Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Ce: CHP nerede

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Mendüh Haci Tarih, gün ve saat : 23. Aralik 2000 02:22:21:

Su yaziya cevaben: Ce: CHP nerede makale yazari: Vaner Alkaç Tarih, gün ve saat : 20. Aralik 2000 11:37:35:

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR...

Cezaevlerinde 51 Gündür Sürdürülmekte Olan Ölüm Oruçlarının Sona Erdirilmesi İçin, Başta Hükümet Olmak Üzere, Her Kesim Katkıda Bulunmalıdır...

Siyasal iktidar bir yandan Şartla Salıverilme ve Erteleme gibi yöntemlerle suçluları cezaevlerinin dışına çıkartırken, diğer yandan hapishanelerdeki açlık grevi ölüm oruçlarının artmasını önleyememektedir.

Ölüm oruçlarını tutanlar, (F) tipi cezaevlerinin açılmasına karşı olup Devlet Güvenlik Mahkemeleri ile Terörle Mücadele Yasası’nın kaldırılmasını istemektedirler. İsteklerinin haklı yönleri olabilir. Türkiye’deki kimi cezaevlerindeki uygulamaların insan onuruyla bağdaşmadığı, tutuklu ve hükümlülerin sağlığını tehlikeye soktuğu bir gerçektir.

Devletin görevi, insanları ölüme götürmek değil yaşatmaktır. Tutuklu ve hükümlüler ile onların yakınları ve siyasal iktidar, karşılıklı anlayış ölçülerini ortaya koyarak cezaevlerinde yeni olayların yeni ölümlerin önüne geçmenin en acil yolunu ve çözümünü bulmalıdır."

Sayın Alkaç,
Yukarıdaki satırlar 9 Aralık 2000 Tarihli Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisine sunulan MYK raporunun ilgili kısımlarıdır. Sanırım, buradaki tespit ve önerilerin zamanlaması ve isabeti konusunda siz de bana katılacaksınız.
Benim cezaevlerine yönelik sözlerimin zamansızlığını kabul ediyorum. Ancak bu birazda sizin ortalık böylesine toz dumanken vuracak kimse kalmamış gibi CHP'yi sorgulamanızdandır. Umarım çok daha uygun koşullarda cezaevleri sorununu ve solun sorumluluklarını tartışma olanağı buluruz.
saygılarımla

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]