Poros
De Griekse eilanden Poros Home Poros Hotels Bezienswaardigheden Poros Stranden Poros Reizen

De stranden op het eiland Poros zijn bijna allemaal kiezelstranden of een combinatie van zand en kiezels en ze bevinden zich voornamelijk aan de zuidkust.

Kanali Beach ligt niet ver van de brug die de twee eilandjes waaruit Poros bestaat met elkaar verbindt, op ongeveer 2 kilometer afstand van Poros Town. Dit is een klein strand met kiezels en zand en je vindt er alle voorzieningen. Er zijn parasols en ligbedjes te huur en er zijn ook tavernes waar je een drankje kunt halen of iets kunt eten.

Askeli Beach is een groot geŲrganizeerd zandstrand dat op ongeveer 3 kilometer afstand ten noordoosten van Poros Town ligt. Dit is het langste strand van het eiland en je vindt er alle faciliteiten (parasols, ligbedden etc). Askeli Beach heeft een regelmatige busverbinding met het hoofdstadje Poros Town.

Panagitsa Beach is een klein strand dat naast het strand van Askeli ligt. Het is een schilderachtig strandje omgeven door mooie bomen en vlak voor het strand staat een klein kerkje. Een pad vanaf het strand omhoog leidt naar een klooster.

Monastery Beach is een iets rustiger strand dat aan de oostkant van het eiland ligt, op ongeveer 5 kilometer afstand van de hoofdstad. Ook hier zijn parasols en zonnebedjes te huur en er zijn tavernes om iets te eten en te drinken. Net als naar Askeli is ook naar dit strand een verbinding met de bus. Het strand is vernoemd naar het achter het strand gelegen klooster van Zoodochos Pigi.

Vagionia Beach ligt in het noorden van het eiland op 8 kilometer afstand van Poros Town. Op de zeebodem op een paar meter afstand van het strand kun je een verzonken oude Griekse stad zien liggen. Funderingen en wegen zijn duidelijk zichtbaar. Vagionia is een strand met kiezeltjes en zand en het is een populaire plek om te vissen en te duiken. De vallei die het strand omgeeft is mooi groen en er staan veel citroenbomen. Naar dit strand gaat geen bus en je kunt er dus alleen met eigen vervoer of te voet komen. In het hoogseizoen is er wel een kleine cantina waar je iets te drinken kunt kopen, maar misschien is het toch aan te raden om wat water mee te nemen als je naar dit strand gaat.

Perlia Beach ligt op een kilometer afstand ten westen van Poros Town. Het ligt tussen Kanali Beach en Neorio Beach in, tegenover de haven van Poros Town. Het strand is makkelijk te voet te bereiken, maar er gaat ook een bus naartoe. Bij dit strand vind je ook tavernes en andere faciliteiten.

Neorio Beach is een van de mooiste stranden van het eiland. Het ligt ten westen van Poros Town op zo'n 2 ŗ 3 kilometer afstand. Het bestaat eigenlijk uit twee stranden: Megalo (groot) Neorio en Micro (klein) Neorio. Het strand wordt omgeven door hoge pijnbomen die reiken tot aan de zee. Je kunt hier waterskiŽn en andere watersporten beoefenen. Op Neorio Beach zijn allerlei faciliteiten. Ook dit strand heeft een busverbinding met Poros Town.

Russian Bay Beach ligt en een baai in het zuidwesten van het eiland Poros op ongeveer 5 kilometer afstand van de hoofdstad. Tegenover het strand liggen de kleine eilandjes Daskalio en Gerolimenas. Het is een rustig zandstrand dat goed beschermd ligt tegen de wind. Russian bay beach is een historische site omdat hier de eerste Russische schepen aanlegden die de Grieken hielpen in de revolutie tegen de Turkse bezetter. Een keer per uur is er een bus vanuit Poros Town naar dit strand.

Love Bay Beach ligt even ten westen van Russian Bay Beach. Het strand bestaat uit witte kiezeltjes en zand. Ook hier kun je schaduw vinden onder de bomen die rondom het strand staan. Net als naar Russian Bay Beach gaat er naar dit strand 1 keer per uur een bus.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional