ve İki yazı Tarih, gün ve saat : 29. Ekim 2000 02:37:15:

Değerli Arkadaşlar
Sanıyorum bir server arızası yüzünden iki gündür Ne Duvar Gazetesine ne de Serbest Kürüsye girmedim.

Sevinerek söylemeliyim ki giderek ortak bilincin ve dilin geliştiğini gözlemliyorum bu forumda.

Öncelikle Mehmet Aslanın yazsına yönelik tepkilerde haklılığı ne olursa olsun kullanılan dille Sayın Aslanın vurgusunun zayıflatılmasına bizzat kendisinin gösterdiği sert tepki yakalanması gereken kültürel düzeyin işaretlerini yansıttığı için son derece sevindirici.

Bunun yanısıra Sayın Arkadaş içten ama kişiselliği ağır basan bir açıklama ile karşılamış bu yazıyı.
Ve yanlış tahmin etmiyorsam kendisi ÖDP li.
Yine bir başka ÖDP li olan Sayın Vanlının cevabı da oldukça ilginç.
Ayni siyasi yapıda kendilerini ifade etmeye çalışan bu iki arkadaşın birbirlerinden son derece farklı değerlendirmeleri bile bize yaratılması gereken demokratik anlayışın örneklerini verirken oluşturulması gereken yeni sistematiğimizdeki arızalar üzerine yoğunlaşmamız uyarısını da yapıyor.

Peşinden Memduh Hacı arkadaşımız Nuri Nemrut adlı bir tartışmacıyla sanıyorum başka forumlardaki bir tartışmasını aktarmış. Özellikle Sayın Hacının sistematiğindeki son derece sevindirici gelişmeler (veya var olanı benim görebilme durumum)umutlandırıyor keyiflendiriyor.

Bunun da ötesinde sayın Rojanın doğmatik önyargıları takmadan sol literarür diye bize kakalananların üstüne yürekilce giderek lafazanlık dayatmalarına düşünsel meyden okuyuşu herşeyi yeniden yeniden ve birdaha yeniden düşünüp bu günün en gerçekci ve gerekli politik hattını bulabilmenin akıncılığını üstlenmesini heycanla karşıladığımı da vurgulamak isterim.
Tolos bizim yüreğimiz heycanımız olmayı istiyor.
Ve artık isim vermeden evrenselleştirerek eleştirmeye çalışıyor. Mesajının alındığının bilinmesini istedim.
Birazda benim hastalığım olsa gerek. müziğini daha güçlü duymak isterim.

Kısacası sevindim.
Aslında bu açıklama yazısını yazarken derdim başka idi. Ama bir anda sevincimi paylaşmaktan alıkoyamadım kendimi.

Forumlara ulaşamadığım süre içinde hazırladığım bazı yazıları da istediğim yerlere asamadım tabi.

Bir çok kez tekrarladım.
Sol içindeki demokratik kesim içindeki tartışmaları bu gün için sağla yapılabilecek devletle yapılabilecek tartışmalardan çok daha fazla önemsiyorum.
Bizler yenilmeden önce yanıltıldık. Ki bizi yenebildiler.
elbette karşı güçlerin bu yanltılmamızda misyonları gereği payı var. Ama asıl yanıltmayı biz kendi kendimize doğmalar mitler yaratarak demokraisi kültürünü yaratmayarak yaptık.

Bu bağlamda uzun zamandır Demir Küçükydın şahsında götürülen ve zaman zaman son derece tehlikeli boyutlara ulaşan bir yanıltma girişimine karşı koyma diye bir görev çıkardım kendime.
Bir şey yanlış anlaşılmasın. DK ne söylerse yanlış söyler diye bir mantığım yok.
Örneğin Kolombusun Yumurtası adlı yazsına ilk tepkim kutlama yazsıydı. Ve peşinden düşünce sistematiğindeki arıza nedeniyle vardığı sonucun zorlama ile yamultulmuş ve ters sonuç çıkarılmış olmasını temel alan bir çalışmam oldu.

Hatırlanacaktır en son İmralı açıklamaları çerçevesinde Öcalanın bayrak, istiklal marşı, Atatürk resimlerinin asılması ve islamiyetin demokratik yorumu gibi HADEP e yönelik talepleri konusundaki düçüncelerini açıklmasını istemiştim DK den. Yine bu forumda da yer alan açıklaması gereken nedir başlıklı bir cevap verilmişti.

Bu konuyla ilgili cevabi yazımla yine Globalleşme ulusallığın sonu mu başlıklı yazısını tartışan bir başka yazıyı da buraya asıyorum.

Saygılarımla
Vaner Alkaç

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]