Aegina
De Griekse eilanden Aegina HOME Aegina Hotels Aegina Stranden Bezienswaardigheden Aegina Reizen
Aegina Aegina Aegina Aegina Aegina
Aegina Aegina Aegina Aegina Aegina
DE BEZIENSWAARDIGHEDEN OP HET EILAND AEGINA OF EGINA IN GRIEKENLAND - TEMPELS EN KLOOSTERS

De belangrijkste attractie / bezienswaardigheid van het eiland Aegina is de Tempel van Aphaia net buiten Aghia Marina. Hij dateert uit de 5de eeuw voor Christus. Aphaia was een godin en een dochter van Zeus. Het is een van de best bewaarde tempels in Griekenland en hij had twee sets met zuilen (binnen en buiten).
De Tempel van Zeus is gelegen op de top van de berg Oros in het zuiden van het eiland. Alleen de fundamenten van deze tempel hebben overleefd.
De Tempel van Apollo meten haar ene overgebleven zuil geeft aan waar de voormalige acropolis van Aegina zich bevond. Hij ligt iets ten noorden van de hoofdstad aan de kust. Deze tempel was gelijk aan de Tempel van Aphaia maar hij werd verwoest in de oorlog met Athene, en alleen de fundamenten zijn gebleven. De site is bekend als "Kolona" en herbergt ook het Archeologisch Museum van het eiland, met vondsten uit het hele eiland (bijvoorbeeld munten - Aegina was het eerste eiland met zijn eigen munten - en de Aegina Sphinx die dateert uit de 6e eeuw Christus).
De stad Aegina en haar neoklassieke gebouwen. Een van de bijzondere bezienswaardigheden in de stad is de Markello toren, die dateert uit 1802. Hij is gelegen op een plein vlak achter de veerboten haven.
Het klooster van Sint Catherina ten oosten van de stad Aegina en ten westen van de voormalige hoofdstad Palaiochora (nu verlaten). Het is geplaatst op de site van de voormalige tempel van Aphrodite.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional