Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

UPDATE 2005


ERVARINGEN

Mijn Verhaal

Home

Oproep

Petitie

Vereniging

Nieuws

Levensverhaal

Contact

 

 

 

Mijn Verhaal

 

 

 

Mijn naam is Marina

 

Ik ben overlever van zowel seksueel misbruik als lichamelijke en geestelijke mishandeling in mijn jeugd van mijn 4de tot 22ste jaar. De wonden hiervan ervaar ik nog elke dag. Eén daarvan is dat ik mijn grenzen niet goed kan stellen en ik laat vaak nog steeds misbruik van mij maken.En heb jaren een eetprobleem gehad waar ik me volgooide met voedsel en daar enorm hoeveelheden aan laxeertabletten gebruikte.

 

Ik kruip langzamerhand uit het dal waar ik zat. Langzamerhand lukt het mij om mijn masker af te zetten. Soms val ik een paar treedje naar beneden,om daarna weer een treedje extra omhoog te kruipen. Stap voor stap.

 

Deze pagina heb ik opgezet om je te helpen om een goede hulpverlener te zoeken. Therapie is één van de stappen om je verleden een plaatsje te geven. Je leert om jezelf weer te zijn. Een autonomie (auto is van het Grieks woord Zelf en nomos = is het woord bestuur/wet)

 

Dus ZELFBESTUUR / ZELF WET te krijgen.

 

Uiteraard moet je vooral zelf heel hard aan jezelf werken, daarom heb ik ook andere dingen die je helpen om je verleden een plaatsje te geven.

 

In een boek las ik een hele mooi tekst. Je kunt iemand de weg wijzen naar de bron. Maar je kunt hem niet dwingen uit de bron te drinken. Iemand bepaalt dat zelf wel of hij uit die bron wil drinken. Zoiets kun je ook leren van therapie.

 

 

 

Update 8 februari 2002

 

Momenteel ben ik aan de Anti-Depressiva (Zoloft) Het blijkt dat ik chronische stress heb. Voorlopig zal ik dus nog een tijdje deze medicijnen moeten slikken. Maar ik voel steeds meer dat ik naar boven kan klimmen en dat ik mag zijn wie ik ben. Een mens die gevoelens heeft en dat ik ben wie ik ben. Dat het misbruik mij ook heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben en dat ik zoveel heb kunnen betekenen voor mijzelf en voor lotgenoten.

 

 


Hulpverlening in Nederland

 

Meer dan 6 jaar geleden ben ik begonnen hulp te gaan zoeken, daarbij trof ik in "Therapieland" een aantal hulpverleners die mij niet serieus namen en daardoor kwam ik steeds meer in de knoei met mezelf te zitten.

 

 

 

Toen ik naar het RIAGG 6 jaar geleden ging in mijn woonplaats, zei men: ach mevrouw, U heeft toch nog geen zelfmoordpoging ondernomen, dus zo ernstig zal uw probleem niet zijn. Verder moest ik mijn problemen bij mijn vrienden neerleggen.

 

In 1998 kwam ik bij maatschappelijk werk, waarbij ik in 1999 bij een begeleide groep kwam voor vrouwen die sexueel misbruikt waren in hun jeugd. Nadat die groep was afgelopen liet men mij gewoon "vallen".

 

Terwijl ze me wel hadden beloofd om mij verder te helpen. (Dit is duidelijk uit eigen ervaring, het kan zijn dat als jij hulp gaat zoeken bij deze instanties dat je dan wel verder komt) Verder vind ik het vervelende van deze instanties, dat ze verwachten ,dat je al grenzen kunt stellen en dat je ook duidelijk kan aangeven, wat je wilt en verwacht van de hulpverlening. De meeste mensen, komen vaak naar één van deze instanties ,omdat ze juist vaak problemen hebben met het stellen van grenzen en om hun verhaal te vertellen. Ook is het zo met deze instanties,dat ze zelf denken te weten wat de cliënt nodig heeft. Er wordt te weinig gevraagd wat de cliënt wil en waar men behoefte aan heeft. Er wordt hier veel te weinig rekening mee gehouden. Ook wordt niet bekeken, wat bij de cliënt past.

 

 

 

Ikzelf heb gelukkig via het internet mijn hulpverlener gevonden die mij wel serieus neemt en door haar ben ik gaan praten en mijn verleden stukje bij beetje gaan verwerken. Mijn wonden helen, zijn weer langzaam aan het genezen. Ik weet uit ervaring zelf dat er bepaalde therapievormen zijn, waar je niets mee opschiet. Gewoon door het feit , dat niet iedereen hetzelfde is. Elke situatie en behoefte is nu eenmaal per mens verschillend. Mensen die bijvoorbeeld slecht kunnen praten zullen vaker gebaat zijn met lichaamsgerichte therapieën dan mensen die makkelijker kunnen praten en zeggen wat ze wel en niet willen. Het nare van lichaamsgerichte therapieën is dat deze niet door het ziekenfonds of verzekering(en) worden vergoed.

 

 

 

Daarom heb ik ook deze pagina gemaakt omdat ik namelijk merk dat er behoefte bestaat om ergens op terug te vallen,als je weer in de steek bent gelaten door de hulpverlening. Deze internetpagina is niet gemaakt om jouw verdriet te verwerken, daar zijn andere pagina's voor die je kunt vinden bij kopje "adressen" Ik heb deze internet pagina speciaal opgezet om jou te helpen, eventueel steun te bieden als je zoiets vreselijk hebt meegemaakt als seksueel misbruik en/of lichamelijke en/of geestelijke mishandeling en weer in de steek bent gelaten door de hulpverlening.

 

Verder zal ik geen keus voor je maken om een geschikte therapeut voor je te zoeken. Dat moet je helaas zelf doen. Maar ik probeer een aantal therapievormen op een rijtje te zetten, waar ikzelf ervaring mee heb of heb gehad , zodat je iets kunt vinden wat bij jou past. Verder heb ik een aantal internet adressen voor je, waar je o.a. informatie vindt om een therapeut te zoeken, ook betreft vergoedingen wordt hier het één en ander in beschreven. Ik zal proberen zoveel mogelijk in kaart te brengen. Zodat jij misschien de juiste therapeut vindt die met jou aan de slag kan gaan. En dat dan ooit weer het zonnetje in je leven gaat schijnen.

 


 

 

LET OP MIJN PAGINA KUN JE OOK BEREIKEN VIA

 

http://www.steunpunt-geweld.tk

Of neem eens een kijkje op mijn ander site die over seksualiteit gaat en seksueel misbruik.

 

 

Klik Hier: 

Naar Vorige Pagina| Naar Volgende Pagina 

 

 

THEMA'S

ADRESSEN

BOEKEN

CHRISTELIJKE

HULP

ERVARINGEN

GEDICHTEN

HULP IN

BELGIË

HULP VERLENING

MISBRUIK door

HULPVERLENER

VERWERKING-

TIPS

VROUWEN

GEWELD

ZELF-VERDEDIGING