Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

HobbyTopper: "Dakpandecoraties met servetten" voor binnen en buiten
ISBN:90-213-2848-8    Cantecleer Baarn   eerste druk augustus 1999 t/m de 8e druk november 2000

Dakpandecoraties voor binnen en buitenDat je met servetten erg leuke decoraties kunt maken is alom bekend, maar om een dakpan als drager te gebruiken, geeft aan deze techniek weer een geheel nieuwe dimensie.
Op mijn zoektocht naar dakpannen bij "pannenkoning" Koerntjes, een slopersbedrijf  in Lichtenvoorde, ontdekte ik pas hoeveel verschillende soorten, maten en vormen dakpannen er zijn.

In dit boekje - dat heel goed als basisboek geschikt is - heb ik geprobeerd om de eenvoudige servettentechniek, het opplakken van de bovenste gedecoreerde laag van de servet met een glazuurlijm zoals multicoat, chemage (Kars, Kippers Hobby), servage (Kars) - te combineren met verschillende verftechnieken.

Zo heb ik o.a. de volgende technieken toegepast en beschreven:
  de techniek waarbij de ondergrond eerst met een lichte kleur wordt geschilderd en waar naderhand patina wordt aangebracht. (zie voorbeeld met zonnebloemen)
de techniek waarbij een donkere ondergrond wordt aangebracht en deze met behulp van craquelélak en een lichte dekkleur een mooi craquelé-effect krijgt.
 de techniek waarbij een lichte ondergrond wordt aangebracht en deze met structuurpasta vermengd met een kleurtje wordt "gestampt"
de techniek waarbij eerst de ondergrond wordt geschilderd waarna er een tweede kleur overheen wordt gerold (zie voorbeeld kip met haan)
de techniek waarbij eerst de ondergrond een lichte kleur krijgt waarna er met een andere kleur sponseffecten  aangebracht worden. (zie voorbeeld met de kikkers)

Naast het decoreren van de dakpannen in verschillende thema's, treft u ook voorbeelden aan van bewerkte bloempotten, bewerkte spanen doosjes en servetten op een kaars.
Dit boekje biedt een veelheid aan suggesties voor het maken van een exclusief cadeau voor zowel gewone als bijzondere gelegenheden. b.v. Abrahan en Sarah zien, een exclusief naambord of een passend huisnummer.

Veel plezier met de uitwerking ervan

enkele voorbeelden:

zonnebloem dakpan

dakpan met kip en haan

Let op NIEUW!!!!

Bent U ook helemaal verslaafd aan het maken van dakpandecoraties??  In de SuperHobby "Dakpannen en leien met servetten" en een HobbyTopper "Dakpanvariaties met stofjes" staan naast dakpannen ook andere verrassende decoraties. In augustus 2000 kwam mijn boekje "Kerstdecoraties met stofjes" uit, waarin o.a. leuke kerstdakpannen staan. Ook in mijn boekje "Decoupage met Decorvloei" dat in november uitkwam, staan verrassende voorbeelden.

Wilt U dit boekje online bestellen?? Klik hier voor meer informatie

terug naar beginpagina