Koufonissia
De Griekse Eilanden Koufonissia HOME Koufonissia Hotels Koufonissia Stranden Koufonissia Reizen Koufonissia foto's

DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN OP HET EILAND KOUFONISSI OF KOUFONISSIA IN GRIEKENLAND

Op Koufonissia er zijn heel veel goede zandstranden waar je uit kunt kiezen. Hieronder staan een paar van hen beschreven, waaronder de naturistenstranden van Platia Punta en Pori. Tussen deze stranden vindt u ook nog andere kleine baaien met zand.

De stranden van Megali Amos en Loutro - In het dorp / de haven van Megali Amos zijn twee stranden. Een van hen is de grote stads-strand in de haven waar ook de veerboten varen. Dit strand is goed voor te zonnen en te zwemmen. het andere strand heet Loutro Beach en is niet echt geschikt om in te zwemmen. Er is een caique reparatiewerf in de baai en het strand is bedekt met grote stenen en oncomfortabel. Ook zijn er veel planten in het water. Je KAN er wel gaan zwemmen als je wilt, maar waarom zou je? Er zijn zoveel andere mooie stranden op het eiland.

Het strand van Parianos - Het strand van Parianos is gelegen in het westen van het eiland als u doorgaat met het lopen vanuit de haven naar Loutro en dan nog verder. Dit is ook niet een van de beste stranden, omdat er zeewier en planten in het water zijn en het is niet erg schoon.

Het strand van Finikas - Het eerste strand ten oosten van Chora heet Finikas. Het is ligt dicht bij het strand Charakopou en waar het ene strand eindigt begint het andere. Finikas is het eerste strand in deze rij van goede stranden ten oosten van Chora. Het is slechts 15 minuten lopen van Chora. Het strand van Finikas is een heel klein zandstrand, maar zeer mooi. Finikas is een textiel strand.

Het strand van Charakopou - Het volgende strand in de rij heet Charakopou. Er is een taverna aan het strand en enkele huizen. Het strand is omgeven door bomen en groen. Bij dit strand is ook de camping van Koufonissia. Net als Finikas is dit strand favoriet bij gezinnen. Dit strand is de laatste optie voor de aankoop van water en voedsel, omdat voorbij dit punt geen taverna's of winkels meer zijn.

Het strand van Thanos - Thanos Beach ligt een beetje oosten van Charakopou. Dit is ook een textiel strand en een geliefd bij de jongere generatie die graag in de zee sport en surft, en er zijn een aantal kleinere baaien voor diegenen die van wat meer privacy houden.

Het strand van Platia Punta - Dit prachtige strand is het eerste strand dat gebruik is bij de naturisten en is deels textiel deels naturistenstrand.                              

Het strand van Pori - Als je nog verder doorloopt voorbij Platia Punta Beach dan kom je aan bij het meest oostelijke van de stranden, Pori strand, dat in een beschermde baai ligt en met gemak tot mooiste strand van het eiland kan worden bestempeld. Het is een prachtig groot zandstrand met enkele duinen erachter. Het is deels textiel, maar het favoriete strand voor de naturisten.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional