Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Waarom vegetariŽr?

Dat is natuurlijk een hele goede vraag want wat bezield nou al die vegetariŽrs om het lekkere en o zo gezonde vlees op te geven?

Ik zal daar proberen antwoord op te geven op een zo objectief mogelijke manier (we hebben namelijk bij Nederlands geleerd dat als je te extreem bent het lezers af kan schrikken..)

Ik heb niet alles met eigen ogen gezien maar ik heb mijn informatie van betrouwbare bronnen(boeken: poison on a plate door prof. Richard Lacey en een boek door N fox, beide geschreven nadat ze eigen onderzoek hebben uitgevoerd. organisaties:Peta,voert ook eigen onderzoeken uit. en verder sites van Wakkerdier en nog andere sites en gepubliceerde onderzoeken.)

Ik zal maar beginnen met de meest voor de hand liggende reden: de Bio-industrie.

tjah de bio-industrie, daar is zoveel slechts aan dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen. Stel je eens voor. het is pikkedonker, het ruikt vies, je weet niet precies wat het is maar bij elke inhalatie lopen de rillingen je over de rug. die geur maakt je bang, heel bang. je probeert ervan weg te komen je wil je omdraaien weg van die geur maar omdraaien lukt niet, je staat klem. Dan maar een stap naar voren, je botst je neus tegen iets aan, het voelt koud. je hebt het zelf ook koud en je bent moe. je benen en voeten doen pijn. je gaat liggen zo goed en kwaad als het kan. de grond bestaat uit roosters die in je lichaam prikken. de geur van je eigen feces verdringt bijna de geur van de angst, maar niet helemaal....

Dit is zo in het kort beschreven het leven van een bio-industrie dier of het nou een koe of kip is. Ze leven allemaal in een te kleine ruimte een kip heeft een ruimte van een A4-blaadje. Een varken heeft niet eens genoeg ruimte om zich om te draaien en een koe kan nooit eens liggen. 

 
Dan krijgen ze honger, gelukkig worden ze goed gevoerd, of niet? Eten, ja dat krijgen ze wel genoeg maar de vraag is wat ze te eten krijgen. De maaltijd van een kip: krantenpapier en antibiotica, en als ze nog honger hebben, hebben ze geluk want ze krijgen nog wat graan met een flinke doses groeihormoon.
De Koe krijgt een gezonde maaltijd van schapenhersens en goh, nog wat resten van haar moeder erbij gesmeten, lekker smullen!

Ziektes zijn natuurlijk altijd op de loer met zoveel dieren op zo'n kleine oppervlak. Maar de boeren weten er wel raad mee, als we antibiotica door het eten doen dan voorkomen we dat ze ziek worden. En om te voorkomen dat de dieren door gebrek aan zonlicht en beweging te weinig groeien krijgen ze een dosis groeihormoon. Zo is het netjes opgelost toch?
Dit alles gaat gelukkig niet op voor elke veehouder maar komt wel nog veel te vaak voor.
Meer info? info over andere dieren in de bio-industrie het leven van een kip in de bio-industrie Scharrel dieren

Het probleem met deze oplossingen (antibiotica en groeihormonen) is dat de mensen die het bedacht hebben maar even voor het gemak vergeten zijn dat ook mensen deze stoffen binnen zullen krijgen. Antibiotica heeft de nare bijwerking dat als we er teveel van gebruiken bacteriŽn in ons lichaam er resistent tegen kunnen worden (dus er tegen kunnen ). Dat betekent dat we al aan een simpele infectie kunnen sterven omdat de bacteriŽn nergens meer mee bestreden kunnen worden.

Nu zijn we bij de tweede reden aangekomen waarom vegetariŽr worden wel een goed idee is: ziektes in het vlees. Jij hebt er vast ook wel al van gehoord... Bse, Mkz en de Vre-bacterie, en daar blijft het niet bij. Er worden ook nog wel eens giftige stoffen in vlees gevonden en dat krijgen we dan allemaal binnen. Binnenkort zal ik meer op de site zetten over de ziektes en de uitwerking hiervan op mensen.

 

Wat nog een andere reden om vegetariŽr te worden is, is dat vlees eten behoorlijk belastend is voor het milieu! Maar meer informatie daarover vind je bij Vlees eten en het milieu

Er zijn ook onderzoeken die uitwijzen ook uit dat de mens van oorsprong eigenlijk helemaal geen vleeseter is en dat daarom onze darmen ook helemaal niet gemaakt zijn om vlees te eten. Een voorbeeld daarvan is de lengte, onze darmen zijn heel lang wat duidt op een verleden als herbivoor.
We weten wel dat op een gegeven moment de oermens ook beenmerg is gaan eten. Dus op een gegeven moment is de mens toch overgestapt,
maar het blijft zo dat iemand die lang geen vlees heeft gegeten ziek word van het eten van vlees. De darmen raken dan van streek en mensen geven over en hebben last van diarree.