Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

23 Februari 2007- In verband met de expositie 'Zwervers en Studenten in het Naardense Stadhuis' in het Stadskantoor van de Gemeente Naarden verscheen vandaag op de Cultuurpagina van de Gooi- en Eemlander een interview door Tijs Prins met Ruben Libgott, de tekenaar van de strips ERRO en Geert & Beert. Klik hier om het interview te lezen.

16 Februari 2007- Voor het derde jaar organiseerde Carnavals Vereniging De Dwersklippels in Nuenen op 16 februari het ‘Concours Ludique’: een festival voor blaaskapellen, maar te bezoeken door iedere muziek- en carnavalsliefhebber. Ruben was gevraagd het logo voor dit evenement te ontwerpen.

12 Februari 2007- Attentie attentie, burgers en buitenlui: van 12 februari t/m 9 maart nemen zwervers en studenten hun intrek in het stadhuis van Naarden!

Nog nooit is het zó leuk geweest om je rijbewijs te verlengen, paspoort op te halen of een vergunning aan te vragen. In de hal bij de afdeling burgerzaken van het stadskantoor van de gemeente Naarden zullen de komende weken meer dan veertig humoristische stripafleveringen over de stripfiguren ‘ERRO’ en ‘Geert & Beert’ worden tentoongesteld. Een overzichtstentoonstelling van de beste strips van de Naardense striptekenaar Ruben Libgott.

Zwervers en studenten in het Naardense stadhuis!” is van 12 februari t/m 9 maart 2007 van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en op woensdag tot 19.00 uur te bezichtigen in het Stadskantoor van de Gemeente Naarden, Raadhuisstraat 2 te Naarden. Zie voor de actuele openingstijden www.Naarden.nl.

2 November 2005- In de essay-bundel 'Een indruk van Echtheid' door stripjournalist Joost Pollman wordt ERRO aangehaald in het essay 'Het Swiebertje-effect' over daklozen in strips.

Joost Pollmann - Een indruk van echtheid
Uitgever: Bert Bakker
193 pag, € 19,95
ISBN 9035129423 

November 2005- Lezen is leuk! Onder dit motto brengt de Bibliotheek Eemnes komende weken een expositie van de strips van de Naardense striptekenaar c.q. ‘grafisch entertainer’ Ruben Libgott. Tussen de literaire werken van Harry Mulisch, Jan Wolkers, W.F. Hermans, Jules Deelder, P.C. Hooft en Arnon Grünberg zullen in de Eemnesser Bibliotheek meer dan veertig humoristische stripafleveringen over de stripfiguren ‘ERRO’ en ‘Geert & Beert’ worden tentoongesteld. Een overzichtstentoonstelling van de beste strips van Ruben Libgott.

De expositie “Ruben Libgott duikt in de Boeken” in de Bibliotheek Eemnes laat goed zien, dat verhalen niet alleen verteld hoeven te worden door alleen gebruik te maken van woorden. Juist tekeningen kunnen teksten verduidelijken, versterken of op zichzelf een verhaal vertellen. In het geval van de strips over ERRO en Geert & Beert altijd met veel humor, maar toch ook vaak met een serieuze maatschappelijke ondertoon. Strips zijn op deze manier zeker literair verantwoord. Speciaal in verband met de feestdagen zullen Sinterklaas en de Kerstman zeker ook van de partij zijn in de strips.

“Ruben Libgott duikt in de Boeken” is van 18 november 2005 t/m 20 januari 2006 van dinsdag t/m zaterdag te bezichtigen in de Bibliotheek Eemnes aan de Raadhuislaan 49 B te Eemnes. Zie voor de actuele openingstijden www.BibliotheekEemnes.nl.

Oktober 2005- Krèg nâh ut zuâh! ERRAU, de zweâhvâhstrip van de auteuâh van Geeâht en Beeâht brengt een bezoekjâh aan oer-Hageneis Haagse Harry in zèn nieuwe boekie! 

Na enige tijd welverdiend in de luwte van de anonimiteit aan de zijlijn te hebben doorgebracht is de sympathieke proleet Haagse Harry weer helemaal terug. Dat hij al die tijd niet heeft stilgezeten is te lezen in: 'Haagse Harry 4 - Krèg Ut Zuâh!!', opnieuw een standaardwerk waar normen-en-waardenminnend Nederland een vette punt aan kan zuigen.

Speciaal voor de èchte fans van Haagse Harry, heeft auteur Marnix Rueb ook een bijzonder collectors item samengesteld. Hierin is een verzameling opgenomen van Haagse Harry strips die om wat voor reden dan ook niet in de reguliere albumserie zijn verschenen. In dit boek, met de titel 'Kompleit Baggâh' is ook de samenwerkingsstrip opgenomen die Ruben Libgott met Marnix Rueb heeft gemaakt.

KAUPÛH DIE BAGGÂH!!!

 

Oktober 2005- Op 10 oktober vindt de Nationale Dag van de Geestelijke Volksgezondheid plaats (georganiseerd door het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid). In een oplage van 100.000 exemplaren zal voor deze dag een speciale informatiekrant verschijnen, waarvoor Ruben Libgott de strip 'Depri Dave' tekende. Klik hier om de informatiekrant getiteld 'Klaart het nog op?' als PDF-bestand te lezen.

14 Juli 2005- In verband met de expositie 'ERRO tussen de boeken' in de Centrale Bibliotheek Hilversum verscheen vandaag in de Uit-bijlage van de Gooi- en Eemlander een interview door Simone Stevens met Ruben Libgott, de tekenaar van de strips ERRO en Geert & Beert. Klik hier om het interview te lezen.

4 Juli 2005- De Centrale Bibliotheek Hilversum huisvest vele grote Nederlandse auteurs als Gerard Reve, Jan Wolkers, P.C. Hooft, Jules Deelder, Arnon Grünberg, ERRO… Hûh? ERRO? Hela! Er bevindt zich een zwerver tussen de boeken!

  Van 4 juli t/m 20 augustus vindt de vrolijke zwervende stripfiguur ERRO, bekend uit de daklozenkrant Straatnieuws, tijdelijk onderdak in de Centrale Bibliotheek Hilversum door middel van zijn eigen tentoonstelling. De expositie toont een selectie uit de beste strips van ERRO, die zijn geestelijk vader, de 20-jarige Naardense striptekenaar c.q. ‘grafisch entertainer’ Ruben Libgott heeft gemaakt.

De expositie “ERRO tussen de boeken” in de Centrale Bibliotheek Hilversum laat goed zien, dat verhalen niet alleen verteld kunnen worden door puur gebruik te maken van woorden, maar dat ook juist tekeningen de tekst kunnen verduidelijken, versterken of op zichzelf een verhaal kunnen vertellen. In het geval van ERRO met veel humor, maar toch vaak ook met een serieuze maatschappelijke ondertoon. Strips zijn op deze manier zeker literair verantwoord.

  “ERRO tussen de boeken” is van 4 juli t/m 20 augustus van maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur te bezichtigen in de Centrale Bibliotheek Hilversum aan de ’s Gravelandseweg 55 te Hilversum. Voor meer informatie zie www.BibliotheekHilversum.nl.

17 Januari 2005- Geen Cliniclowns, maar strips zullen van 17 januari t/m 12 maart 2005 in de Groepspraktijk te Huizen de patiënten opvrolijken. Onder de titel “Lachen is Gezond!” zal de Naardense striptekenaar c.q. ‘grafisch entertainer’ Ruben Libgott een selectie van de beste afleveringen van zijn strips ‘ERRO’ en ‘Geert en Beert’ exposeren. Een flinke dosis humor doet immers ieder mens goed!

De expositie “Lachen is Gezond!” bevat enkele humoristische hoogtepunten uit het werk van de 19-jarige grafisch entertainer. Op de tentoonstelling zullen meer dan 40 strips te zien zijn, waarvan een groot aantal full-colour. Humor is het beste medicijn en is daarom nu zonder recept verkrijgbaar in de Groepspraktijk te Huizen. Een gezonde manier om het nieuwe jaar goed mee te beginnen.

“Lachen is Gezond!” is van 17 januari tot 12 maart 2005 van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur te bezichtigen in de Groepspraktijk aan de Kerkstraat 70 te Huizen (zie ook http://www.groepspraktijkhuizen.nl).

Januari 2005- Er is weer een verse aanvulling op het assortiment ERRO-briefkaarten op  KaartjePosten.nl: kaarten via internet besteld, per post bezorgd. Klik hier om de ERRO-kaarten te bekijken en te versturen. Zowel de dubbele (€ 1,30) als de enkele kaarten (€ 1,00) worden inclusief portokosten in een luxe-enveloppe verstuurd.

November 2004- In verband met het 10-jarig jubileum van Straatnieuws, is er deze maand een paginagrote strip van ERRO in de krant verschenen.

Augustus 2004- Het voetbalteam van Straatnieuws verdedigde dit jaar de Nederlandse eer op het WK Daklozenvoetbal in Zweden. Speciaal ter gelegenheid van dit evenement bracht Straatnieuws een thema-editie uit over dit straatvoetbaltoernooi. De cover van dit nummer werd opgesierd met een illustratie door Ruben Libgott.

April 2004- In navolging van grote striphelden als Dirkjan, Heinz, Oktoknopie, Calvin & Hobbes en Boes is het dit jaar de beurt aan Ruben Libgott's studentikoze duo Geert & Beert om hun opwachting te maken tijdens de introductiedagen van de Universiteit van Tilburg! Dit jaar zijn Geert & Beert namelijk uitgeroepen tot de officiële mascottes van de TIK (Tilburgse Introductie Kommissie), om de nieuwe lichting eerstejaars studenten te verwelkomen aan de Tilburgse universiteit. Gedurende de introductieweek van 23 tot en met 27 Augustus 2004 zal Tilburg geheel versierd worden met alles van Geert & Beert. Een vrolijke manier om de nieuwe eerstejaars studenten kennis te laten maken met het échte studentenleven.

Voor meer info over de TIK, surf naar: http://www.uvt.nl/tik .

 

Februari 2004- Op de stripresource-site www.striphoek.nl verschijnt een interview door Michel Switzar Ruben Libgott. Klik hier om het interview te lezen.

Februari 2004- Deze maand verscheen in Straatnieuws de strip "ERRO meets Prinses Aster", waarin ERRO een ontmoeting heeft met het buitenaardse stripprinsesje van striptekenares Wilma van den Bosch. Op 24 September 2002 verscheen al een interview met Wilma door Ruben Libgott, ter gelegenheid van het winnen van de Str!pschappenning voor het beste Jeugdalbum van 2002, in o.a. het Utrechts Nieuwsblad & de Amersfoortse Courant. 

17 Januari 2004- Met succes is de domeinnaam WWW.ERRO.CC verhuisd naar De Internetman (voor al uw webhosting & domainregistration).

10 November 2003- Vandaag verscheen in Sp!ts, de tweede krant van Nederland, een paginagroot interview door journaliste Grieteke Meerman met Ruben Libgott, de maker van ERRO en Geert & Beert. Bij het interview is tevens een speciale "Sp!ts-strip" gepubliceerd. Klik hier om het interview te lezen.

September 2003- In het glossy magazine MarktVisie van studievereniging Matue, verschijnt bij het artikel "Muziek plukken bij Apple" (over de online I-Tunes Music Store), geschreven door Yiu Man Kan (student bedrijfskunde aan de TU Eindhoven) de nieuwe strip van Ruben Libgott getiteld Mark's Visie. In deze strip zal marketing-manager Mark regelmatig commentaar geven op bedrijven en hun marketing-strategiën.

Juni 2003- ERRO verschijnt deze maand in de nieuwe editie van het e-zine StripSter.

21 Mei 2003- Vandaag staat in het NRC Handelsblad een door Ruben Libgott bedachte Fokke & Sukke strip. Oorspronkelijk was de grap bedacht voor Ruben's strip Geert & Beert in de tentamentijd, maar Ruben vond hem qua timing toch beter passen als eindexamencartoon voor Fokke & Sukke. Een geweldige eer dat Reid, Geleijnse & Van Tol de grap hebben willen gebruiken voor de krant!

April 2003- In het glossy magazine MarktVisie van studievereniging Matue, verschijnt bij het artikel "Marketing & Milieu", geschreven door Yiu Man Kan (student bedrijfskunde aan de TU Eindhoven) een strip van ERRO.

April 2003- Na te zijn opgedoken in Peter de Wit's Sigmund, is ERRO deze maand opgedoken in Berend Borrel, de strip van de ambitieuze & talentvolle Groningse striptekenaar Dimitri Jansma. Berend Borrel wordt gepubliceerd in de daklozenkrant van het Noorden, De Riepe. Klik hier om Dimitri Jansma's site te bekijken.

 

13 Februari 2003- Kijkt u eens naar deze strip uit het nieuwste album van Peter de Wit, Sigmund-10e Sessie: 

Kijkt u nog eens heel goed naar het eerste plaatje:

Inderdaad, wat een verrassing en wat een eer. Peter de Wit heeft onze welbekende zwerver ERRO gebruikt in zijn strip Sigmund! Koopt allen Sigmund-10e Sessie!

6 Februari 2003- ERRO heeft een gastoptreden gehad in Ruben's andere stripserie Geert & Beert. In Cursor (universiteitskrant TU Eindhoven) is een strip gepubliceerd waarin ERRO een ontmoeting heeft met Geert & Beert. Klik hier om de internetversie van Cursor nr. 20 te bekijken.

20 Januari 2003- Zendtijd voor politieke partijen kost veel geld. Om toch media aandacht te krijgen is ERRO's ludieke politieke partij Lijst ERRO overgestapt op de sluikreclame, en met succes! In de 7-delige serie 'Blind Date' in Netwerk (Nederland 1) waarin lijsttrekkers geconfronteerd worden met mensen en plaatsen die ze niet van tevoren weten, bracht Lijst Pim Fortuyn-lijsttrekker Mat Herben een bezoek aan het redactie- & distributiekantoor van Straatnieuws. Terwijl Mat Herben in discussie ging met de dakloze verkopers en ook zelf de daklozenkrant ging verkopen, prijkten de Lijst ERRO posters prominent op de achtergrond. Lijst ERRO, nu ook op primetime TV tussen de lijsttrekkers!

13 December 2002- Wat een eer! Vanaf vandaag heeft Ruben Libgott een vermelding gekregen in Lambiek's Comiclopedia! Klik hier om Ruben's pagina te bekijken.

December 2002- In het Decembernummer van STRAATNIEUWS staat deze maand weer een interview van Ruben met een prominente stripmaker. Dit keer is het niemand minder dan Marnix Rueb, tekenaar van de strip Haagse Harry! Bij het interview is een paginagrote full-color strip geplaatst van "ERRO meets Haagse Harry". De originele en uitgebreide versie van het interview en de strip kun je nu lezen door hier te klikken.

Oktober 2002- ERRO gaat internationaal! In het Engelstalige strip-ezine Cartoozine zijn drie afleveringen van onze vrolijke "Bum" in kleur en in het Engels verschenen.

1 Oktober 2002- Geert en Beert, de 2 nieuwe studentikoze characters, die Ruben schiep voor Cursor (de universiteitskrant van de TU Eindhoven), zijn nu ook online te bewonderen op hun geheel eigen website: http://www.geertenbeert.nl .

24 September 2002- Vandaag is het interview dat Ruben heeft gehouden met Wilma van den Bosch, verschenen in het Utrechts Nieuwsblad, Amersfoortse Courant, Veluws Dagblad en Dagblad Rivierenland. Tijdens de jaarlijkse Str!pdagen in Den Bosch heeft Wilma de prestigieuze Str!pschapspenning voor het beste Jeugdalbum 2002 gewonnen met haar debuut "Prinses Aster. Het licht van Eurekea".

  

8 September 2002- In de serie "Ruben Libgott ontmoet andere striptekenaars", voor STRAATNIEUWS, heeft Ruben vandaag Marnix "Haagse Harry" Rueb ontmoet. "In de politieke hoofdstad van Nederland heb ik een boeiend interview gehad met Marnix Rueb, geestelijk vader van Haagse Harry. Gelukkig sprak hij zelf geen plat-Haags, zodat hij makkelijk was te volgen. Ik ben veel te weten gekomen over zijn carrièreloop en op welke manier hij zijn geweldige strips en illustraties maakt. Daarbij heb ik met hem aan een wel heel speciaal project gewerkt", aldus Ruben. Het interview zal binnenkort in STRAATNIEUWS verschijnen en te lezen zijn in de interview sectie van de ERRO HOMELESS-PAGE.

 

22 Augustus 2002- Na 2 jaar lang aan ERRO te hebben gewerkt, werd het voor Ruben tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarom schiep hij Geert & Beert! "Geert & Beert zijn twee sullige studenten die het leven aan de universiteit nemen zoals het komt. Of niet komt, want Geert en Beert zijn niet bepaald de meest populaire jongens. Geert is een slungel, die net iets te vaak naar de kinky-kapper is gegaan. Een slome goedzak die relaxed door het leven gaat. Beert is een ranzige intelligente nerd. Een kleine irritante betweter met een grote bril," vertelt Ruben. Vanaf vandaag zullen Geert & Beert wekelijks worden gepubliceerd in Cursor, het universiteitsblad van de Technische Universiteit Eindhoven. Binnenkort zullen Geert & Beert ook hun eigen webstek krijgen. De ERRO Homeless-Page houdt u op de hoogte, want ook ERRO zal gewoon vrolijk blijven rondzwerven in Straatnieuws.

  

Augustus 2002- In Straatnieuws verschijnt paginagroot het spannende relaas van de avonturen van ERRO in de Efteling. Deze strip is ook te lezen op de speciale Efteling pagina. Klik hier om hem te bezoeken. De strip is ook gepubliceerd in de nieuwe editie van het E-zine StripSter.

Juli 2002- In de 2 nieuwe Juli edities van het E-zine StripSter zijn weer strips van Ruben Libgott geplaatst.

26 Juni 2002- Na een half jaar is Ruben weer gestart met de reeks "Ruben ontmoet andere striptekenaars". Ditmaal heeft hij een ontmoeting gehad met Wilma van den Bosch. Zij tekent sinds 1985 voor de Donald Duck en is nu ook haar eigen strip begonnen, Prinses Aster. "Het was een leuk gesprek met Wilma van den Bosch. Zij is weer op een heel andere manier bezig met tekenen en strips, in vergelijking met de illustratoren die ik eerder had geïnterviewd. Ze kon mij ook exclusief dingen vertellen, over een aantal nieuwe projecten die ze is gestart". Binnenkort is het interview te lezen in STRAATNIEUWS en natuurlijk op de ERRO Homeless-Page.

 

Juni 2002- In het nieuwste nummer van ZIENDEROGEN KUNST EXTRA (Uitgeverij Malmberg), het vakblad voor CKV-docenten aan de middelbare school, is weer een aflevering van de serie Potlood Ventje door Ruben Libgott verschenen.

Juni 2002- In het weekend van 1 & 2 Juni bracht Ruben een werkbezoek aan het tweejaarlijkse evenement, de Haarlemse Stripdagen. Hij bezocht hier expo's van prominente striptekenaars uit binnen- en buitenland en sprak met "collega" stripmakers. Toen hij plotseling een dakloze zag, die het Haarlemse Straatjournaal verkocht, besloot hij er een te kopen. Het was een speciale stripeditie van Het Straatjournaal, t.g.v. de Str!pdagen. Ruben bladerde hem open en zag tot zijn verbazing in een artikel over strips en daklozen, geschreven door stripjournalist Joost Pollmann en Sutiah van Netten, een bespreking van de "ERRO meets Fokke & Sukke"-cartoon, die hij samen met Jean-Marc van Tol had getekend.     

Mei 2002- Wie denkt dat de daklozenkrant STRAATNIEUWS een hoopje papier is, dat wordt gemaakt door een stel vrijwilligers heeft het mis. Student Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, Yiu Man Kan, heeft in het nieuwste nummer van het magazine Markt Visie (een blad voor Marketing studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven) een interessant artikel geschreven over STRAATNIEUWS, waarin hij o.a. de historie van de krant, de marketingtechnieken van de verkopers, en het marketingplan van de krant zelf behandelt. Tevens is bij het artikel een ERRO strip geplaatst.

Mei 2002- ERRO heeft besloten om de politiek in te gaan! Samen met zijn vrienden heeft hij de Lijst ERRO opgericht, de politieke partij voor daklozen en andere zwervers. In het Mei nummer van STRAATNIEUWS is op de middenpagina een grote Lijst ERRO poster opgenomen, die je voor het raam kan hangen, als steun voor Lijst ERRO. Niet alleen STRAATNIEUWS, maar ook de ERRO Homeless-Page houdt zich bezig met deze nieuwe partij. Klik hier om naar de officiële Lijst ERRO site te gaan. Stem 15 Mei ERRO, juist nu!

1 April 2002- Ter gelegenheid van deze heugelijke dag biedt de ERRO Homeless-Page vanaf vandaag ook een speciale 1 April pagina met allerlei 1 April strips & cartoons van Ruben Libgott. Klik hier om naar de 1 April pagina te gaan. Tevens verscheen vandaag de nieuwe editie van het on-line stripmagazine StripSter. Deze editie staat ditmaal in het teken van 1 April en ook hier zijn strips van Ruben te vinden. Klik hier om naar de StripSter site te gaan.

Februari 2002- In de Februari-editie van STRAATNIEUWS staat deze maand het 3e interview van Ruben met een prominente stripmaker. Dit keer is het niemand minder dan Jean-Marc van Tol! De originele en uitgebreide versie kun je nu lezen door hier te klikken.

Januari 2002- Nog meer interview nieuws! Deze maand verschijnt het Peter de Wit interview van Ruben, in STRAATNIEUWS. De originele en uitgebreide versie is ook te lezen  in de interviewsectie van de ERRO Homeless-Page. Je kunt het lezen door hier te klikken.

5 Januari 2002- In de Volkskrant verschijnt een portret over jongeren die op hun manier met beeld en taal bezig zijn. Rachida Azough van de Volkskrant heeft hiervoor Ruben Libgott geïnterviewd. Je kunt het lezen door hier te klikken.

14 December 2001- Ter gelegenheid van het interview in STRAATNIEUWS met Jean-Marc van Tol (tekenaar van Fokke & Sukke), heeft Ruben samen met hem een cartoon gemaakt van Fokke & Sukke en ERRO.

7 December 2001- In de serie "Ruben Libgott ontmoet andere striptekenaars", voor STRAATNIEUWS, heeft Ruben vandaag Jean-Marc "Fokke & Sukke" van Tol ontmoet. "Het was een heel exclusief interview, want het was het (voorlopig) laatste interview dat Jean-Marc van Tol gaf. Het was een heel leuk gesprek en erg interessant om andere tekeningen van hem te zien, die heel realistisch waren en anders qua stijl, dan Fokke & Sukke!", aldus Ruben. Het interview zal binnenkort in STRAATNIEUWS verschijnen en te lezen zijn in de interview sectie van de ERRO HOMELESS-PAGE. 

1 December 2001- Op de populaire website voor de nieuwe Nederlandse strip, WWW.STRIPSTER.NL, verschijnt op de beginpagina een tekening van Ruben. De tekening toont Sinterklaas en de Kerstman die de StripSter aanprijzen. Van 1 December t/m 15 December 2001 kun je hem bekijken op de beginpagina van StripSter, maar via deze link kunnen je hem altijd bekijken.

November/December 2001- In STRAATNIEUWS verschijnt het grote  interview, van Ruben met Dick Bruna! Maar, voor iedereen die niet in Utrecht en omgeving woont, zal het interview ook te lezen zijn in de INTERVIEW sectie, van de ERRO HOMELESS-PAGE!

 

November 2001- In het vakblad ZIENDEROGEN KUNST EXTRA (Uitgeverij Malmberg), voor CKV-docenten aan de middelbare school, verschijnt er voor de 2e keer een strip van Ruben Libgott. De strip is de eerste aflevering van een nieuwe stripreeks van Ruben, getiteld "Potlood Ventje". De strip gaat over het wel en wee van Ruben Libgott als striptekenaar.

  

Augustus 2001- In STRAATNIEUWS verschijnt de grote ERRO puzzel-, knip- en plakpagina! Knip en plak je eigen miniatuur Domtoren in ERRO stijl, lees hoe je van een spijkerbroek een rugzak kunt maken, doe mee met de quiz, lees wat ERRO strips en speel je eigen ERRO avonturen met de ERRO kijkdoos figuren!

5 Juli 2001- Ruben Libgott heeft vandaag Peter de Wit (auteur van o.a. Sigmund) geïnterviewd voor STRAATNIEUWS, in zijn tekenstudio, de Plaatjesmaker. "Peter de Wit nam net als Dick Bruna veel tijd, en ik heb een aantal interessante dingen gehoord van hem, die zeker in het uiteindelijke interview terug te lezen zullen zijn. Op mijn meer dan 43 vragen kreeg ik duidelijke antwoorden waar ik erg blij mee ben. Ook heb ik nog wat praktische vragen kunnen stellen, over het tekenen van een strip, die ik goed zal kunnen gebruiken in mijn nieuwe ERRO strips!", aldus Ruben.  Het interview zal binnenkort te lezen zijn op THE OFFICIAL ERRO HOMELESS-PAGE en in STRAATNIEUWS.

 

30 Juni 2001- Samen met Dick Bruna heeft Ruben Libgott een tekening van Nijntje en ERRO gemaakt, voor bij het interview.

28 Juni 2001- Voor STRAATNIEUWS zal Ruben Libgott 3 interviews houden, met "collega" (strip) tekenaars. Vandaag heeft Ruben Libgott, Dick Bruna (tekenaar van o.a. Nijntje) geïnterviewd. "Het was een zeer leuk en verrassend interview. Dick Bruna nam veel tijd, en gaf uitgebreide antwoorden op mijn vragen. Het was ook erg interessant om te zien waar deze geweldige tekenaar nou al zijn creaties maakt en hoe hij dat doet." aldus Ruben Libgott. Het resultaat van dit interview en de andere interviews, met o.a. Peter de Wit (tekenaar van o.a. Sigmund) zal binnenkort op THE OFFICIAL ERRO HOMELESS-PAGE te zien en te lezen  zijn en natuurlijk ook in STRAATNIEUWS.  

10 Juni 2001- THE OFFICIAL ERRO HOMELESS-PAGE is een groot succes. In de eerste week, dat de site on-line is, hebben al 294 mensen de site bezocht! De ERRO HOMELESS-PAGE mag als een groot succes beschouwd worden!

3 Juni 2001- THE OFFICIAL ERRO HOMELESS-PAGE on-line!

Mei 2001- Er verschijnt een strip van Ruben Libgott in het vlakblad voor tekendocenten aan de middelbare school,  ZIENDEROGEN KUNST EXTRA (Uitgeverij Malmberg).

April 2001- Samenwerking van Ruben Libgott, met Peter FitzVerploegh (tekenaar voor de TINA) en Wim van Noort. Samen maken ze een strip ter gelegenheid van het afscheid van hoofdredacteur Peter ten Cate bij STRAATNIEUWS. Een paginagrote strip in kleur op de achterpagina van STRAATNIEUWS (Mei 2001) is het eindresultaat.

Maart 2001- ERRO en andere cartoons van Ruben Libgott zullen vanaf nu regelmatig verschijnen in het Baarnse jongerenblad "de Beuk".

Maart 2001- Ter introductie van ERRO in STRAATNIEUWS, verschijnt er een interview door Wim van Noort met Ruben Libgott in STRAATNIEUWS. Klik hier om het te lezen.

Februari 2001- Samenwerking met Peter de Wit. ERRO op consult bij dr. Sigmund! 

Januari 2001- Er verschijnt een nieuwjaarsgroet van ERRO in STRAATNIEUWS.

November 2000- STRAATNIEUWS wil definitief ERRO publiceren.

21 Juli 2000- De geboorte van ERRO zoals hij nu ongeveer is.

Medio 1999- Terwijl Ruben Libgott in een file zit in het centrum van Amsterdam, verzint hij de eerste daklozen gags. Hij schrijft het idee op en schets iets dat op een zwerver lijkt, maar Ruben laat het nog even liggen.


Klik hier om terug te gaan naar de index pagina


© Ruben Libgott 2000-2007