Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

sosyalizm ekmek kavgasıdır, kendini yönetme çabasıdır...

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: baider meinhof Tarih, gün ve saat : 13. Ekim 2000 15:41:44:

Su yaziya cevaben: Özelleştirmeyi Kim Savunmalı? makale yazari: Mendüh Haci Tarih, gün ve saat : 13. Ekim 2000 01:00:44:

(Bu yazı düsmanini tani sitesinde bulunan sanal molotof başlıklı forum da mendüh haci'ye cevaben yazılmıştır)
sosyalizm ekmek kavgasıdır, kendini yönetme çabasıdır...

--------------------------------------------------------------------------------

[ sanal molotof mesaj panosu ]

--------------------------------------------------------------------------------

yazan: baader meinhof Tarih, gün ve saat : 13. Aralik 2000 15:18:01:

Su yaziya cevaben: Özelleştirmeyi Kim Savunmalı? yazan: Mendüh Haci Tarih, gün ve saat : 13. Aralik 2000 01:48:33:

üretim araçlarında mevcut olandan farklı mülkiyete geçilmesi gerektiği aşikar!
bu sadece kitler için de geçerli değil! tüm üretim araçları için söz konusu!
dünya tarihi bize göstermiştir ki, devletçilik de birey mülkiyeti de yıkım ve açlık getirmiştir. seçeneklerimiz sadece devlet ya da birey midir?
benim kanaatim çok kaba bi şekilde ifade etmek gerekirse bütün üretim araçlarının hisselerinin içlerinde çalışanlara devredilmelidir. yani bir KİT'in sahibi ne devlet ne de burjuvaji olmalıdır. (isterseniz buna özelleştirme de denebilir) hisselerin işçilere devredilmesi rastlanmmadık birşey değildir...
mülkiyetsiz ya da ortak mülkiyete bağlı fabrikalar tarihte yüksek verimlilik ve sosyal adalet getirmiştir. bu mevcut düzene/mülkiyete/hukuka ve burjuvaya karşı en çabuk kitleseleşebilecek ciddi tehdittir de aynı zamanda !!!
dikkate almanız dileği ile...

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]