Susurluk İçin Bir Not
[ Forum ] Makale yazari: gokyuzu Tarih, gün ve saat : 12. Nisan 2001 01:58:35:
Susurluk'ta "Dinlenme Tesisi" ismi verilen ve yapılan yatırımlardan çok büyük bir pazarın olduğu anlaşılan bir takım yerler var.
Bu pazar benim çocukluğumda tek (belki ikiydi) bir tesisin elindeydi ve Susurluk Ömür Ayranı diye kocaman bir tabelası vardı.Balıkesir- İzmir yolu, Sındırgı aksından geçmeyince, yeni yol yapılınca, yol Gelenbe'ya kayınca, Kertil'deki tesislerin tümü devre dışı kaldı ve Susurluk bu anlamda çok daha büyük bir pazara sahip oldu.
Bu tesislerin sahiplerinin bazıları sağ partilerden milletvekili olacak kadar da zenginleştiler. Ayrıca, büyük firmalar da buralara bu tür yerler yapmaya başladı. Örneğin, Ulusoy ismini verdiği kendine ait olmayan tesisin yerine yeni tesis yapıyor.
Sütaş var vs.Ayrıca, Bandirma-İstanbul arası başlayan hızlı feribot çok tuttu ve bu feribota bilet alınan yer de Susurluk. Bu da özel otoyla seyahat edenler için orada durmak demek. Bu maddi durumu iyi olan kitlenin de bandırma'ya kadar duracak başka yeri de yok.
Dolayısıyla, bu konaklama tesisleri kasaba için çok önemli.
Tahrip edilen yer de bu tesislerden birisi ve bu tesadüf değil.Susurluk, geçmişten beri de çok tutucu bir yerdir. 12 Eylül'den önce de kıyı kasabalarındaki (Bandırma, Erdek) kavgaya Susurluk'tan faşist getirilirdi. Faşistler kasabada hep etkili bir güç oldular.