Pilion, Pelion

Google Chrome ziet het uitvergroten van mijn foto's, sommige links en soms het scrollen door de pagina's als een popup. Als je wilt navigeren op mijn website sta dan de "popups" toe.

De Griekse Eilanden Pilion Volos
Trikeri en Agia Kyriaki, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri en Agia Kyriaki, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri en Agia Kyriaki, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri en Agia Kyriaki, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri en Agia Kyriaki, Pelion, Greece, Griekenland
Trikeri en Agia Kyriaki, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri en Agia Kyriaki, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri en Agia Kyriaki, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri en Agia Kyriaki, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri en Agia Kyriaki, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland
DE DORPEN EN DE STRANDEN VAN TRIKERI EN AGIA KYRIAKI IN PILION OF PELION IN GRIEKENLAND

English plattegrond van Pelion of Pilion Trikeri en Agia Kyriaki zijn twee dorpen in het uiterste zuiden van het Pilion schiereiland. De afstand tot de hoofdstad Volos is 81 kilometer. Sinds enige tijd is dit gedeelte van het Pilion schiereiland ook met de auto te bereiken via een 32 kilometer lange weg. Voorheen hield de weg bij het dorp Milina op. Het haventje van Trikeri heet Agia Kyriaki en dit ligt in het uiterste zuiden van het Pilion schiereiland. Hier wonen ongeveer 300 mensen. Het dorp Trikeri heeft ongeveer 1200 inwoners.

Trikeri en Agia Kyriaki zijn een goede bestemming voor mensen die de rust en de stilte op willen zoeken. Het haventje Agia Kyriaki is schilderachtig met kleine oude witte huizen, kleurige houten vissersboten met bedrijvige vissers en een aantal vistaverna's. Het ademt een beetje een eilandsfeer uit en wordt gezien als een van de mooiste plekjes van Pilion.

De vroegere bewoners van Trikeri waren vooral vissers en sponzenduikers. De vrouwen van het dorp dragen er nog veel de traditionele kledij. Trikeri heeft nauwe straatjes met keistenen en het ligt enigzins verhoogd, waardoor er mooie vergezichten zijn te bewonderen. Interessant zijn de twee kerken in het dorp, de Agios Athanasios kerk uit 1799 en de Aghia Triada kerk die stamt uit 1781. In de laatste staat de houten met goud bedekte troon van Napoleon en er is een uit hout vervaardigde iconostase die dateert uit 1739.

HET EILAND PALAIO TRIKERI IN PILION OF PELION IN GRIEKENLAND

plattegrond van Pelion of Pilion Aan de noordzijde van dit stukje Pilion ligt het eiland Palaio Trikeri (= oud Trikeri) dat bewoond wordt door ongeveer 40 tot 80 mensen, afhankelijk van het seizoen (meer gedurende de zomer dan de winter). Heel lang was het eiland het domein van de vissers en van een Byzantijns klooster. Palaio Trikeri diende na 1947 tijdens de Griekse Burgeroorlog een tijd als concentratiekamp voor vrouwelijke antifacistische politieke gevangenen. Het aantal gevangenen liep in september 1949 op tot 4700 mensen toen ook andere politieke gevangen naar het eiland werden getransporteerd.

Ondertussen is de rust weer teruggekeerd in Palaio Trikeri. Er zijn geen auto's op het eiland en de enige vervoersmiddelen zijn de ezels. Er zijn wel een paar straten, maar geen wegen en het overgrote deel van de infrastructuur bestaat uit wandelpaden. In de haven van het eiland zijn twee taverna's en een klein winkeltje. Ook is er een klein niet echt aantrekkelijk kiezelstrandje bij de haven. De trekpleister van Palaio Trikeri is het Klooster van de Aankondiging van de Maagd Maria.

In de 11e eeuw werd het eiland Palaio Trikeri verlaten vanwege de angst voor piratenaanvallen. De bewoners trokken naar het vasteland en het eiland bleef verlaten tot in de 18e eeuw een monnik er naar terug ging. De Maagd Maria verscheen drie keer aan hem en zei hem telkens weer te graven in de ruïnes om haar verloren icoon terug te vinden (kenners weten dat er op deze wijze heel wat heilige iconen uit de Griekse bodem zijn gegraven). De monnik vond het icoon, dat gloeide en oneindig lekker rook. Hij bouwde in drie jaar tijd als dank een kerk naast de ruïnes van de oude, om daar het icoon te huisvesten. Met de bouw van het klooster werd in 1827 begonnen. Het Klooster van de Aankondiging van de Maagd Maria ligt op vijftien minuten lopen van het haventje af en is groot te noemen.

Het eiland Trikeri is niet echt groot, zo'n 4,5 m2 kilometer, en in ongeveer 30 minuten tijd kun je van de ene kant naar de andere lopen. Er zijn in totaal zo'n 7 kleine kiezel en gemengde zand/kiezelstranden te vinden. Hoewel het eiland door kleine snelle veerboten wordt aangedaan, blijft het er doorgaans toch heel erg rustig.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Trikeri en Agia Kyriaki - klik hier.

Autoverhuur in Volos - Huur een auto in Volos

autoverhuur Volos autoverhuur Griekenland Een auto huren in Volos doe je gemakkelijk bij Rentcars.com. Dit is een soort zoekmachine voor autoverhuurbedrijven die er ter plekke zijn te vinden. Zij vergelijken alle aanbieders, zoals Hertz, Europcar, Budgetcar, Avis en Auto Union en geven een lijst van auto's en prijzen waar je uit kunt kiezen.

Vliegtickets en reizen naar Volos in Griekenland
Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.           Griekenland reizen           Griekenland reizen

vliegtuig Degenen die per vliegtuig naar de Halkidiki willen reizen kunnen vliegen op Volos.

- Hotels boeken in Pilion - Eliza was here Pilion reizen - Corendon - Aegean Airlines

Trikeri Villas in Trikeri, Pilion, Griekenland
Trikeri Villas in Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri Villas in Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri Villas in Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri Villas in Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Trikeri Villas in Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland

Trikeri Villas ligt op een locatie aan de kust in het kleine vissersdorpje eiland Palaio Trikeri, 30 minuten van de stad Volos met de watertaxi. Het bestaat uit traditioneel gebouwde huizen met onbeperkt uitzicht op de Pagasetische Golf en directe toegang tot de zee. Huizen bij Trikeri zijn voorzien van betegelde vloeren, ingebouwde bedden en een gemeubileerd terras. Ze zijn allemaal voorzien van een televisie en een ventilator. Een kitchenette met mini-koelkast en kookplaten is beschikbaar.

De omgeving biedt geplaveide paden en een tuin met bloemen en olijfbomen. Een BBQ is beschikbaar voor de gasten, terwijl veel kiosken zijn verspreid in de tuin om schaduw te bieden. Een speeltuin is beschikbaar. Het strand van Prasini Ammos, tavernes en een mini-markt liggen op slechts 10 minuten lopen. Auto's en motoren zijn niet toegestaan op het eiland, dat beloopbaar is binnen 30 minuten.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Trikeri Villas in Trikeri - klik hier.

Argo - Mythos in Mylos Agias Kyriakis, Trikeri, Pilion, Griekenland - hele goede beoordelingen
Argo - Mythos in Mylos Agias Kyriakis, Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Argo - Mythos in Mylos Agias Kyriakis, Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Argo - Mythos in Mylos Agias Kyriakis, Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Argo - Mythos in Mylos Agias Kyriakis, Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Argo - Mythos in Mylos Agias Kyriakis, Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland

Gelegen in het vissersdorp van Trikeri, slechts 10 meter van Milos Beach, Argo-Mythos biedt traditionele huizen met open haard en uitzicht over de Pagasetische Golf. Het beschikt over een restaurant en biedt gratis WiFi in het hele pand. Huizen bij Argo komen met ijzeren bedden, geborduurde gordijnen en handgemaakte houten meubels. Ze hebben een kitchenette met kookplaten, koelkast en een eethoek, evenals een zithoek met een televisie. Een föhn kan worden gevonden in de badkamer.

Lokale recepten kunnen worden geproefd in het restaurant van het hotel, dat een grote eetkamer heeft met open haard. Traditionele tavernes en cafés aan zee zijn te vinden in het centrum van Trikeri dorp. Binnen 4 km kunt u ook een bezoek brengen het dorp Agia Kyriaki, terwijl de stad Volos ligt op 75 km. Gratis parkeren is mogelijk in de buurt van het pand.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Argo - Mythos in Mylos Agias Kyriakis, Trikeri - klik hier.

Maravelias Rooms in Trikeri, Pilion, Griekenland
Maravelias Rooms in Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Maravelias Rooms in Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Maravelias Rooms in Trikeri, Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Maravelias Rooms in Trikeri, Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland Maravelias Rooms in Trikeri, Pilion, Pelion, Greece, Griekenland

Maravelias Rooms ligt in Trikeri. Gratis WiFi is beschikbaar. Elke kamer hier zal u voorzien van een tv, airconditioning en een balkon. Er is een volledige een kitchenette met een koelkast en keukengerei. De eigen badkamer heeft een douche. U kunt genieten van uitzicht op zee vanuit de kamer. Het pand biedt gratis parkeergelegenheid.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Maravelias Rooms in Trikeri - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2022
Valid HTML 4.01 Transitional