Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

UPDATE 2005


ZELFVERDEDIGING

WEN-DO FAQ

 

Home

Oproep

Petitie

Vereniging

Nieuws

Levensverhaal

Contact

 

 

Veel gestelde vragen over WEN-DO

 

 

 1. Is een vrouw niet te zwak om te vechten tegen een lange sterke man ?

 

Wen-Do vrouwen zelfverdediging leert vrouwen en meisje vindingrijk te zijn om de aanvaller te verrassen, dan te vertrouwen op haar lichamelijke kracht. In WEN-DO zelfverdediging voor vrouwen leer je te richten op de gevoelige en zwakke doel van je aanvaller, daar je kracht het meest effectief is. Je zult niet twijfelen tegenover de aanvaller zijn kracht.

 

2. Als je terugvecht,zal de aanvaller dan niet bozer worden?

 

Geweld tegen vrouwen en meisjes komt puur voort uit de behoefte om de persoon pijn te doen en om controle of macht te hebben over die andere persoon. Vrouwen en meisje hebben altijd geleerd dat als je terugvecht de aanvaller nog bozer zal worden en zal je nog meer in gevaar zijn. Wij zijn in de veronderstelling dat we het niet erger maken dan het is als we niets terugdoen. We weten dat de meeste vrouwen die zo iets meemaken als verkrachting of aanranding fysiek niet in staat om iets terug te doen. Als we niet terugvechen, dan zal de aanvaller zeker doorgaan om ons pijn te doen. Hoe sneller wij weggaan, hoe minder pijn er ons zal worden aangedaan.

Wij weten dat schreeuwen,vechten en rennen de meest succesvolle manier is om een eind te maken aan de aanval. We weten ook dat we alleen een besluit kunnen nemen,wat ons helpt om een aanval te overleven. Hoe meer keuze's en plannen we hebben en maken, Hoe meer we iets kunnen terugdoen.

 

 

3. Zal ik niet in paniek raken of niets meer kunnen doen, als mij zoiets

overkomt?

Vrouwen zijn bang om aangevallen te worden. Angst is de meeste gevoelige emotie. Gevoelig emoties zijn heel erg overheersend. Wanneer mensen ,dieren bang zijn. Gaan ze vechten of vluchten weg. We moeten onthouden dat vechten of weggaan de twee meest successvolle zelfverdediging manieren zijn . Angst is de sterktste. Wanneer we bang worden, dan draaf Adrenaline door je bloed heen. Adrenaline is sterk. Het zorgt ervoor dat je sneller rent,harder slaat en heel hard kan schreeuwen. In een bedreigende situatie halen we dieper adem en houden het langer in. Tijdens de Wen-Do vrouwen zelfverdediging training passen we beide toe, rustig adem halen en in een noodtoestand ademen. We leren ook om hard te schreeuwen zodat we onzelf dwingen om te ademen. Het maakt ons mogelijk om te handelen en te denken tijdens een aanval.

 

4.Moet je niet jarenlang trainen om jezelf te verdedigen? Is een beetje

kennis juist niet gevaarlijk ?

 

Heel veel vrouwen kunnen zichzelf verdedigigen zonder te trainen in een zelfverdediging - gevecht sport. Zij gebruiken alleen maar hun vastbeslotenheid en wat erin hun opkomt om te vluchten. Wen-Do vrouwen Zelfverdediging helpt ons om een besef te ontwikkelen van onze omgeving in volgorde om: aanvallen te vermijden,om verbalen strategies te ontwikkelen om weg te komen, je leert om hulp te roepen aan voorbijgangers. Al deze informatie is waardevol als je aangevallen wordt. Wen do helpt ons een manier te ontwikkelen om weg te komen uit normale aanvallen. Het is geen sport waar je kracht,snelheid of waakzaamheid nodig hebt. Wen-do leert ons waar je moet slaan,zodat je geen tijd zal verspillen en leert je hoe je het meest effectief kunt slaan

 

 

5. Ik heb een zwakke rug, ben invalide. Ik ben niet sterk genoeg. Ik kan geen push ups doen of een flink eind rennen ?

 

Wen - Do vrouwen zelfverdediging gelooft dat vrouwen zichzelf kunnen verdedigen met hun lichaam en hulpmiddelen die we hebben. Wen Do is gegeven aan jonge meisjes en vrouwen die ouder dan 80 zijn met een verscheiden aan klachten zoals arthritis,osteoporosis,blinde vrouwen, vrouwen in rolstoelen/rolscooters hebben een Wen-Do vrouwen zelfverdediging cursus gevolgd en vonden het zeer geschikt. Veiligheid is het belangrijkste onderdeel tijdens de Wen-Do sessies. Vrouwen zullen niet worden neergeslagen of neergegooid. Niemand zal worden aangeraakt zonder haar toestemming. De instructrice kunnen de oefeningen aanpassen en de technieken aanpassen zodat je met je handicapt toch die oefeningen kunt doen.

 

6. Kan Wen-Do vrouwen zelfverdediging, vrouwen zo zeker maken dat ze mannen zomaar gaan aanvallen of zo agressief worden ?

 

In een wereld waar vrouwen en jonge meisjes vaak het slachtoffer zijn van geweld. Daarom zoekt een vrouw of meisje alternatieven om niet het slachtoffer te worden. Mensen die om ons geven zullen ons aanmoedigen om een zelfverdedigingscursus te nemen. Zelfverdediging betekent ons teretorium bewaken en zorgen dat een andere ons geen pijn kan doen. Het is om de minste hoeveel kracht te gebruiken, dat nodig is om onze veiligheid te bewaken. Het is om verbaal en fysieke actie te kunnen nemen om het geweld tegen ons te stoppen.

 

 

 

7. Ik hoef niet te leren om mijzelf te verdedigen. Ik hoef niet bang te zijn om verkracht te worden,

* want ik ga nooit s'avonds laat uit of ik ben te oud

*niet aantrekkelijk genoeg

* ik draag veel te rare kleren om verkracht te

worden.

 

Geweld tegen vrouwen en zelfverdediging zijn beangstige feiten. Het gaat er niet om of je er mooi uit ziet of wat je aan hebt of waar je woont. Vrouwen van 94 tot zuigelingen worden seksueel lastiggevallen. De meest vaak voorkomende plaats is ons eigen huis. De meerderheid van vrouwen en meisje die wordt aangevallen is iemand die ze kennen of die ze vertrouwen. We weten dat geweld tegen vrouwen niet voorkomt door wat we aan hebben of wie we zijn, maar het gaat over macht en controle. Als een aanrander/verkrachter gelooft dat wij kwetsbaar zijn , zullen ze geloven dat ze macht en controle mogen hebben over onze levens en lichamen. Zelfverdediging is een manier om iets aan geweld tegen vrouwen te doen. Een andere manier is om zelf controle te hebben over je eigen leven. Wij weten dat schreeuwen,vechten en rennen de meest succesvolle manier is om een eind te maken aan de aanval. We weten ook dat we alleen een besluit kunnen nemen,wat ons helpt om een aanval te overleven. Hoe meer keuze's en plannen we hebben, Hoe meer we iets kunnen terugdoen

 

 


Vertaling: Wen-Do Canada

 

  


 

 

LET OP MIJN PAGINA KUN JE OOK BEREIKEN VIA

 

http://www.steunpunt-geweld.tk

Of neem eens een kijkje op mijn ander site die over seksualiteit gaat en seksueel misbruik.

 

   

Klik Hier: 

Naar Vorige Pagina| Naar Volgende Pagina 

 

 

 

THEMA'S

ADRESSEN

BOEKEN

CHRISTELIJKE

HULP

ERVARINGEN

GEDICHTEN

HULP IN

BELGIË

HULP VERLENING

MISBRUIK door

HULPVERLENER

VERWERKING-

TIPS

VROUWEN

GEWELD

ZELF-VERDEDIGING