Kjell Lundin

bostad 08-649 71 31, mobil 0739-24 58 99

lundin_kjell&lycos.com

https://www.angelfire.com/gundam/lundin02

 

 

 

Hemsidan

Daelim Motors

daystar

daystar foto

konstruktion

specifikation

vägverkets data

 

 

 

 

DAELIM MOTORS

 

 

Daelim Motors är ett koreanskt företag som bland annat tillverkar motorcyklar och skoters. Enligt uppgift är årsproduktionen 300000 tvåhjuliga motorfordon. Bolagets första MC var en licensbyggd HONDA. Alla delar kom från Japan. Koncernen innefattar också bilmärket KIA. Gå till Daelims webbplats och läs om den historiska bakgrunden.

 

 

 

 

 

Modellen daystar är en custom model där alla slags önskemål är uppfyllda. Den har deras starkaste 125  cc motor. Det är alltså en lätt motorcykel. Det märks när du ska teckna försäkring, den är billigare. Det märks också på att det inte går så fort, farten är endast lagom för staden med omgivningar. Bränsleförbrukningen är föredömligt låg. Fordonets torrvikt är 160 kg, det är en kraftig och stabil konstruktion.

 

 

 

 

 

Fabriken uppger att maxfarten är 115 kmh. Samtidigt får du veta att max varvtal är 10000 rpm. Vi är väl vana vid att anta att maxfarten är det snabbaste du kan köra med fordonet. Här kommer ett annat synsätt fram. Du får helt enkelt räkna med att när motorn går med max varvtal på högsta växeln blir farten 115 kmh. Det är med andra ord en uppgift om utväxlingen. Du får inte överskrida 10000 rpm även om det vid ett tillfälle skulle vara möjligt.

 

 

 

 

 

Kom till Daelim Motors website

Daelim daystar säljs i Sverige av firman Din Hoj

 

 

 

 

 

Skapad med Word 2005-07-29