Tinos
De Griekse EilandenTINOS HOME Tinos InfoTinos Stad Tinos Hotels Tinos Restaurants

DE RESTAURANTS OP HET EILAND TINOS IN GRIEKENLAND

Hier staan een aantal restaurants op Tinos beschreven. Let wel: het zijn persoonlijke ervaringen. Soms veranderen er dingen, komt er een nieuwe kok of eigenaar en is een beoordelinen behalve alleen persoonlijk ook niet meer up to date.

Epinion Restaurant in Tinos town
Tinos Restaurants

Een echte aanrader in Tinos stad is het leuke Epinion Restaurant dat aan de haven ligt. In dit restaurant is de specialiteit een schotel van verschillende soorten gefrituurde balletjes, met onder andere tomaten en courgettes. Degene die op het idee kwam voor dit gerecht was Anna zelf en dus heet het gerecht toepasselijk Anna's Balls. Maar ook de andere gerechten die in Epinion worden gemaakt zijn erg lekker, en bovendien is er een heel vriendelijke bediening. Het restaurant is vrij groot met zowel tafeltjes binnen als buiten op het terras waar u uitkijkt over de zee.

Ons oordeel: Als je in Tinos stad bent een bezoek waard, een 8,5 uit 10

Symposium Restaurant en internetcafe in Tinos stad
Tinos Restaurants

Stijlvol en chique ingericht restaurant met een mogelijkheid om ook buiten op een van de verdiepingen een glas wijn te drinken of wat lekkers te eten. Symposium Restaurant ligt aan de linkerkant van het smalle, drukke winkelstraatje dat vanaf de boulevard naar de kerk leidt, ietwat aan het begin links. Het is 2 verdiepingen hoog en evenwijdig aan de 1ste verdieping is de fotoshop, waarvan Yorgos Vidalis ook eigenaar is. Tevens is op het eerste verdieping de mogelijkheid tot internetten, zwoel muziekje, vaak jazz-achtig, op de achtergrond. Kwaliteit wordt belangrijk gevonden door Yorgos, qua prijs is hij redelijk, niet duur.

Ons oordeel: redelijk tot goed, een 7,5 out uit 10

To Falasaki Restaurant in Isternia
Tinos Restaurants

In de mooie baai van Isternia bevinden zich direkt aan de zee twee kleine restaurants. Het tweede restaurant dat het dichtste bij het strand ligt is echt super, en heeft heel veel originele en goed verzorgde gerechten op de menukaart staan, zoals bijvoorbeeld bietjes met een creme fraiche dressing en allerlei bijzondere salades. Het eten ziet er bovendien fantastisch, net uit als plaatjes uit een duur kookboek. Toch is dit restaurant absoluut niet duur.

Ons oordeel: grenst aan perfektie, een 9,5 uit 10

Anemos Restaurant in Kardiani Bay
Tinos Restaurants

Ons favoriete restaurant op Tinos tot nu toe. Het ligt aan het strand van Kardiani bay (het strand aan de rechterkant als je naar beneden rijdt - er zijn twee stranden naast elkaar), dus een spektakulair uitzicht is de eerste garantie die je krijgt. Alle schotels die worden geserveerd zien eruit om in een lijstje te stoppen en aan de muur te hangen, in plaats van om ze op te eten. Er zijn veel voorgerechten, verschillende soorten kazen, salades, pastas en heel veel vis. De tyrokroketes, tzaziki, tonijnsalade met verse dille en het gebakken brood met tomaten en feta zijn om je vingers bij af te likken. Alles wordt geserveerd met vers geplukte kruiden: super!! Het beste restaurant van het eiland, en nog met keurige schone toiletten ook...

Ons oordeel: omrijden en er heen gaan!! een 10 uit 10

Poseidonia Restaurant in Tinos Town
Tinos Restaurants

Poseidonia Restaurant in Tinos Town

Dit restaurant ligt in de haven van Tinos stad en behoort bij het hotel dat er boven zit. Veschillende soorten kleine voorgerechten. waaronder artichokken, tzaziki, kazen en verschillende salades, een ruime keuze voor de hoofdgerechten, en lekkere ontbijten met een goede bak koffie (ontbijten kun je er de hele dag als je wilt). Vriendelijke service.

Ons oordeel: redelijk tot goed, een 7,5 uit 10

Drakonisi Snackbar in Kolymbithra
Tinos Restaurants

De Drakonisi Snackbar ligt aan het strand van Kolymbithra. Er is een kleine menukaart met salades, ommeletten, heerlijk tzaziki, en verscheidene kleine gerechten met gebakken groentes, souvlaki en meatballs. Ze serveren Lavazza koffie en het brood is vers. Leuk uitzicht over het strand.

Ons oordeel: redelijk tot goed, een 7,5 uit 10

Fuego Restaurant / coffee bar in Pyrgos
Tinos Restaurants

Hier in het Fuego Restaurant, vlakbij het busstation in Pyrgos - boven de kinderspeelplaats - hebbben we alleen koffie en drankjes besteld, maar de koffie was de beste die we tot nu toe in de Cycladen hebben gedronken, gemaakt van vers gemalen bonen en geserveerd in een enorme kop, in het gezelschap van een groot glas water. De service was erg vriendelijk en de stoelen erg origineel, gemaakt van stukken boomstammen en takken. De toiletten waren schoon en ze zijn een bezoekje waard omdat ze grappig zijn.

Ons oordeel: als je van koffie houdt ga je naar Fuego

Zambia Restaurant in Kionia
Tinos Restaurants

Zambia Restaurant ligt aan het begin van van het strand van Kionia, in een kleine straat 50 meter van de hoofdweg af die langs het strand loopt. Ze hebben een prima rode huiswijn, en er is een traditionele en professionele keuken. Dit restaurant is populair bij de Grieken en veel mensen van Tinos zijn er vaste klant. Goede vleesschotels, veel voorgerechten en een vriendelijke bediening.

Ons oordeel: goed, een 8,5 uit 10


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional