Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Mælkeallergi.dk

Kvickly

Kvickly Kæden har tidligere i samarbejde med FDBs centrallaboratorium udarbejdet en liste over varer i sortimentet som ikke indeholder mælk. Det gør de desværre ikke mere. Men listen kan bruges med de fleste varer ellers de under vores liste hvad mælk hedder og brug ellers jeres sunde fornuft. FDB's varer der er F-mærket er fuldt deklareret derfor kan man altid se om varen indeholder mælk eller mælkebestanddele. Det skal bemærkes, at listen ikke er udtømmende. Samtidig skal vi gøre opmærksom på, at mange af varerne også kan købes i FDBs øvrige butikker. Der tages forbehold for varer, som kun hjemtages ved bestilling, udsolgte og udgåede varer i sortimentet.

Indkøbslisten er tænkt som en hjælp til at få et hurtigt overblik over, hvilke varer, der ikke indeholder mælk. Dvs. uden mælkeprotein, mælkesukker, laktose, mælkefedt osv.

Gå direkte til listen over varer uden mælk.

FDBs deklarationer er udførlige

En lang række sammensatte produkter kan indeholde mælk, f.eks.: Margarine, leverpostej, pålæg, kager, desserter, chokolade og mange færdigretter. For at kunne gennemskue om der er mælk i et bestemt produkt, er man altså nødt til at læse deklarationen.

Desværre er ikke alle deklarationer lige udførlige. Det behøver de nemlig ikke være ifølge loven. Hvis der er mælk i f.eks. kødboller, og de udgør mindre end 25% af hele produktet, skal mælken ikke deklareres. Men deklarationerne på FDBs egne varer nævner alle ingredienser i varen - uanset hvor lille en del, de udgør. FDBs egne varer er dem med eller

Læs deklarationen

Uanset om man vælger varer fra listen eller ej, er det et godt råd at læse deklarationerne på varerne. Fra det tidspunkt listen udgives og til den evt. revideres, kan der nemlig være sket ændringer i indholdet af de enkelte varer.

Forskellige betegnelser for MÆLK i varer

sødmælk, sødmælkspulver, letmælk, skummetmælk, skummetmælkspulver, kærnemælk, fløde, piskefløde, mælkepulver, yoghurt, A 38, ymer, cultura, ylette, kefir, creme fraiche, smør, ost, mælkesukker, laktose, kaseinat, kasein, valle, vallepulver, valleprotein., se derudover på listen over hvad mælk kan hedde

Spis varieret

Det er meget vigtigt at spise varieret, især når man ikke tåler mælk. Mælken skal erstattes med andre proteinholdige fødevarer. Man kan f.eks. spise lidt mere kød og fisk end normalt anbefalet for at få tilstrækkeligt med protein. Når mælk udelades af kosten, er det også nødvendigt med kalktilskud hver dag. Børn: 2-3 Vitomax kalktabletter. Voksne: 1-2 Vitomax kalktabletter. Desuden anbefales: 1 Børne Vimax vitaminpille til børn hver dag, 1 Super Vimax vitaminpille til voksne hver dag.

Gå til listen over varer uden mælk.

Irma

Irma har haft en folder over mælkefri varer til personer med mælkeallergi, denne er desværre udgået ligesom FDB's liste er over mælkefri produkter, Irma forhandler dog stadig en del mælkefri produkter, herunder Havredrik Natural og Havredrik Fiber som er beskrevet på vores side om leverandører.

 

tilbage til forsiden

Revideret d. 02/05-2000

Henrik@fitness.dk