Kjell Lundin

bostad 08-649 71 31, mobil 0739-24 58 99

lundin_kjell&lycos.com

https://www.angelfire.com/gundam/lundin02

 

 

 

Hemsidan

Pungslag

Tv-syn

 

 

 

 

USALS för satellitmottagare för fria radio och TV kanaler på satelliter

 

 

 

 

Dagbok

Favorit satelliter

Mottagare

USALS-systemet

Nu har det hänt, nu har den kommit! Satellitmottagaren som du själv kan ställa in satelliterna med. Det som fordras är att paraboldisken vänds mot söder. När parabolskivan är vänd mot söder, utgångsläget, nolläget, kan mottagaren med motorn i sitt lokaliseringssystem plocka in satellit efter satellit. Det tar några minuter men det blir fantasiskt!

 

Ett företag, Stab, har utvecklat sitt USALS, Universal Satellite Automatic Location System, och ett Koreanskt företag, KAON, tillverkar satellitmottagare baserade på detta system. Denna satellitmottagare är för närvarande enbart avsedd för fria, ej krypterade satellitkanaler. Den har därför inga slitsar för abonnemangskort.

 

Det finns tusentals fria satellitkanaler, Tv och radio. Du upplever att det flödar över,  det finns hur många kanaler som helst! Tag som exempel satelliten Hotbird. Den är inte en satellit utan flera, den heter egentligen nu Hotbird 1-5. Du förmodar att det är en svärm om fem satelliter som ligger intill varandra.

 

Hotbirdsystemet har  nu i juni tvåtusenfem 964 Tv- och 384 Radiokanaler. Hotbird är bara en i mängden av satelliter. En annan jätte med massor av kanaler är Astra. Nu är du fri att titta på tv och behöver varken kabel-tv eller markboxar. Tänk på att dessa kanaler inte är textade på svenska utan du måste kunna språket.

 

Många är krypterade men flertalet är fria kanaler. Det finns även kanaler som är märkta för kryptering men som du kan ta emot i alla fall. I några få undantagsfall har du bilden men hör du inte ljudet eller du har ingen bild utan bara ljudet.

 

Satsa nu 4000 – 5000 kronor på en motoriserad parabolantenn och en satellitmottagare för fria kanaler. Om du skriver av kostnaden på tre år blir det cirka 140 kronor månaden.

 

Sök på nätet efter firmor och butiker som säljer och installerar KAON och motordrivna paraboler. Här är länkar till Stab Italien och KAON Korea;

 

Stab  http://www.usals.info/

KAON http://www.kaonmedia.net/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapad med Word 050715