Sikinos
De Griekse eilanden Sikinos HOME Sikinos Hotels Sikinos Stranden Sikinos Veerboten
Sikinos, © Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou Sikinos, © Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou Sikinos, © Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou Sikinos, © Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou Sikinos, © Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou
HET EILAND SIKINOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND - EILAND OP DE VERLANGLIJST
Sikinos plattegrond English

Het eiland Sikinos is een klein, onbedorven en heuvelachtig eiland in de Cycladen. Het is 41 km2 groot en heeft het eiland Ios aan de oostzijde en Folegandros aan de de westzijde. Het eiland heeft maar iets meer dan 300 permanente bewoners. Als je aan komt varen lijkt het misschien of er meer mensen op het eiland wonen, maar veel van de huizen op het eiland staan leeg en worden alleen in de zomermaanden gebruikt. Samen met Anafi is Sikinos een van de minst toeristische "grote" eilanden in de Cycladen groep (de kleine Cycladen dan even niet meegerekend). De naam Sikinos is afgeleid van uit de Mythologie. Een man van het eiland Limnos (Thoas) werd verbannen en ontsnapte het eiland in een zee-kist. Hij dreef spoelde aan op Sikinos, waar hij werd onthaald door een nimf. Het kind van deze Thoas en de nimf heette Sikinos.

Sikinos is een rustig eiland met nog weinig faciliteiten die speciaal op de toeristen zijn gericht. Er is een beperkt aantal accommodaties en er zijn een paar tavernes op het eiland. Ook zijn er weinig auto's en het meeste transport vindt nog steeds met de ezel plaats. Wel is er een busverbinding tussen het kleine havenstadje Alopronia (waar de veerboten aankomen) en de hoger gelegen dorpjes en Kastro aan de noordzijde van het eiland. Kastro is het grootste van de twee en is een beetje het "stads centrum", en Chora is kleiner, met veel vervallen huizen en wat windmolens.

De inwoners van het eiland schijnen erg vriendelijk te zijn, maar omdat het eiland niet erg toeristisch is kan het zijn dat je je met de taal hier en daar enigzins moet behelpen. Veel van de huidige bewoners stammen af van Kretenzers die in de 16e eeuw het eiland gingen bevolken. Als ze inderdaad net zo vriendelijk en gastvrij zijn als de mensen uit Kreta dan zit het wel goed, want de mensen daar zijn over het algemeen echt heel erg aardig.

DE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN HET EILAND SIKINOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Kastro is de site van het oude Sikinos. Er zijn oude huizen en kerken in het dorp en er is een verlaten klooster boven de stad. Het heet het Zoodochos Pigi klooster. Eens was het versterkt en het gaf het dorp Kastro zijn naam (Kastro = kasteel). Vanaf de plek van het klooster is er een prachtig uitzicht over het eiland.

Het Episkopi klooster in het zuiden van het eiland is gebouwd op wat waarschijnlijk een Romeinse aan de God Apollo gewijde tempel gewijd is geweest.

Sikinos, © Porto Sikinos Hotel Sikinos, © Porto Sikinos Hotel Sikinos, © Porto Sikinos Hotel Sikinos, © Porto Sikinos Hotel Sikinos, © Porto Sikinos Hotel
Sikinos, © Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou Sikinos, © Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou Sikinos, © Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou Sikinos, © Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou Sikinos, © Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou
DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN VAN HET EILAND SIKINOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Er zijn verschillende goede stranden aan de zuidkust van Sikinos (Agios Nikolaos Beach en Agios Georgios Beach), die ook kunnen worden bereikt met caiques (traditionele houten boten) vanuit de kleine haven van Alopronia. Alopronia zelf heeft ook een mooi en groot zandstrand. Dit is de enige georganiseerde strand van het eiland, met een paar parasols en ligbedden en met tavernes. Er zijn ook bomen als je in de schaduw wilt gaan liggen. Voor alle andere stranden is het verstandig om uw eigen water en voedsel mee te nemen.

Agios Georgios Beach in het zuidoosten kan worden bereikt met de auto of te voet over paden die leiden van Alopronia en Chora. Het is het grootste strand van het eiland. Er zijn geen voorzieningen (in het hoogseizoen is er naar ik begrijp een taverna), maar er zijn wel enkele bomen waar je in de schaduw kunt gaan liggen.

Tussen Agios Georgios strand en Alopronia ligt Agios Nikolaos Beach, dat ook te voet kan worden bereikt Een korte wandeling ten noorden van Agios Georgios strand leidt naar Malta Beach, dat ook de site is van enkele oude ruļnes. Malta is een kleine inham met zand en kiezels. Hier zijn geen bomen voor schaduw.

TRANSPORT - VEERBOTEN NAAR HET EILAND SIKINOS

Sikinos heeft niet heel veel veerbootverbindingen. Er zijn paar veerboten elke week die naar Piraeus op het vasteland gaan (een 10 en een half uur durende reis in 2013) en naar de naburige eilanden zoals Santorini, Folegandros, Milos en Ios.

Accommodaties op het eiland Sikinos in de Cyladen in Griekenland - hotels, appartementen en studio's
Sikinos, Hotel Porto Sikinos Sikinos, Hotel Porto Sikinos Sikinos, Hotel Porto Sikinos Sikinos, Hotel Porto Sikinos Sikinos, Hotel Porto Sikinos
Sikinos, Hotel Porto Sikinos Sikinos, Hotel Porto Sikinos Sikinos, Hotel Porto Sikinos Sikinos, Hotel Porto Sikinos Sikinos, Hotel Porto Sikinos
Hotel Porto Sikinos in Alopronia op Sikinos

Porto Sikinos is een hotel dat aan zee gebouwd is op de helling van de heuvel, verdeeld in 6 niveaus. Het biedt u een comfortabel verblijf in een intieme omgeving met een vriendelijke sfeer. De afstand van het strand is 30m ook 100m van de haven. Het moet worden gezegd dat de bevoorrechte plek waarop Porto Sikinos is gebouwd het een ideale plek maakt voor uw vakantie, met alle voorzieningen dichtbij, alsmede de rust je nodig hebt.

Het is gebouwd volgens de traditionele architectuur van de Cycladen. De 18 witte kamers met de roze en blauwe ramen zijn een representatief voorbeeld van de eiland-achtige architectuur. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, koelkast, satelliet-tv, muziek, badkamer en een terras.

Check beschikbaarheid en prijzen en boek Hotel Porto Sikinos - klik hier

Sikinos, Hotel Kamares Sikinos, Hotel Kamares Sikinos, Hotel Kamares Sikinos, Hotel Kamares Sikinos, Hotel Kamares
Sikinos, Hotel Kamares Sikinos, Hotel Kamares Sikinos, Hotel Kamares Sikinos, Hotel Kamares Sikinos, Hotel Kamares
Hotel Kamares in Alopronia op Sikinos

Het Kamares is traditioneel gebouwd en ligt op 400 meter van het strand van Alopronoia in Sikinos. Het beschikt over kamers in Cycladische stijl, inclusief een balkon of patio met uitzicht op de Egeļsche Zee.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, blauwe tinten en antieke lampen. Een televisie en een koelkast zijn ook aanwezig. In de eigen badkamer vindt u een douche en een haardroger.

Er wordt een ontbijtbuffet geserveerd met lokale producten in de historische eetzaal, of op het terras met uitzicht op de tuin. In 5 minuten lopen zijn traditionele tavernes te bereiken.

Gratis WiFi is beschikbaar in de openbare ruimtes van het pand. Tevens kunt u gebruikmaken van een gratis pendeldienst van en naar de haven. De stad Sikinos met de witgekalkte huizen met kleurrijke deuren ligt op 5 km afstand.

Check beschikbaarheid en prijzen en boek Hotel Kamares - klik hier

Sikinos, Maistrali Studios Sikinos, Maistrali Studios Sikinos, Maistrali Studios Sikinos, Maistrali Studios Sikinos, Maistrali Studios
Sikinos, Maistrali Studios Sikinos, Maistrali Studios Sikinos, Maistrali Studios Sikinos, Maistrali Studios Sikinos, Maistrali Studios
Maistrali Studios in Alopronia op Sikinos

Maistrali Studios is gebouwd in een van de mooiste eilanden van de Cycladen, Sikinos! Meer concreet in de nederzetting Alopronia, die tegelijkertijd de haven is van het eiland, is de plaats die we hebben gekozen om de bezoekers van ons eiland te vermaken.

Gebouwd in de omhelzing van rotsen en op kleine afstand van het strand van Alopronia, weet Maistrali zeker dat het u betoveren door haar schoonheid! Het is een nieuw geconstrueerd gebouw met een moderne inrichting, gebouwd volgens de traditionele architectuur van de Cycladen, in witte kleuren, met lichtblauwe ramen. De bouw van ons hotel was aan het einde van 2008 klaar!

Het is een unieke plaats die panoramisch uitzicht biedt over het eiland. De helft van onze kamers hebben uitzicht op de prachtige haven van Alopronia en de Egeļsche Zee, terwijl de rest een prachtig veranda heeft met uitzicht op het landschap van het eiland.

Prijzen 80 - 120 euro afhankelijk van het seizoen en het aantal gasten (2011).

Tel: (+30) 22860 51181 - Stuur een e-mail aan Maistrali Studios in Sikinos.


© Hans Huisman, Maistrali Sikinos, Vasso Katrakazou, Hotel Porto Sikinos, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional