Pilion, Pelion
De Griekse Eilanden Pilion Volos
Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Pilion, Pelion, Greece, Griekenland
Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Pilion, Pelion, Greece, Griekenland
Autoverhuur in Volos - Huur een auto in Volos

autoverhuur Thessaloniki Een auto huren in Volos doe je gemakkelijk bij Cheapcars.nl. Zij vergelijken alle aanbieders, zoals Hertz, Europcar, Budgetcar, Avis en Auto Union en geven een lijst van auto's en prijzen waar je uit kunt kiezen.

Je kunt eventueel binnen 7 dagen na je boeking kosteloos annuleren en je kunt je boeking kosteloos wijzigen. Auto's worden gebracht (en moeten worden terug gebracht) met een volle tank. Onbeperkt aantal kilometers.

Vliegtickets en reizen naar Volos en Pilion in Griekenland
Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.           Griekenland reizen           Griekenland reizen

vliegtuig Degenen die per vliegtuig naar de Halkidiki willen reizen kunnen vliegen op Volos.

- Hotels boeken in Pilion - Eliza was here Pilion reizen

HET PILION OF PELION SCHIEREILAND IN GRIEKENLAND

English plattegrond van Pilion of Pelion Het Pelion of Pilion schiereiland ligt in het oosten van Griekenland en is onderdeel van het district Magnisia. De hoofdstad van het gebied is Volos dat aan de Pagasetische Golf is gelegen, en dat na Athene en Thessaloniki de drukste haven is van Griekenland. Het Pilion schiereiland is groen bergachtig en sluit de Pagasetische Golf in het oosten en het zuiden af en vormt er een nauw kanaal bij Trikeri. De hoogste berg van Pilion is 1624 meter hoog en wordt Pourianos Stavros of Xeforti genoemd. Het grootste gedeelte van het schiereiland is dicht bebost met allerlei soorten bomen, waaronder eiken, beuken, kastanjes, esdoorn en platanen. Met zijn vele wandelpaden is het gebied ook een trekpleister voor de wandelaars.

Ten noordoosten van Volos ligt de berg Pilio, waar het schiereiland zijn naam aan heeft te danken. In de wintermaanden is deze berg vaak bedekt met sneeuw en beoefenen mensen er wintersporten. Het gebied van Pelion is dan ook zowel in de winter als in de zomer een vakantiebestemming. In het dorp Chania is een ski centrum. Op het Pilion schiereiland zijn veel mooie traditionele dorpjes met huizen met grijze en rode stenen daken, en langs de kust zijn prachtige stranden te vinden. Zowel aan de oostkant als aan de westkant van het schiereiland liggen er stranden. Mylopotamos, Fakistra en Agios Ioannis zijn de bekendste en populair bij de toeristen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Pilion - klik hier.

Agria is een kuststad in het gebied van Pilion in Griekenland. Het is even ten zuiden (op 8 kilometer afstand) van de hoofdstad Volos gelegen aan de Pagasetische Golf. In Agria wonen ongeveer 10.000 mensen. In de weekenden trekt het stadje vooral het veel bewoners uit Volos aan die er komen relaxen en er uit eten gaan in een van de vele visrestaurants die het dorp telt. In de zomer wordt de hoofdweg langs het strand afgesloten en ontstaat er een gezellige wandelpromenade. Er zijn ook een aantal bars en clubs die voor wat nachtelijk vertier zorgen. De meeste vind je rondom de oude haven van de stad.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Agria - klik hier.

Kala Nera is een badplaats aan de westkust van het Pilion schiereiland, op ongeveer 18 kilometer afstand van de hoofdstad Volos. Het dorp heeft zo'n 750 permanente bewoners. Hier bij Kala Nera vind je het langste strand van het Pilion schiereiland. Dit langste strand wordt soms ook Boufa Beach genoemd. Het loopt helemaal door tot in het volgende dorp Koropi, dat op drie kilometer afstand ligt, en het wordt omgeven door bomen, terrasjes, winkeltjes en allerlei accommodaties. Het strand in Kala Nera zelf, Kala Nera beach, is zo'n 600 meter lang. Vlakbij ligt ook Theretro Axiomatikon beach dat iets kleiner is.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Kala Nera - klik hier.

Kato Gatzea is een door olijfboomgaarden omgeven klein vissersdorp aan de westkant van het Pilion schiereiland in Griekenland. Het ligt een klein stukje ten noorden van Kala Nera (3 kilometer) en de afstand tot de hoofdstad Volos is ongeveer 15 kilometer. Het dorp heeft een strand dat bestaat uit een combinatie van zand en kiezeltjes en er is een haventje. Het dorp Kato Gatzea is vrij rustig. Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Kato Gatzea - klik hier.

Koropi is een klein en schilderachtig dorpje aan de westelijke zijde op het Pilion schiereiland, dat in het verlengde ligt van het nabijgelegen Kala Nera. Het bevindt zich een paar kilometer ten zuiden van deze badplaats. Tussen Kala Nera en Koropi vind je nog het strand van Kato Lechonia. De afstand tot de hoofdstad Volos is ongeveer 20 kilometer.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Koropi - klik hier.

Afissos is een gezellig dorp aan de westkust van het Pilion schiereiland. Het ligt ongeveer op 6 kilometer afstand van Kala Nera, dat ten noorden van Afissos ligt, en de afstand tot de hoofdstad Volos is zo'n 26 kilometer. Het dorp is te bereiken via een afslag vanaf de hoofdweg. Daarna is het nog zo'n 2,5 kilometer rijden voordat je Afissos bereikt. Het dorp is in de vorm van een amfitheater gebouwd boven het strand en rond de huizen staan olijfbomen. Het kijkt uit op de Pagasetische Golf. Over het algemeen is het hier vrij rustig en iets minder toeristisch dan in Kala Nera. In de weekenden, als de Grieken zelf vrij zijn, neemt de drukte wel wat toe. Dan komen ook de lokale bevolking en de inwoners van Volos genieten van de stranden en de taverna's die Afissos biedt. Ook in augustus, als het hoogseizoen is aangebroken, kan het er druk worden.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Afissos - klik hier.

Lefokastro is een pittoresk vissersdorp dat is gelegen aan de Pagasetische Golf aan de westkust van het Pilion schiereiland. De afstand tot de hoofdstad Volos is 35 kilometer. Op kleine afstand ten noorden (3 kilometer) van het dorp en bereikbaar via een smalle kustweg ligt het badplaatsje Afissos, met zijn entertainment, souvenirwinkels en watersportmogelijkheden.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Lefokastro - klik hier.

Kalamos is een klein en rustig dorp dat aan de Pagasetische Golf in het gebied van Pilion is gelegen. Het ligt ten zuiden van Afissos en Lefokastro aan de westkust van het schiereiland. De afstand tot de hoofdstad Volos is ongeveer 46 kilometer. Kalamos wordt omgeven door heuvels met olijfbomen en citroen- en sinaasappelbomen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Kalamos - klik hier.

Chorto is een klein dorp in het zuiden van het Pilion schiereiland en is gelegen aan de Pagasetische Golf. Het ligt tussen Milina en Kalamos in op ongeveer 48 kilometer van de hoofdstad Volos. Milina ligt op zo'n 3 kilometer van Chorto vandaan. Chorto is een populaire bestemming voor mensen die van windsurfen en zeilen houden.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Chorto - klik hier.

Milina is een klein aan de Pagetische Golf gelegen dorp in het zuidwesten van het Pilion schiereiland. De afstand tussen Milina en de hoofdstad Volos is ongeveer 48 kilometer. Net even ten noorden van Milina ligt het vissersdorp Chorto, dat via een kustweg is te bereiken. Voor de kust liggen de eilandjes Prasouda met het Zoodochos Pigi klooster, en Alatas, waarop het Agioi Saranta klooster staat. Beide kloosters dateren uit de Byzantijnse periode. Vanaf de kust zie je alleen het Alatas want Prasouda ligt achter dat eiland.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Milina - klik hier.

Trikeri en Agia Kyriaki zijn twee dorpen in het uiterste zuiden van het Pilion schiereiland. De afstand tot de hoofdstad Volos is 81 kilometer. Sinds enige tijd is dit gedeelte van het Pilion schiereiland ook met de auto te bereiken via een 32 kilometer lange weg. Voorheen hield de weg bij het dorp Milina op. Het haventje van Trikeri heet Agia Kyriaki en dit ligt in het uiterste zuiden van het Pilion schiereiland. Hier wonen ongeveer 300 mensen. Het dorp Trikeri heeft ongeveer 1200 inwoners.

Aan de noordzijde van dit stukje Pilion ligt het eiland Palaio Trikeri (= oud Trikeri) dat bewoond wordt door ongeveer 40 tot 80 mensen, afhankelijk van het seizoen (meer gedurende de zomer dan de winter). Heel lang was het eiland het domein van de vissers en van een Byzantijns klooster. Palaio Trikeri diende na 1947 tijdens de Griekse Burgeroorlog een tijd als concentratiekamp voor vrouwelijke antifacistische politieke gevangenen. Het aantal gevangenen liep in september 1949 op tot 4700 mensen toen ook andere politieke gevangen naar het eiland werden getransporteerd.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Trikeri en Agia Kyriaki - klik hier.

Mikro Beach is gelegen in het zuidoosten van het Pilion schiereiland, net ten zuiden van het dorp Platanias. De afstand tot de hoofdstad Volos is ongeveer 57 kilometer. Vanaf Mikro Beach kun je een bergpad volgen dat langs de kust loopt en naar het nabijgelegen Platanias leidt. De wandeling naar dit dorp duurt ongeveer 20 minuten. Gedurende de zomermaanden is er ook een watertaxi-service die tussen de twee plaatsen vaart.

Het dorp Platanias of Platanias is gelegen in het zuidoosten van het Pilion schiereiland op ongeveer 60 kilometer afstand van de hoofdstad Volos. Het dorp is gebouwd op de antieke stad Afetes en het is vernoemd naar de vele platanen (bomen) die in het gebied groeien. Er wonen nu ongeveer 150 mensen in het dorp en het is een echte toeristenbestemming.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Platanias - klik hier.

Het dorp Potistika is gelegen in het zuidoosten van het Pilion schiereiland op ongeveer 53 kilometer afstand van de hoofdstad Volos. Het dorp heeft een prachtig groot zandstrand dat wordt omgeven door rotsen, waar je wat schaduw kunt vinden als het er nog niet al te druk is en de zon vanuit het westen schijnt. In het hoogseizoen brengen veel mensen hun eigen parasol mee, maar voorzover ik weet worden er geen ligbedjes en parasols verhuurd. Ook in de zee zelf staat een hele grote rots, wat het strand extra schilderachtig maakt.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Potistika - klik hier.

Mylopotamos of Milopotamos beach ligt in het noordoosten van het Pilion schiereiland. De afstand tot de hoofdstad Volos is ongeveer 52 kilometer. Het strand bestaat gedeeltelijk uit zand maar voornamelijk uit kleine witte kiezeltjes en wordt door een rots in tween gedeeld. Een kronkelend pad dat omgeven wordt door pijnbomen verbindt de twee stranden met elkaar. Het zeewater heeft er een mooie turquoise kleur. Bij het strand is een beach bar, waar je parasols en ligbedjes kunt huren, en er zijn een paar taverna's. Het is gedeeltelijk georganiseerd, met aan n kant ligbedjes waar je voor moet betalen en een gedeelte waar je vrij kunt gaan liggen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Milopotamos in Pilion - klik hier.

Damouchari is een dorp dat is gelegen aan de oostkant van het Pilion schiereiland, een paar kilometer ten zuiden van Agios Ioannis. In Damouchari is een landtong die het dorp opdeelt in de natuurlijke haven aan de ene kant en het strand aan de andere kant. In totaal heeft het dorp twee stranden, die allebei uit kiezeltjes bestaan, en het water heeft er een prachtige groenblauwe kleur. Het mooie Fakistra strand ligt ook op loopafstand. Er zijn wat accommodaties en een paar taverna's voor de toeristen in het dorp

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Damouchari in Pilion - klik hier.

Het dorp Mouresi ligt in het noordoosten van het Pilion schiereiland op ongeveer 45 kilometer afstand van de hoofdstad Volos, niet ver van de populaire badplaats Agios Ioannis. Tsagarada ligt drie kilometer ten zuiden van het dorp. Mouresi ligt op ongeveer 350 meter hoogte en kijkt uit over verschillende dorpen in het gebied en op de zee.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Mouresi in Pilion - klik hier.

Agios Ioannis is het bekendste en meest ontwikkelde toeristische badplaatsje aan de oostkant van het Pilion schiereiland. De afstand tot de hoofdstad Volos is ongeveer 50 kilometer. Er is een ruime keuze in accommodaties, taverna's, souvenirwinkels en mini-markten. Het strand in het dorp zelf loopt geleidelijk af en is goed geschikt voor families met kleine kinderen. Het strand is groot en georganiseerd met ligbedjes en parasols en je kunt er een kano, een boot of een waterfiets huren. Het strand bestaat uit kleine kiezeltjes en heeft de blauwe vlag ontvangen omdat het er schoon is en veilig om te zwemmen. In de directe omgeving van Agios Ioannis vind je nog diverse andere mooie stranden, waarvan het zandstrand Papa Nero beach het bekendste is.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Agios Ioannis in Pilion - klik hier.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional