Eğer sizlerde Web sayfaları ile amatör olarak ilgileniyorsanız aşağıdaki bilgilerden başlangıç için faydalanabilir ve kendi sayfalarınızı hem ücretsiz hem de kolayca hazırlayabilirsiniz.


 Bir web sayfası hazırlayabilmek için html, dhtml, asp, javascript gibi dillerden bazılarını
bilmek lazım ama bunları öğrenmek pek de kolay değil. Bu nedenle yeni başlayanlar için en iyisi Frontpage, Hotmetal, Dreamwiever gibi WYSIWYG (yani gördüğünü yazan) editörlerden faydalanmak. Bu işin  kolay yanı gibi gelebilir ama bu programlar İngilizce olduğu için İngilizce bilmek gerekiyor. Ben Frontpage kullanıyorum ama bir yandan da Html ve Javascript öğreniyorum çünkü bu programlar her istediğinizi yapamıyorlar bazen. Tabii, bu arada İnternet'te ki bazı sayfalardan kopyalama yoluyla alıntı yapıyorum. Çalmıyorum, aldığım her şeyi öğreniyorum. Yani bir şekilde onlardan faydalanıyorum. Başladığınızda bunu sizde yapacaksınız.Çünkü bu işin en zor yanlarından biri malzeme bulmak. Bu nedenle en iyi kaynak yine İnternet sayfaları oluyor. 

Sayfalarınızı hazırlarken yardım alabileceğiniz iyi bir adres: www.bboz.nom.tr  Bülent Boz adlı bu Ankara'lı orman mühendisi arkadaş hem çok güzel sayfalar hazırlamış hem de bunların nasıl hazırlandığını çok güzel anlatmış mutlaka bakın ben çok faydalandım. Sayfalarda harika Javascript ve Appletler var sizde sayfalarınızda onları kullanabilirsiniz.

Varsayalım sayfalarınızı hazırladınız. Bunları yayınlayabileceğiniz bedava adres veren İnternet sitelerine ihtiyacınız olacak.Tabii yine İngilizce bilmek gerekiyor.Bu sitelerin en ünlüleri: www.tripod.com  www.xoom.com  www.geocities.com  ve www.angelfire.lycos.com ben Lycos'dan yer aldım çünkü sayfaları aktarmak (yayınlamak) oldukça kolay bu sitede. 

Sayfalarınızı yayınladıktan sonra sayfanızın bayağı uzun bir adresi olacak (bedava olunca böyle oluyor). Ama bunu da halletmek sorun değil. www.rename.com  adresinden sayfanızın uzun adresini kendinizin seçeceği kısa bir adrese yönlendirebilirsiniz.Yalnız www ve com harflerini kullanamıyorsunuz. Tek sorun bu. 

Eğer sayfanızı kaç kişinin ziyaret ettiğini merak ederseniz. (ki hitcounter'sız sayfa olmaz). Mutlaka sayfanıza bir Hitcounter (ziyaretçi sayar) koymalısınız. Editör Programların koyduğu hitcounter ler İnternet'te görüntülenmez. Bu nedenle bu işi halleden bir servere ihtiyacınız olacaktır. Bir Hitcounter (bedava) alabileceğiniz adres ise  www.mycomputer.com  olacak.

Sayfalarınızı hazırlarken faydalanmanız gereken bir resim düzenleyici programa ihtiyacınız olacak. Görsellik açısından bu çok önemli.Ben Paintshop ve PhotoImpact programlarını kullanıyorum. Sizde deneyin.Bu programların deneme sürümlerini bilgisayar dergilerinin verdiği cd lerde bulabilirsiniz.

Hazırladığınız sayfaların uzantısı htm veya html olmalı. Bir tavsiyemde bu sayfaları İnternet Browserınızda açtığınızda üzerinde sağ klik yapıp wiev source (kaynağı görüntüle) sekmesine tıklamanız.Böylece sayfalarınızın html olarak nasıl görüntülendiğini yani olayın özünü görebilirsiniz.

Bende bu konuda sizler kadar acemiyim ama yine öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Adres almakta, Hitcounter, sayfa yönlerdirme ve yayınlamada sorunlarla karşılarsanız bana e-mail atın sorularınıza mutlaka cevap veririm.

Yeni şeyler öğrendikçe bu sayfada yayınlayacağım. Umarım güzel web sayfalarına imza atarsınız. Ve arkadaşlarınız tarafından beğenildikçe daha güzellerini hazırlarsınız. Çalışmalarınızda başarılar.

 


Resimler | Animasyonlar    Burçlar | Arkadaşlar | Istanbul   +18Yararlı Linkler | Ben Kimim?   |Yaprak    Deniz   Oyun   Denemeler

Amatör Webciler   Haftalık Karalama    Sayısal Loto    İlginç Mailler   Karikatürler   SiteMap   English Pages   Önceki Kapak   E-mail