Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Küfürlerle olmayacağını Anlamış....

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Vaner Alkaç Tarih, gün ve saat : 07. Ocak 2001 16:43:36:

Su yaziya cevaben: ISTE BÖYLE VANER, makale yazari: Pertew Solaxi Tarih, gün ve saat : 07. Ocak 2001 05:15:54:

Bu lobi görevlisi ağzına gelen küfürü bana yaptığı yetmediği gibi kendine tepki gösteren Rojaya da devam etti.
Bu arada uyarılarımla Bertal Kahraman bana küfredilmesinin zevkini alamadan yazıları silmek zorunda kaldı.
Bu anlamda sizi bu birer sokak şaheseri olan kalın küfürlere ulaştıramıyorum.
Bunun yerine konuyu tartıştığım noktadan çekmek için son bir gayret gönderdiği yukardaki yazıya rojanın tepkisi karşılığında Rojaya verilen cevabı aktarıyorum.
Ve bu arada gösterdiği duyarlılık için Rojaya herkesin önünde teşekkür etmeyi borç biliyorum.

Vaner Alkaç

Roja Berfin tarafından gönderilen,
Iste oyle degil... başlıklı mesaja yanıt olarak
Vaner Alkaç tarafından, 07 Ocak 2001 TSI 13:29:41 itibarıyla gönderilen mesaj:
Bu mesaj 22 kez okunmuştur.

Sevgili Roja
Kısa cevabın yeterinden fazla yüklü. Ekleyecek bir şey yok.
Bu küçük kurnaz aklı sıra küfürlerle olmayacağıın anladığından beni tartışmaya çekmek istiyor.

Bu forumların takipisi olarak bir kez olsun ermenilere yönelik yapılan katliamı onaylayan bir yazımı gördün mü?
Üstelik Ermenilere yönelik olayın 1915 lerde bırakılmamasını varlık vergisi olayınıda kapsaması gerektiğini savundum.

Ama bunların derdi üzüm yemek değil.
Bu günün sıcak gündeminde olmayan şeyleri birilerinin yaratmak istediği gerilim politikasının racı olarak gündeme getirimeye çalışıyorlar.
Ölüm oruçları ile gücünün üstünde yükün altına sosyalistleri sokanlar onlar kırıld ise balka gündemler yaratırız havası ile sırtımızdan politika yapmaya çalışıyorlar.

Globalizm kendi politikalarını hayata geçirmeye çalışırken yıllardır demokrais mücadelesinde katline göz yumdukları sosyalist sol potansiyeli bu günde yemlik olarak kullanmaya çalışıyorlar.

Gloablizmin bir çok politik hedefi bu gün ilericilerin onaylayacağı şeyleri içerebilir. Ama devlet tepesindeki kavga bizim kavgamız değil ve bizim gücümüzün üstünde.
Bizim yapmamız gereken demokratik güçlerin bir manipilasyon aracı kaline getirilmelerini engelleyerek bağımsız duruşlu örgütsel ve politik birliği sağlayarak güç toplamaktır.
Bizler ABD parlemontalarındaki veya fransız parlemeontolarındaki politik oyunların parçası olmak istemiyoruz.
Bizim halklarımız hali hazırda katliam ve zulum altında inlerken tarihi oayları düçünemiyorsak bağışlasınlar.
Günü yeri gelince bu konuda yine ilerici ve demokratlar tarafından Türkiyeli toplumun kendi tarihi ile yüzleşip barışması için bizzat ilerici demokrat ve sosyalistlerce gündeme getirtielecektir. Lobi gruplarının dayatmaları ile değil.

Özellikle Kürt hareketini ve onun lideriliğini elini kolunu bağlıyarak devlete teslim edenlerin parlemontolarında alacakları ve aldıkları Ermeni soykırımını kınama tasarılarına ancak güleriz.
Biraz namusları varsa Kürtlerin soykırımını da kınasınlar. Hapisanelerde katledilen Türklerin de kırımını da kınasınlar.

Lobiciler bilsinler ki maymunun gözü açıldı.
İstediğiniz kadar sol ağızlı eleman kullanın bir vauş tuzla koşmayacağız koşturamıyacaksınız.

Ermeni sorunuda Kürt sorunuda soygun yoksulluk çeteler katliamlar Türkiyeli ilericilerin ve sosyalistlerin sorunudur.

Türkiyenin demokratikleşmesini istiyorlarsa genel kurmaydan desteklerini çekerek bu ülkenin yıllardır mücadele eden demokratik güçlere dayanmayı öğrenmelidirler.

Bir yandan genarallere izin verip Iraka Kürt katliamı için sokacaksın diğer taraftan da parlemontonda Ermeni sorunu yalaklığı yapacaksın.

Kimse yemiyor bunu artık.

Bunlar görevlilerdir. Hiöbir düşünce süzgecinden geçirmeden her türlü saldırı ve ahlak dışı davranışı gösterebilirler. Aynen Türk devletinin görevlilerinin Serbest Kürsüye ve tarih Demokrasiye saldırdığı gibi.

Bir bakın iki tarafın profosyonelleri ne denli birbirine benziyor.
Sağduyulu sesleri ve tepkileri yükseltelim.

>Türkiyede, 1,5 milyon ermeninin Ittihat ve Terakkinin, yani Osmanli Hükümetinin marifetiyle soykirima ugratildigini inkar edebilecekmisin?
>Soykirim iddialarinin bütün dünyanin gündemine oturdugunu, birçok ülke parlamentosunda görüsüldügünü ve görüsülmekte oldugunu inkar edebilecekmisin?
>Ermeni soykirimini hiçbir türk tarihçisinin saklayamadigini itiraf edebilecekmisin?
>Osmanlinin ve daha sonra Türkiye Cumhuriyetinin, kürtleri günümüze kadar katlettigini, tehcire tabi tuttugunu inkar edebilecekmisin?
>Ermeni soykirimi döneminde, ermenilerle beraber süryanilerin ve rumlarin katledildigini inkar edebilecekmisin?
>Türk devletinin inkar ve imha politikasinin bu devletin temel kurallarindan biri oldugunu inkar edebilecekmisin?
>Ermeni soykiriminin Türk devletinin tabusu oldugunu inkar edebilecekmisin?
>Hiç birini inkar edemezsin.
>Ermenilerin soykirimi kürtlerinkine benziyor, rumlarin, süryanilerin katledilmelerine benziyor.
>Geri çekilirken katlettiginiz Balkan halklarinin katliamina benziyor.
>Kibris rumlarinin kaybedilmesine benziyor.
>Ermenileri doldurdugunuz kuyulardaki iskeletler buna taniklik ediyor. Kürdistan'daki ermenice isimler tasiyan ama bir tek ermeninin yasamadigi illerin, ilçelerin ve köylerin varligi buna taniklik ediyor. Bizzat faillerin, Talat Pasanin, Cemal Pasanin, Kazim Karabekirin anilari buna taniklik ediyor. Cumhuriyetinizin kurucusu Mustafa Kemal'in bu forumda asili bulunan yazilardaki beyanlari buna taniklik ediyor. Kemal Tahir'in yazdiklari, 25 yil içerde yatirdiginiz Ismail Besikçinin yazdiklari bunlara taniklik ediyor. Ben bir kürt olarak ermenice isim tasiyan bir köyde dogdum, köyümdeki harap ermeni manastiri buna taniklik ediyor.
>Söylermisiniz bana nerede Taron ermenileri, Ani ermenileri, Sason ermenileri? Mabetleri niye viran? Tarlalari niye hazineye devredildi? Bir zamanlar ihdas olunmus mütevelli heyetleri kimlerin topragini tasarruf ediyorlardi?
>Erzurumdan, Vandan, Bitlisten, Mustan, Sivastan, Yozgattan,
>Harputtan, Diyarbekirden, Mardinden, Erzincandan, Gümüshaneden, Karstan, Agridan, Siirtten, Marastan, Gaziantepten, Adanadan, Kayseriden, Tokattan, Trabzondan sürgün edileceksiniz diye asker nezaretinde elleri bagli yola çikarilan çocuk-genç-yasli-kadin binlerce ermeniye ne oldu?
>Söyleyebilirmisin?
>Söyleyebilirlermi?
>Ben söyleyeyim, kürdün tarihi boyunca yasadigi ve tanik oldugu sona maruz kaldilar; toplu katliama yani soykirima.
>Topyekun yokedildiler, kürtler gibi...
>Bu katliami telin etmek lobicilikse, evet ben lobiciyim.
>Bu katliami teshir etmek ve bu insanlarin hukukunu savunmak sagciliksa evet ben sagciyim.
>Bu katliami insanlikla bagdastirmayip, failin sadece ermenilere karsi degil, topraklarini zorla isgal ettigi bütün halklara soykirim uyguladigini ortaya sermek ve lanetlemek ihanetse, evet ben bir hainim.
>Araplar, Sirplar, Bulgarlar, Rumenler, Rumlar, Arnavutlar, Ermeniler, Süryaniler ve Kürtler hepsi soykirim serbetini içti, türkün kanli baltasini gördüler.
>Bir kürt olarak bende kendi ülkesinde görenlerdenim.
>Beni nasil sayarsan öyleyim. Varsa görüslerini ve tezlerini konustur. Bütün devletin, itin, MiT'in, tarihçilerin, diplomatlarin, siyasetçilerin hepsi meydanda yerini alsin.
>Bakalim nasil gizleyecek, altindan nasil kalkacaksiniz?
>Inkarlami? A benim inkarci devletin inkarci savunucusu devrimcim.
>Armut dibine düsermis derler. Dogru demisler.

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]