Ce: 12 Eylul Hakkinda
[ Serbest kursu ] Makale yazari: Vaner Alkaç Tarih, gün ve saat : 13. Ocak 2001 15:03:58:
Su yaziya cevaben: 12 Eylul Hakkinda makale yazari: AO - Sacit Kayasu - Sivil Anayasa aktarma Tarih, gün ve saat : 13. Ocak 2001 03:25:47:
Yazının ieriğinden tarihçesi anlaşılıyor.
Ama bu konuda gelişmeler tam olarak aktarılıp bir ön bilgi verilemez mi?
Ayrıca bu yazıyı orijnal haliyle aşağıdaki e-mail adresine postalatabilirseniz 4-5 e-mail grubuna göndererek yagınlaşmasına yardımcı olabilirim.
Saygılar
vaner Alkaç
clark@nelsonbay.com>A-M harfleri filtreye takildigi icin tarafimdan em olarak degistirilerek aktarilmistir.
>o
>Daha önceden bu konu hakkinda size yazi gönderdim mi bilmiyorum.Çünkü ayni yaziyi pek çok aydin,gazeteci,yazar ve politikaciya gönderiyorum.Sagolsunlar o kadar çok ilgileniliyor ki,gözlerim yasariyor.Siz de onlardan biri iseniz bu yazinin gerisini okumasaniz da olur.Kiymetli vaktinizi ziyan etmeden,demokrasi ve insan haklari nutuklari atmaya devem edebilirsiniz.
>Konu,tahmin ettiginiz gibi 12 Eylül ihtilali ile ilgili...Ancak bu size yazdigim son yazi olacak.Çünkü TIMSAH GÖZYASLARINI DAHA FAZLA GÖRMEK ISTEMIYORUM.
>Türkiyenin tek eksiginin,etkili yerlerdeki insanlarin,mevcut aksakliklari gidermek için üzerlerine düseni yapmadigini gördügümden,geçen sene,vatandas sifati ile,12 Eylülü gerçeklestirenlerin yargilanmasi için suç duyurusunda bulunmustum.Belki bir Cumhuriyet Savcisinin suç duyurusu etkili olur ve suçlular cezalandirilir diye ümit etmistim.Ema istedigim sonucu alemayinca bu sefer de Cumhuriyet Savcisi sifati ile fitili ben ateslemek zorunda kaldim.
>12 Eylülden ben sahis olarak bir zarar görmemistim.Askere de düsmanligim yoktu.Hatta hanimim bir albay kizi idi ve bacanagim da albaydi.Ailemde de pek çok subay bulunuyordu.Buna ragmen 12 Eylülü gerçeklestirenler hakkinda bu ise girismem,tememen hukukçu kimligim ile ilgilidir.Çünkü savci olarak suç isleyen kisileri yargi önüne çikartmak benim görevimdir..Bu kisilerin sifati isledikleri suçu hakli göstermez.HERKES ISLEDIGI SUÇUN CEZASINI ÇEKMELIDIR.Ancak,Türkiyede aydinlarimiz o kadar duyarsiz ki,benim yaptigim bu girisimi görmezlikten geldiler.Sözüm ona 12 Eylül aleyhine kitap bile yazanlar ve GAZETE ILE TELEVIZYONLAR ,bu konudan bahsetmediler.Bunlara belki siz de dahilsiniz.Ema 12 Eylül aleyhine atmaya gelince mangalda kül birakmadilar.
>Türkiye,simdi yeniden ara rejim tartismalarinin baslatildigi,siddet eylemlerinin tirmandirildigi ve 12 Eylül öncesini hatirlatan görüntülerin yasandigi günlere sürüklenmistir.Bunlarin tesadüf oldugunu düsünmüyorsunuzdur umarim.Gaye Türkiyenin önünü görmesini engellemektir..Böylellikle güç ve ser odaklari hakimiyetlerini devem ettirebileceklerdir.Ema 12 Eylülü gerçeklestirenlerin cezalandirilmasi,en azinda n yargi önüne çikmasi saglanabilse,siranin kendisine gelecegini gören asker veya sivil hiç kimse kanunsuz islem veya eylem yapemiyacak,banka hortumlayemiyacaktir.
>Simdi ben,yaptigim bu girisimden dolayi,silahli kuvvetlere hakaretten iki ayri dava ile yargilaniyorum.Asil yargilanmasi gerekenler hakkinda islem yapmiyan ve AÇTIGIM DAVAYI ÖRTBAS EDIP TAKIPSIZLIK KARARI VERDIRTENLER,benim yargilanmem için iki ayri davayi gündeme getiriyorlar.Gayeleri açik,ceza almem isteniyor.Önce,devletin bekaa ve temadisine hizmet etmis devlet ademlari hakkinda uygunsuz sözler yazdigimi iddia ederek tahkikat baslatildi.Ema görüldü ki bundan ceza verilemiyecek,bu sefer de isi silahli ku vvetlere hakarete çevirdiler.Ortada bir hakaret yok,ema olsun,onlar ceza vermeyi kafaya koydular bir kere.Mahkemede ceza almasem bile,disiplin cezasi alacagim kesin sayilir.
>Simdi sizlere son defa sesleniyorum:
>Eger gerçekten Türkiyenin bir hukuk devleti olmasini istiyorsaniz,BIR SAVCININ IDDIANEMESINE TAKIPSIZLIK KARARI VERILEMIYECEGINI HIÇ OLMAZSA BIR BILENDEN ÖGRENIN VE DAVANIN GÖRÜLMESINI TEMIN ETTIRIN.
>Basin ve televizyon,kisilerin olaylardan haberdar olmasi için vardir.Basinin dördüncü kuvvet olmasi da,kitlelere ulasmasi ve yanlisliklari gözler önüne sermesi sebebiyledir.Eger gerçekler duyurulmayacaksa ve varsa yanlisliklar tenkit edilip dogrusunun yapilmasi saglanmiyacaksa basina ve televizyona ne gerek var?Siz de bir basin mensubu iseniz benim yaptigim girisimi ve bana yapilanlari kitlelere duyurun ki,yapilan kanunsuzlugu ve haksizligi herkes görsün.Eger bir üniversite mensubu iseniz,özellilkle de hukukçu iseniz,bana ve iddianememe karsi girisilen harekete nasil seyirci kalabiliyorsunuz kendinize sorun lütfen...Ilim ademi kimligi ile bu suskunlugunuzu bagdastirabiliyor musunuz?Bir avukatsaniz veya baro temsilcisi iseniz sizi baglayan ne var ki,siz de suskunlar kervanina katiliyorsunuz?
>Türkiyenin Avrupa Birligine girmek için can atmasi onlarin kara kasina hayranliktan degil,insan haklarina verdikleri degerden ve suç isleyenlerin sifatina bakilmaksizin her vatandas gibi yargilanabildiklerini bilmelerindendir.
>Simdi Türkiyenin önünde,benim açtigim dava sebebiyle suçlularin yargilanmasi ümidi vardir.12 Eylül milat olsun ve o tarihten bugüne kadar suç islemis olanlar kim olursa olsu n yargi önüne çikip hesap versin.Elbette suçlu degilse bu nlari mahkum edelim demiyorum.Ema en azindan hiç kimse,YAPTIGININ YANINA KAR KALMIYACAGINI GÖRSÜN.
>Diger taraftan, sadece görevimi yaptigim halde benim yargilanmemin haksizligini da dile getirin.Benim ceza alip almemem önemli degil,ema bana yapilanin haksizligini dile getirirseniz alacagim ceza bir anlem ifade eder.Aslinda bu duyarsizliga bakip çok defa kendi kendime kizdigim zemanlar da oldu.Ema birilerinin gerekirse kendini feda etmesi ve hukukun üstünlügünü göstermesi gerekiyordu.O kisi ben olsem v e magdur edilsem ne çikar diye düsünerek bu mücadeleye giristim.Yoksa herkes kadar ben de bu memlekette kimin daha güçlü oldugunu biliyorum.Ema güçlü her zeman hakli olacaksa bizlere ne gerek var?Aydin insan haklidan yana midir,yoksa güçlüden yana mi,bunu bir düsünün.EGER GÜÇLÜYE BOYUN EGERSENIZ HIÇ BIR ZEMAN HAKLI OLEMAZSINIZ VE SIZ HER TÜRLÜ ASAGILANMAYA DA MÜSTEHAKSINIZ DEMEKTIR.bEN KENDIMI BU DERECE ASAGILATEMEM.Sizin de ayni sekilde düsündügünüzü saniyorum.O halde gelin bu davanin takipçisi olun ve unutmayin ki Watergate skandali,bunu önemseyen iki gazetecinin,aylarca bu konuyu gündemde tutmasi ile gerçeklesti.Yani siz de bu konuyu bir iki defa yazmakla vazifenizi yaptiginiz hissine kapilmayin.NETICEYE GITMEYEN HIÇ BIR IS,BASARILMIS SAYILMAZ.
>GELIN,HEP BIRLIKTE,NETICE ALMAK IÇIN UGRASALIM.MÜCADELEYI DE NETICE ALMADAN BIRAKMAYALIM.
>Saygilarimla.
>Sacit Kayasu Adana Cumhuriyet Savcisi