Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

"Kaçınılmaz tartışma"yı bütün SOL yapacak !

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Doğan Arkadaş Tarih, gün ve saat : 29. Ocak 2001 19:59:07:

Su yaziya cevaben: Çok Önemli bir konuşma makale yazari: Ufuk Uras (aktarma) Tarih, gün ve saat : 28. Ocak 2001 11:44:24:

Merhaba,
Aşağıdaki yazı Sosyalist Tartışma Platformunda Boran'a yanıt olarak yazıldı. Ancak IP numarası bloke olduğundan aktarılamadı. ( IP numarası büyük olasılıkla, forum sorumlusu arkadaşın yazı yazacakların şifre istemesi yönündeki ricası yerine getirilmediği için bloke oldu. Bu rica en kısa zamanda yerine getirilerek, bu yazının orada da yer alması istenecektir. İlgilenenlere duyurulur. )

Merhaba,
1-) Yazdığın yazıyı okudum. "ÖDP Türkiye gerçeğine tosladı" diyorsun özetle. Bana kalırsa ÖDP'nin tosladığı bir yer yok. Ama Türkiye gerçeğinden uzak olmaktansa, o gerçeğe toslamayı yeğlerim. Bu açıdan, gerçekten dediğin gibi ÖDP Türkiye gerçeğine tosladı ise, bundan sevinç duyarım. Hiç olmazsa gerçeklere öyle yada böyle dokunmaya başladık demektir. Bu da bir şey değil mi ?

2-) ÖDP içindeki sorun eski ile yeni olanın çatışmasıdır. Ya soyut gevezeliklerle yetineceğiz yada somut koşulların somut analizi denen yöntemi benimsemiş olmanın gereğini yerine getireceğiz.
ÖDP Türkiye üzerine bir yığın soyut gevezelikler eden örgütlerden biri olmakla yetinemez. Zaten söylenmeyen bir şey yok ki, bir de ayrı bir örgüt kurup aynı şeyleri bizler söyleyelim. Sözcüklere yapılan vurgu değişse de, mevcut bütün sol yapılar, ülke gerçeği ile ilgisi olmayan bir yığın konuda atıp tutuyorlar.
ÖDP zor bir yolu seçmiş ve devrimci bir siyasetin yaratılması görevine bağlı bir tutum içine girmiştir. Bu tutum aslında sağda solda mantar tabancası patlatmaktan çok daha zor bir görevdir. Bu tutum, 3-5 kişi ile iki tane miting düzenlemek, boş bulduğun bir duvara yazı yazmak, bir kaç sayfa dergi çıkarıp sonra onu mitinglerde satmak yada sayısı 200-300'ü geçmeyen okurlara göndermekten çok daha ağırdır. ÖDP bu ağırlığın farkında olan kişilerce kurulmuş bir yapıdır.

3-) "Kaçınılmaz tartışma"yı bütün sol yapacak. Geçmişte mi (üstelik de onu somut içeriğinden yalıtıp bozarak) yaşayacağız yoksa geleceğe mi bakacağız ? Bu tartışmadan hiç kimse kaçamaz. Bu tartışmadan sadece ÖDP'liler değil, ÖDP'nin haline bakıp zil takıp oynayanlar da kaçamaz.
Ortada duran ikilem şudur : Ya tekkecilik yada halktan yana emekten yana demokratik-çoğulcu bir örgüt. Karar sizlerin.

Selamlar
Doğan Arkadaş

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]