Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

SuperHobby "Dakpannen en leien met servetten" 
ISBN:ISBN 90-213-2944-1   
Cantecleer Baarn   eerste druk maart 2000 t/m derde druk november 2000

Dakpannen en leien met servettenNaast dakpannen zoals in het boekje "Dakpandecoraties met servetten" heb ik in dit boekje de leipan en leien in verschillende groottes gebruikt als drager.
De leipan heeft de eigenschappen van een gewone dakpan, maar is vlak.
De lei, die gebruikt wordt door de leidekker voor het bedekken van o.a. kerkdaken en kasteeldaken, is vervaardigd van natuurleisteen en is in verschillende groottes te koop bij de echte leidekker. Door de gelaagde structuur en de aflopende randen krijg je een bijzonder mooi effect in combinatie met de dunne servetten.
Verder heb ik ook enkele tuinpotten een "nieuw gezicht" gegeven en heb ik enkele erg sierlijke setjes uitgewerkt die uitermate geschikt zijn om iemand bij bijzondere gelegenheden zoals een huwelijk, een verloving, gaan samenwonen e.d. cadeau te doen.
Voor elke gelegenheid is er wel weer iets nieuws te vinden.

Ook  heb ik in dit boekje 
de eenvoudige servettentechniek, het opplakken van de bovenste gedecoreerde laag van de servet met chemage (Kars, Kippers Hobby), gecombineerd met verschillende (bijzondere) verftechnieken. Heb je de grondslag van de technieken uit mijn eerste dakpannen boekje te pakken, dan zijn deze nieuwe verftechnieken in ieder geval een leuke uitdaging.

De volgende verftechnieken heb ik uitgebreid beschreven:

Werken met patina

de goudeffect techniek

de tineffect techniek

Enkele voorbeelden:

Hier waak ik (op leipan)

Pumpkins op OVH pan

Radijs en mais op oudhollandse pan

Wilt U dit boekje online bestellen?? Klik hier voor meer informatie

Terug