ISTE BÖYLE VANER,
[ Serbest kursu ] Makale yazari: Pertew Solaxi Tarih, gün ve saat : 07. Ocak 2001 05:15:54:
Su yaziya cevaben: Ce: Ha Şöyleee! :)) makale yazari: Vaner Alkaç Tarih, gün ve saat : 07. Ocak 2001 02:14:56:
Türkiyede, 1,5 milyon ermeninin Ittihat ve Terakkinin, yani Osmanli Hükümetinin marifetiyle soykirima ugratildigini inkar edebilecekmisin?
Soykirim iddialarinin bütün dünyanin gündemine oturdugunu, birçok ülke parlamentosunda görüsüldügünü ve görüsülmekte oldugunu inkar edebilecekmisin?
Ermeni soykirimini hiçbir türk tarihçisinin saklayamadigini itiraf edebilecekmisin?
Osmanlinin ve daha sonra Türkiye Cumhuriyetinin, kürtleri günümüze kadar katlettigini, tehcire tabi tuttugunu inkar edebilecekmisin?
Ermeni soykirimi döneminde, ermenilerle beraber süryanilerin ve rumlarin katledildigini inkar edebilecekmisin?
Türk devletinin inkar ve imha politikasinin bu devletin temel kurallarindan biri oldugunu inkar edebilecekmisin?
Ermeni soykiriminin Türk devletinin tabusu oldugunu inkar edebilecekmisin?
Hiç birini inkar edemezsin.
Ermenilerin soykirimi kürtlerinkine benziyor, rumlarin, süryanilerin katledilmelerine benziyor.
Geri çekilirken katlettiginiz Balkan halklarinin katliamina benziyor.
Kibris rumlarinin kaybedilmesine benziyor.
Ermenileri doldurdugunuz kuyulardaki iskeletler buna taniklik ediyor. Kürdistan'daki ermenice isimler tasiyan ama bir tek ermeninin yasamadigi illerin, ilçelerin ve köylerin varligi buna taniklik ediyor. Bizzat faillerin, Talat Pasanin, Cemal Pasanin, Kazim Karabekirin anilari buna taniklik ediyor. Cumhuriyetinizin kurucusu Mustafa Kemal'in bu forumda asili bulunan yazilardaki beyanlari buna taniklik ediyor. Kemal Tahir'in yazdiklari, 25 yil içerde yatirdiginiz Ismail Besikçinin yazdiklari bunlara taniklik ediyor. Ben bir kürt olarak ermenice isim tasiyan bir köyde dogdum, köyümdeki harap ermeni manastiri buna taniklik ediyor.
Söylermisiniz bana nerede Taron ermenileri, Ani ermenileri, Sason ermenileri? Mabetleri niye viran? Tarlalari niye hazineye devredildi? Bir zamanlar ihdas olunmus mütevelli heyetleri kimlerin topragini tasarruf ediyorlardi?
Erzurumdan, Vandan, Bitlisten, Mustan, Sivastan, Yozgattan,
Harputtan, Diyarbekirden, Mardinden, Erzincandan, Gümüshaneden, Karstan, Agridan, Siirtten, Marastan, Gaziantepten, Adanadan, Kayseriden, Tokattan, Trabzondan sürgün edileceksiniz diye asker nezaretinde elleri bagli yola çikarilan çocuk-genç-yasli-kadin binlerce ermeniye ne oldu?
Söyleyebilirmisin?
Söyleyebilirlermi?
Ben söyleyeyim, kürdün tarihi boyunca yasadigi ve tanik oldugu sona maruz kaldilar; toplu katliama yani soykirima.
Topyekun yokedildiler, kürtler gibi...
Bu katliami telin etmek lobicilikse, evet ben lobiciyim.
Bu katliami teshir etmek ve bu insanlarin hukukunu savunmak sagciliksa evet ben sagciyim.
Bu katliami insanlikla bagdastirmayip, failin sadece ermenilere karsi degil, topraklarini zorla isgal ettigi bütün halklara soykirim uyguladigini ortaya sermek ve lanetlemek ihanetse, evet ben bir hainim.
Araplar, Sirplar, Bulgarlar, Rumenler, Rumlar, Arnavutlar, Ermeniler, Süryaniler ve Kürtler hepsi soykirim serbetini içti, türkün kanli baltasini gördüler.
Bir kürt olarak bende kendi ülkesinde görenlerdenim.
Beni nasil sayarsan öyleyim. Varsa görüslerini ve tezlerini konustur. Bütün devletin, itin, MiT'in, tarihçilerin, diplomatlarin, siyasetçilerin hepsi meydanda yerini alsin.
Bakalim nasil gizleyecek, altindan nasil kalkacaksiniz?
Inkarlami? A benim inkarci devletin inkarci savunucusu devrimcim.
Armut dibine düsermis derler. Dogru demisler.