Kjell Lundin

bostad 08-649 71 31, mobil 0739-24 58 99

lundin_kjell&lycos.com

https://www.angelfire.com/gundam/lundin02

 

 

 

Hemsidan

Daelim Motors

daystar

daystar foto

konstruktion

specifikation

vägverkets data

 

 

 

 

29 jul –05

 

 

I går när jag var på hemväg från Centrum i Stockholm fick jag syn på segelfartyget Gloria vid Stadsgårdskajen. Jag visste att skeppet skulle avsegla den dagen. Nu kunde jag bevittna avfärden. Cykeln parkerades på trottoarens bredaste ställe på Katarinavägen.

 

Klockan var omkring 1730, besättningen ställdes upp på däck, skeppspiporna drillade i ett. Vi fick lyssna till två avskedssånger av besättningen. Helt sagolikt, särskilt som den stora Colombianska flaggan i aktern blåste ut i den lätta vinden. Flaggan är säkert minst 9*16 meter.

 

Därpå mannar besättningen rå. Fler sånger följer och alla vinkar med en vit halsduk. Publiken på Stadsgårdskajen och Katarinavägen applåderar.

 

Under tiden har maskinen startats utan att det har hörts. Det ligger ett spring akteröver så att fören svänger ut när maskinen går sakta framåt. Springet lossas och Gloria är sakta på väg ut genom Stockholms Skärgård.

 

Bilden till höger av Gloria är ur Metro Stockholm -050726

 

 

 

 

23 jul –05

Det blir många upplyftande upplevelser! Det har jag nu insett. En dag gjorde jag en rundtur, jag åkte via Vaxholm med färja till Rindö och vidare med färja till Värmdö och till Gustavsberg sedan motorvägen hem. En annan dag tog jag samma tur  fast åt andra hållet. Det är en mjuk och spännande upplevelse att färdas på små slingriga vägar i Skärgården och ta sig fram med färja här och var.

 

 

 

 

 

16 jul –05

Start i backe är ett äventyr för Mc-föraren. Du har högra benet på marken, lägger i ettan med vänster fot och håller cykeln med handbromsen så att den inte rullar baklänges. Du sköter kopplingen med vänster hand, gasar och släpper bromsen med höger hand. Det är en koncentrationsövning.

 

 

 

 

 

9 jul –05

Det kom fler garantifel. En mutter till framhjulet lossnade. Det märkte jag inte förrän jag skulle parkera för natten. Det blev ett nytt besök hos Din Hoj av den anledningen. Deras service har hitintills varit glädjande god. Jag undrar dock hur det står till med bensintillförseln. Två gånger har jag fått motorstopp på Hamngatan på grund av bensinbrist. Jag skulle ha kopplat in reserven tidigare.

 

 

 

 

 

1 jul –05

Innan denna dag tränade jag körning ett par mil om dagen. Att växla med fotväxel är svårare än med den handtagsväxel som jag hade på min gamla Lambretta för länge sedan. Särskilt svårt var det att få i ettan.

 

Vid ett tillfälle kunde jag inte starta motorn. Det elektriska var helt dött. Jag ringde till Dan Berg och undrade om han kunde hämta mig och cykeln. – Nej sa han, pröva att starta med kicken. Det gick lätt, det är bra om det finns en kickstart på cykeln, den kan behövas. En säkring hade utlösts.

 

 

 

 

 

14 jun –05

I dag var jag och hämtade min nya cykel. Det var spännande värre. Jag hittade inte rätt väg utan kom vilse och hamnade i vägarbeten. Efter mycket om och men kom jag hem med dyrgripen. Det finns en asfalterad yta under en balkong på huset där jag bor. Där ställde jag cykeln och låste den med det nya 749 kronors, ett kilo tunga, godkännda låset.

 

 

 

 

 

13 jun –05

Nu gällde det att hitta en trafikförsäkring till rimligt pris. Alla försäkringsbolag hade dyrare försäkringar än If… som fick den äran att utge försäkringen. Den gick på 1015 kronor för ett år.

 

 

 

 

 

10 jun –05

Innan denna dag besökte jag alla MC-handlare i Stockholm som jag hittade. Jag till och med provkörde en 535 cc glidarhoj på ett ställe. Tyvärr var kopplingen på den cykeln paj.  Det gick inte att få i ettan utan att motorn stannade. Inte heller frikopplade den vid rödljus. Knepigt tyckte jag som dessutom var otränad vid MC körning. 45000 kronor var priset för den begagnade cykeln, så det så!

 

Då kom jag i kontakt med Dan Berg på Din Hoj i Hägersten. Han hade en ny 125 cc, en Daelim daystar årsmodell 2004 för 19900 kronor. Då var priset nedsatt med 10000 kronor och jag slog till och köpte den.

 

 

 

 

 

Skapad med Word 2005-07-29