Meganisi
De Griekse eilanden Meganisi HOME Meganisi Hotels Meganisi Stranden Bezienswaardigheden Meganisi Reizen
Meganisi Meganisi Meganisi Meganisi Meganisi
De stranden op het eiland Meganisi in Griekenland

Meganisi heeft veel kleine en zeer mooie stranden. De bekendste stranden zijn Spilia Beach, Ambelakia Beach, Agios Ioannis Beach, Pasoumaki Beach, Atherinos en Limonari Beach. De meeste van deze stranden zijn kleine kiezelstranden. Niet alle stranden op Meganisi zijn bereikbaar te voet en de meeste van hen hebben geen faciliteiten zoals tavernes, ligbedden en parasols.

Spilia Beach is misschien wel het bekendste strand van het eiland Meganisi. Het ligt op een afstand van ongeveer 1 kilometer van de haven van Spilia. Het strand is erg mooi met witte steentjes en kristal helder water. Het strand is omgeven door bomen, zodat je een plaats in de schaduw kan vinden als je dat wilt. Er zijn een paar tavernes aan het strand. Meestal is toch niet al te druk op Spilia Beach.

Agios Ioannis Beach is een groot strand aan de westkant van het eiland. Het is vernoemd naar de nabijgelegen kerk van Agios Ioannis. Het is een ongeorganiseerd strand, vrij smal en lang, maar normaal gesproken niet druk (want er is voldoende ruimte). Aangezien er geen tavernes en ligbedden en parasols op dit strand zijn, moet je je eigen voedsel en water en ook een zeer goede zonnebrandcreme meebrengen. Rond het strand is het heel groen met struiken en bomen, dus je zou er ook in de schaduw kunnen gaan liggen. Agios Ioannis Beach kan worden bereikt via een pad vanaf het dorp Spartochori.

Megalo en Micro Limonari Beach zijn twee stranden in de buurt van het dorp Katomeri, en ze kunnen worden bereikt via een pad vanuit dit dorp. Deze stranden zijn wat meer zandstranden en ze zijn doorgaans stil. Megali (betekent groot) Limonari is de grootste van de twee terwijl Micro (klein) Limonari meer een inham is. De stranden zijn omringd door bomen en groen voor de schaduw. Het water bij deze stranden heeft een groen blauwe kleur.

Fanari beach is niet ver van het dorp Vathi gelegen. Het is een mooi en rustig strand. Dit strand is ook ongeorganiseerd, maar het is omgeven door weelderige vegetatie voor schaduw en het is er zeer pittoresk. Fanari is een kiezelsteen strand met helder water. Fanari Beach kan te voet worden bereikt vanaf het dorp Vathi.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional