Sikinos
De Griekse eilanden Sikinos HOME Sikinos Hotels Sikinos Stranden Sikinos Veerboten

DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN VAN HET EILAND SIKINOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Er zijn verschillende goede stranden aan de zuidkust van Sikinos (Agios Nikolaos Beach en Agios Georgios Beach), die ook kunnen worden bereikt met caiques (traditionele houten boten) vanuit de kleine haven van Alopronia. Alopronia zelf heeft ook een mooi en groot zandstrand. Dit is de enige georganiseerde strand van het eiland, met een paar parasols en ligbedden en met tavernes. Er zijn ook bomen als je in de schaduw wilt gaan liggen. Voor alle andere stranden is het verstandig om uw eigen water en voedsel mee te nemen.

Agios Georgios Beach in het zuidoosten kan worden bereikt met de auto of te voet over paden die leiden van Alopronia en Chora. Het is het grootste strand van het eiland. Er zijn geen voorzieningen (in het hoogseizoen is er naar ik begrijp een taverna), maar er zijn wel enkele bomen waar je in de schaduw kunt gaan liggen.

Tussen Agios Georgios strand en Alopronia ligt Agios Nikolaos Beach, dat ook te voet kan worden bereikt Een korte wandeling ten noorden van Agios Georgios strand leidt naar Malta Beach, dat ook de site is van enkele oude ruļnes. Malta is een kleine inham met zand en kiezels. Hier zijn geen bomen voor schaduw.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional