astypalaia
De Griekse eilanden Astypalaia HOME Astypalaia Hotels> Astypalaia Stranden Bezienswaardigheden Astypalaia Reizen

De bezienswaardigheden op het eiland Astypalaia in Griekenland

- De Kastro in de Chora van Astypalaia. Dit fort is gebouwd op de restanten van een antieke acropolis. De Byzantijnse versterking, die stamt uit de 9e eeuw, is later door de Venetianen uitgebreid en versterkt. De Venetianen regeerden over het eiland tussen 1207 en 1522. Het gebouw diende toen voornamelijk als bescherming tegen aanvallen van piraten. Het gebouw telde vier verdiepingen en in de Venetiaanse tijd woonden er 4000 mensen in. In de loop van de tijd is een deel van het fort vervallen en de aardbeving van 1956 verwoeste nog een heel stuk ervan en deed muren instorten. Alleen de twee kerken (de Panagia Portaïtissa en Agios Georgios kerk, allebei uit de 14e eeuw) binnenin en een klein deel van het fort is overgebleven. In plaats van vier verdiepingen zijn er nu nog maar drie.

- In Maltezana zijn er restanten van een Romeins badhuis waar een aantal vloermozaieken zijn te zien. Soms wordt het dorpje ook wel Analipsi genoemd. Men zegt dat de naam Maltazena afstamt van piraten uit Malta die ooit een keer in de baai beschutting hebben gezocht.

- Na een wandeling van ongeveer twee uur westwaards vanaf de windmolens in Chora kom je uit bij het Agios Ioannis klooster met zijn waterval.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional