ALLE VILLA'S Agios Pavlos Agios Pavlos Hotel
Villas in Crete, Kreta villa's
DE STRANDEN VAN AGIOS PAVLOS IN HET ZUIDEN VAN KRETA
Het stadsstrand van Agios Pavlos. Een boot op het strand van Agios Pavlos. Het strand van Agios Pavlos. Een blik vanaf de uitkijkpost. De twee prachtige stranden net buiten het dorp.
Een blik vanaf een taverna in Agios Pavlos. Boten in de zee. De grot-kerk in Agios Pavlos. Nog een blik vanaf de uitkijkpost De hoek van de eerste strand.

Agios Pavlos is een betoverend klein kustdorpje in de buurt van Agia galini in het zuiden van Kreta. Het is te bereiken als je de afslag neemt bij het dorpje Akoumia. Vergeleken met de andere dorpjes in het zuiden is Agios Pavlos relatief rustig. Er is een aantrekkelijk strand in het dorp met zonnebedjes en parasols en twee super-super stranden net buiten het dorp. Je kunt deze bereiken door een heel erg steile duinwand af te klauteren. Maar als je er eenmaal bent word je beloond want het strand is echt waanzinnig mooi en je kunt er heerlijk zwemmen (ook in je blootje, want nudisme is hier toegestaan). Veel mensen wagen de tocht naar beneden niet omdat ze bang zijn dat ze het niet zullen redden, of nog erger: dat ze het niet meer halen om de zandheuvel weer naar boven te beklimmen. Het is dus ook geen plek waar je veel families met kleine kinderen zult tegenkomen. Voor ons de perfekte plaats en dit strand staat dan ook in de top drie van mijn favoriete stranden op Kreta of zeg maar gewoon in de top drie van alle stranden die ik gezien heb.

Een stukje buiten het dorpje staat ook een kleine witte kerk die gedeeltelijk uit een rots is gehouwd. In het dorp zelf zijn er een paar plaatsen waar je een kamer kunt huren en er zijn twee tavernas: eentje op het strand en eentje boven op de heuvel. In deze laatste taverna heb je een prachtig uitzicht over de baai, en het eten is er heerlijk. Mijn Agios Pavlos moet je niet verwarren met een ander dorpje waar een van de aardigste Byzantijnse kerkjes staat (de kerk van Agios Pavlos). Dit dorp ligt 45 minuten wandelend over een kustpad ten oosten van Agia Roumeli.

De steile heuvel die je af moet klimmen om op het strand te komen. Het strand zelf. Een bloem op het strand van Agios Pavlos. Nog een overzicht van het Agios Pavlos strand. Het volgende strand van Agios Pavlos.
Het uitzicht vanaf het strand. Rotsen aan het einde van het strand. Overzicht van het strand. Het kristalheldere water van het Agios Pavlos strand. Nog een blik op het volgende strand van Agios Pavlos.

Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional