Chalki
De Griekse eilanden Chalki HOME Chalki Hotels Bezienswaardigheden Chalki Stranden Chalki Reizen

Pondamos Beach ligt in het zuidoosten van Chalki, niet ver van Nimborio, op ongeveer tien minuten wandelen afstand. Het strand heeft een aantal faciliteiten. Op Pondamos Beach zijn ligbedjes en parasols te huur en er is een taverne. Blijkbaar is dit het beste strand van het eiland en ook het enige zandstrand. Het loopt hier geleidelijk af de zee in, dus goed geschikt voor families met kleine kinderen.

Nog iets verder naar het westen ligt Trachia of Trahia Beach. Eigenlijk is het Trachia de naam van een schiereilandje. Aan beide zijden van dit schiereiland is een klein strand en het is er erg rustig. Het water is hier erg helder en het is een goede plek om te snorkelen. Vanaf Chorio is het ongeveer 20 minuten wandelen naar deze strandjes. De strandjes liggen een beetje beschut en meestal uit de wind.

Ftenagia Beach ligt aan de andere kant van Nimborio op een afstand zo'n 15 minuten wandelen. Ftenagia Beach is na Pondamos beach het populairste strand van het eiland. Dit strand is een kiezelstrand. Het is bereikbaar over een pad langs de rotsachtige kust of vanaf de weg bij de windmolens. De route wordt aangegeven met bordjes. Er is een taverna die ook zonnebedjes en parasols verhuurd.

Yiali of Gialli Beach is een strand aan de zuidkant van Chalki. Het strand is bereikbaar via een kronkelend pad vanaf Chorio. De wandeling duurt ongeveer 30 minuten. Het is een klein strand met witte kiezeltjes (Yiali - witte kiezelsteen). Hier zijn geen ligbedjes of parasols te huur maar je kunt er wel wat schaduw vinden onder de hoge kliffen bij het strand. Er wil op het strand nog wel eens wat wind staan en ook kan er een sterke stroming zijn.

Kania Beach ligt aan de oostkant van het eiland Chalki op ongeveer 25 minuten lopen afstand van Nimborio. Het is een kiezelstrand en het is niet geörganizeerd (dus geen zonnebedjes, parasols, taverne). Rond het strand staat nog wel iets van begroeiing dus er is een beetje schaduw. Neem water mee als je naar dit strand gaat.

Areta beach is een rustig strand aan de noordzijde van het eiland, waar het goed snorkelen is.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional