Aegina
De Griekse eilanden Aegina HOME Aegina Hotels Aegina Stranden Bezienswaardigheden Aegina Reizen
Aegina Aegina Aegina Aegina Aegina
Aegina Aegina Aegina Aegina Aegina
HET EILAND AEGINA OF EGINA IN DE ARGO-SARONISCHE GOLF IN GRIEKENLAND - EILAND VAN DE TEMPELS
map of Aegina, Greece, plattegrond van Aegina, Griekenland English

Aegina is een van de Argo-Saronische eilanden die allemaal dicht bij de hoofdstad Athene zijn gelegen. Het ligt op slechts 20 kilometer ten zuiden van de Atheense haven Piraeus is een van de meest toeristische eilanden in Griekenland. Het is een leuke bestemming voor mensen die een paar dagen vakantie vakantie over hebben voordat ze naar huis terug moeten vliegen vanuit Athene. Hoewel Aegina populair is heeft het niet het gevoel overvol te zijn en het is dus ook een mooie uitvalsbasis voor mensen die Athene willen bezoeken en de bezienswaardigheden van de hoofdstad willen gaan bekijken. Het eiland is vrij groen met bossen en er zijn veel kleine baaien met zandstranden. Aegina is ook beroemd om zijn pistache noten.

Door de geschiedenis heen nam Aegina een belangrijke plaats in en was een van de belangrijkste concurrenten van Athene. Gedurende een korte tijd in 1829 was Aegina Stad de eerste hoofdstad van Griekenland. Aegina Stad is het belangrijkste centrum van het eiland en het heeft veel neoklassieke gebouwen (zoals Ermoupolis op het eiland Syros). Deze stad is een van de bestemmingen van de veerboten (Aghia Marina is de andere, en wordt verbonden met Piraeus op het vasteland door een kleine passagiers veerboot). In de haven voor Aegina Stad zijn de meeste tavernes, restaurants en toeristische winkels te vinden. Daarachter zijn de straten van de stad veelal mooi en ongerept en geeft het de indruk van een authentiek klein stadje op een Grieks eiland. Er zijn kleine pleinen, oude huizen en veel pistache bomen. In de oude commerciële haven aan de zuidkant van de veerboot-kade zijn er caïques (kleine traditionele houten boten geschilderd in felle kleuren) en er is een vismarkt.

Ten noorden van de kade zijn de overblijfselen van de oude haven waar de voor de oorlogen gebruikte schepen lagen. Daarachter zijn de overblijfselen van de acropolis van Kolona / Tempel van Apollo (verwoest door de Atheners en nu met nog maar één kolom die overeind is blijven staan - Kolona betekent "een kolom"). Hier, ten noorden van de hoofdstad vind je ook een goed strand. Langs de kustweg van Aegina Stad naar Kolona en het strand zijn diverse restaurants en hotels te vinden (zoals het Danea Hotel - zie ook hieronder). Ticket offices voor de veerboten zijn er weinig en vaak gaan ze pas open net een half uur voor de veerboten of draagvleugelboten vertrekken. Als je van plan bent om een snelle hydrofoil terug naar Athene te nemen laat in de namiddag dan is het verstandig van tevoren een ticket te kopen, of koop je retourticket dan direkt na aankomst in Aegina Stad. Deze snelle, laat terugkerende hydrofoils zijn meestal snel uitverkocht.

Eilandhoppen Saronische Golf De andere belangrijke plaats met toeristische voorzieningen is het dorp Aghia Marina aan de oostzijde van het eiland. Dit dorp is ook verbonden met Piraeus per veerboot en er is een regelmatige busdienst tussen Aghia Marina en Aegina Stad. Dit is een meer levendig dorp met wat nachtleven en meer ontworpen vmet het oog op de toeristen. Op 2 kilometer afstand van Aghia Marina vind je de Tempel van Aphaia, die ligt op een met dennenbomen bedekte heuvel. In het noorden van het eiland ligt de derde haven van het eiland, het dorp Souvala, waar ook een redelijke strand is te vinden.

Aegina Aegina Aegina Aegina Aegina
Aegina Aegina Aegina Aegina Aegina
DE BEZIENSWAARDIGHEDEN OP HET EILAND AEGINA OF EGINA IN GRIEKENLAND - TEMPELS EN KLOOSTERS

De belangrijkste attractie / bezienswaardigheid van het eiland Aegina is de Tempel van Aphaia net buiten Aghia Marina. Hij dateert uit de 5de eeuw voor Christus. Aphaia was een godin en een dochter van Zeus. Het is een van de best bewaarde tempels in Griekenland en hij had twee sets met zuilen (binnen en buiten).
De Tempel van Zeus is gelegen op de top van de berg Oros in het zuiden van het eiland. Alleen de fundamenten van deze tempel hebben overleefd.
De Tempel van Apollo meten haar ene overgebleven zuil geeft aan waar de voormalige acropolis van Aegina zich bevond. Hij ligt iets ten noorden van de hoofdstad aan de kust. Deze tempel was gelijk aan de Tempel van Aphaia maar hij werd verwoest in de oorlog met Athene, en alleen de fundamenten zijn gebleven. De site is bekend als "Kolona" en herbergt ook het Archeologisch Museum van het eiland, met vondsten uit het hele eiland (bijvoorbeeld munten - Aegina was het eerste eiland met zijn eigen munten - en de Aegina Sphinx die dateert uit de 6e eeuw Christus).
De stad Aegina en haar neoklassieke gebouwen. Een van de bijzondere bezienswaardigheden in de stad is de Markello toren, die dateert uit 1802. Hij is gelegen op een plein vlak achter de veerboten haven.
Het klooster van Sint Catherina ten oosten van de stad Aegina en ten westen van de voormalige hoofdstad Palaiochora (nu verlaten). Het is geplaatst op de site van de voormalige tempel van Aphrodite.

Aegina Aegina Aegina Aegina Aegina
Aegina Aegina Aegina Aegina Aegina
DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN OP HET EILAND AEGINA OF EGINA IN GRIEKENLAND

Laten we eerlijk zijn: het eiland Aegina is niet wereldberoemd om zijn stranden, maar er zijn wel een paar leuke die je kunt bezoeken. Het feit dat de meeste van de Saronische eilanden binnen handbereik van de hoofdstad van Griekenland liggen, betekent dat de stranden nogal druk kunnen worden in het weekend met inwoners van Athene die het eiland voor een kort bezoek aandoen. Van het vasteland duurt het ongeveer een uur om Aegina te bereiken met de veerboot. Het aantal stranden voor naturisten is vrij beperkt. Er zijn een aantal baaien ten noorden van Aegina Town, voorbij de archeologische site van Kolona, ongeveer op een halve kilometer afstand na de eerste strand dat je na Kolona ziet. Hier zijn er enkele rotsen die soms worden gebruikt door naturisten om te zwemmen en zonnebaden. Een kilometer ten noorden van deze inhammen zijn er meer baaien met rotsen en een klein kiezelstrand.

Aghia Marina Beach - Dit is het strand van het toeristenoord / dorp Aghia Marina, dat vernoemd is naar de kerk aan het eind van het strand. Het is gelegen in een baai aan de oostzijde van het eiland Aegina. Agia Marina is een georganiseerd zandstrand met ligstoelen en parasols en een keuze in watersport-aktiviteiten. De zee is er ondiep en loopt langzaam af, en dus is het perfect voor gezinnen met kleine kinderen. Op het strand is er volop keuze in tavernes en restaurants voor een drankje, lunch of een diner. Agia Marina Beach is het grootste strand op het eiland. Mede door dit geit en omdat de beroemde Alphaia Tempel niet ver van het dorp afligt, is Agia Marina uitgegroeid tot de grootste toeristenplaats van het eiland.

Souvala Beach - Dit strand in het noorden van het eiland is een zand / kiezelstrand, waar je ook therapeutische warme en koude bronnen kunt vinden. Het ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Aegina Town en het kleine havenstadje heeft een eigen direkte verbinding met Pireaus op het vasteland. Souvala is een levendig oord waar je hotels, restaurants en bars kunt vinden. Het strand is georganiseerd en er worden ligbedjes en parasols verhuurd.

Perdika Beach - Dit strand ligt in het zuidwesten van het eiland tegenover het kleine eilandje Moni. De afstand tot de hoofdstad is 9 kilometer. Het is een klein maar schilderachtig strand met zand en stenen. Op Perdika Beach zijn geen strandbedjes of parasols te huur, maar er zijn wel wat bomen die voor natuurlijke schaduw zorgen. Vanuit Perdika kunt je per boot het tegengelegen eiland Moni bereiken in ongeveer tien minuten. Er zijn herten, pauwen en geiten die op het eiland wonen. Op Moni vind je aan de noordkant een rustig ongeorganiseerd strand en twee kleine kantines. De zee rondom het eiland is helder en uitstekend geschikt om te snorkelen. Zie ook mijn pagina over het eiland Moni waar meer informatie en ook een filmpje op staat.

Marathonas Beach - Dit strand is gelegen in het westen van het eiland Aegina in het kleine traditionele vissersdorp Marathonas. Aan beide zijden van het dorp (zowel te noorden als ten zuiden van de havenpier) vind je een georganiseerd zandstrand met ligbedjes en parasols. Voor de liefhebbers van schaduw: het strand wordt omgeven door bomen. Marathonas Beach is een populaire strandbestemming en vooral in het hoogseizoen kan het er erg druk worden. Het strand ligt dan ook maar op 4 kilometer afstand van de hoofdstad van Aegina. Er zijn taverna's bij de stranden die verse vis serveren. Vanaf de stranden kijk je uit op het eilandje Moni.

Aiginitissa Strand - Trendy strand dat langzaam afloopt in de zee (dus ook veilig voor kinderen) op de weg van Aegina Town naar Perdika, in het westen van het eiland. Het is een georganiseerde strand met ligstoelen en parasols.

Avra Beach (Kolona Beach) - Het strand in Aegina stad aan de linkerkant van de heuvel van Kolona, op loopafstand van de veerboten. Het is een zandstrand met ligstoelen en parasols en een goede keuze in tavernes en restaurants. Avra Beach ligt op loopafstand van de haven en is het dichtst bij de hoofdstad gelegen strand. Je kunt vanaf het strand de veerboten zien die het eiland aandoen en in de verte bij helder weer kun je de eilanden Agistri en Methanas en de Peloponnesos zien liggen. Rondom het strand vind je veel hotels, winkeltjes en restaurants. De ingang naar de archeologische site van Kolona is naast het strand.

Voor veel meer informatie en meer stranden op het eiland Aegina ga naar mijn speciale stranden-pagina - klik hier.

VEERBOTEN VANAF PIRAEUS EN ANDERE EILANDEN NAAR HET EILAND AEGINA OF EGINA IN GRIEKENLAND

Voor de veerboten naar Aegina check de site van Greek Ferries.

Aegina Aegina Aegina Aegina Aegina
ACCOMMODATIES - HOTELS, APPARTEMENTEN EN STUDIO'S OP HET EILAND AEGINA OF EGINA IN GRIEKENLAND

Het merendeel van de accommodaties in Aegina vind je langs het grootste zandstrand van het eiland, dat gelegen is in het dorp Aghia Marina. Aangezien de zee er langzaam afloopt, het heel ondiep begint en het strand lang is, is dit een goede optie voor families met kinderen. Door de lengte van het strand wordt het niet gemakkelijk te druk. Ook voor het jongere publiek en voor de mensen die op zoek zijn naar wat actie in de avonden is er een beetje nachtleven in Aghia Marina. Aghia Marina ligt ook op slechts 2 kilometer van de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland, de Tempel van Aphaia. De hoofdstad Aegina stad heeft ook een aardige keuze in accommodaties (maar minder). Het strand is een beetje kleiner, maar het is goed, en het pittoreske dorpje Aegina Stad zelf en de nabijheid van de overblijfselen van de Tempel van Apollo, de oude acropolis en de Arcehological Museum maken het een interessante bestemming. Beide dorpen worden dagelijks en regelmatig door de veerboten aangedaan. In sommige van de kleinere kustdorpen zijn er ook enkele accommodaties.

VOOR ALLE HOTELS, STUDIO'S EN APPARTEMENTEN IN AEGINA - KLIK HIER.

Hotels in Aegina, Egina - Hotel Rastoni - vakantie in stijl - hele goede beoordelingen
Aegina hotels, Hotel Rastoni Aegina hotels, Hotel Rastoni Aegina hotels, Hotel Rastoni Aegina hotels, Hotel Rastoni Aegina hotels, Hotel Rastoni
Aegina hotels, Hotel Rastoni Aegina hotels, Hotel Rastoni Aegina hotels, Hotel Rastoni Aegina hotels, Hotel Rastoni Aegina hotels, Hotel Rastoni

Hotel Rastoni heet u welkom in oase van rust, ontspanning en elegantie op het eiland Aegina in de Saronische Golf. Het hotel ligt op slechts 40 minuten van de haven van Piraeus en op loopafstand van de haven van Aegina stad. Laat uw alledaagse stress achter en geniet tijdens uw vakantie van uw eigen "Rastoni" (luiheid)!

Dit kleine stijlvolle hotel heeft 12 mooie en ruime kamers, allemaal uniek ingericht. De kamers op de eerste en tweede verdieping hebben een prachtig panoramisch uitzicht op zee. Je kijkt uit op de heuvel met de oude archeologische site van Kolona en de zonsondergangen zijn geweldig! Een mooie, ruime volgroeide tuin met schaduwrijke gebieden completeert de ontspannen setting van het hotel.

Als u op zoek bent naar een ideale plek voor uw seminar of workshop voor groepen tot 30 personen, dan is het Rastoni seminar gebied tot uw beschikking. Het is uitgerust met de nieuwste technologische apparatuur voor presentaties. Gratis draadloos internet is beschikbaar rondom de receptie.

Hotel Rastoni is geopend van maart tot november. Wilt u onze accommodatie in de wintermaanden bezoeken gelieve ons te contacteren voor de arrangementen.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Rastoni Hotel in Aegina - klik hier.

Hotels in Aegina, Egina - Pension Electra - Aegina / Egina Stad - hele goede beoordelingen, gunstig geprijsd
Aegina hotels, Pension Electra Aegina hotels, Pension Electra Aegina hotels, Pension Electra Aegina hotels, Pension Electra Aegina hotels, Pension Electra
Aegina hotels, Pension Electra Aegina hotels, Pension Electra Aegina hotels, Pension Electra Aegina hotels, Pension Electra Aegina hotels, Pension Electra

Electra Pension in het centrum van de stad, op slechts 100 meter van de haven en 200 meter van het strand. Ondanks de centrale ligging bevindt deze accommodatie zich toch in een rustige buurt. Geniet van de vriendelijke ambiance en het personeel staat u graag met raad en daad bij. Een receptie die 24 uur per dag geopend is en gratis parkeergelegenheid kunnen handige diensten blijken te zijn tijdens uw verblijf. Electra Pension ligt op slechts 200 m van de Oude Stad genaamd Agina met de Poseidontempel en het museum van Agina. Dit pension ligt in de haven van de hoofdstad van dit eiland, dus in de buurt is er genoeg te doen. U kunt een uitstapje maken naar één van de stranden, gaan winkelen, of mensen kijken vanuit een authentiek café. Het busstation ligt op slechts 100 meter, zodat u ook de omgeving gemakkelijk kunt verkennen. De gemakkelijkste en snelste manier om naar het eiland Aegina te komen vanaf de luchthaven is met bus 96 die u direct naar de haven Pireus brengt en u afzet op 100 meter van het punt waar de boten vertrekken naar het eiland Aegina.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Pension Electra in Aegina - klik hier.

Hotels in Aegina, Egina - Hotel Karyatides - Aghia Marina - centraal gelegen, goedkoop geprijsd
Aegina hotels, Hotel Karyatides Aegina hotels, Hotel Karyatides Aegina hotels, Hotel Karyatides Aegina hotels, Hotel Karyatides Aegina hotels, Hotel Karyatides
Aegina hotels, Hotel Karyatides Aegina hotels, Hotel Karyatides Aegina hotels, Hotel Karyatides Aegina hotels, Hotel Karyatides Aegina hotels, Hotel Karyatides

In het hart van Aghia Marina vindt u de populaire Hotel Karyatides, dat door een familie gerund wordt. Er is persoonlijke aandacht en er heerst een vriendelijke ontspannen sfeer, waardoor vakantiegangers ieder jaar terugkomen. Het hotel bestaat uit 24 twee- en 6 driepersoonskamers en alles is gerenoveerd in 2004. Er is een TV-salon, tuin cafe-bar, ontbijtruimte en receptie. Alle kamers hebben prive faciliteiten met airconditioning, kleurentelevisie, Safety-Box, haardroger, koelkast en geheel nieuwe badkamers. Strijkijzer en strijkplank is op aanvraag beschikbaar. Vanaf zijn prachtige positie dicht bij het georganiseerde strand, heeft de meerderheid van de slaapkamers een prachtige uitzicht over de zee of over de bergen. Alle kamers hebben een balkon, waar u kunt zitten om te genieten van uw ontbijt of u kunt naar de tuin gaan naar onze leuke cafe-bar, waar u zelf uw ontbijt naar uw persoonlijke smaak kunt samenstellen. Het hotel zelf is gelegen in het centrum van het dorp, waar de winkels zijn met alles wat je nodig hebt voor een leuke vakantie. Het langste strand van het eiland ligt op slechts een steenworp afstand en nabij om de hoek vindt u talloze restaurants met een uitstekende keuken en met alles wat je kunt verwachten te vinden in een goed ontwikkeld toeristisch resort. Karyatides hotel ligt op slechts 200 m afstand van haven van Aghia Marina waar dagelijks vervoer van en naar Piraeus / Athene plaatsvindt. In Athene kunt u ook de beroemde historische monumenten bezoeken.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Hotel Karyatides in Aegina - klik hier.

Hotels in Aegina, Egina - Senia Studios - Aghia Marina - rustige en centrale ligging, voordelige prijzen
Aegina hotels, Senia Studios Aegina hotels, Senia Studios Aegina hotels, Senia Studios Aegina hotels, Senia Studios Aegina hotels, Senia Studios

De Senia Studios liggen op slechts 5 minuten lopen van het centrum van Aghia Marina, in een rustig gebied en een aangename omgeving, en er is een prive zwembad. Dit familiebedrijf biedt een vriendelijke ontvangst aan en een accommodatie met schone, moderne, self catering studio's. De Senia Studios zijn omgeven door goed onderhouden en aantrekkelijke tuinen, met een heleboel bananenbomen, varens en bloemen, die het een tropische sfeer geven. De studio's zijn deaal voor stellen, liggen dicht bij het centrum van Aghia Marina, en deze accommodatie biedt een ontspannen, rustige basis om naar terug te keren na een nacht in de stad. De kamers bieden allemaal ruimte aan 2 tot 3 personen, en ze hebben allemaal airconditioning en een privé veranda of balkon.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Senia Studios in Aegina - klik hier.

Hotels in Aegina, Egina - Hotel Danea*** - Aegina Town / Kolona Beach - inclusief ontbijt, goede beoordelingen
Aegina hotels, Hotel Danea Aegina hotels, Hotel Danea Aegina hotels, Hotel Danea Aegina hotels, Hotel Danea Aegina hotels, Hotel Danea
Aegina hotels, Hotel Danea Aegina hotels, Hotel Danea Aegina hotels, Hotel Danea Aegina hotels, Hotel Danea Aegina hotels, Hotel Danea

Het Danae Hotel is gelegen aan de kustweg van Aegina nabij de Tempel van Apollo en ongeveer 1 km van het centrum verwijderd. Het beschikt over 54 kamers met eigen balkon. Het grootste gedeelte van de balkons heeft uitzicht over zee. Ze hebben allemaal wc, douche, airconditioning, centrale verwarming, televisie, haardroger, kluis, telefoon en muziek. Het rijke ontbijtbuffet wordt op de veranda geserveerd. Hier kunt u ook genieten van een lunch of diner. In de mooie tuin vindt u een zwembad en een snackbar. Het dichtstbijzijnde strand ligt op 50 meter afstand.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Danea Hotel in Aegina - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional