Apollon Hotel Milos
Soultana Apartments Locatie Faciliteiten Omgeving Boeking Formulier Apollon Hotel
Milos Milos Milos, Adamas Milos, Adamas Milos, Adamas
Milos Milos Milos Milos Milos
INFORMATIE OVER HET EILAND MILOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND English Nederlands

Milos is gelegen in de westelijke Cycladen en heeft een bevolking van 5000 mensen. Het werd gekoloniseerd in de oudheid en door zijn rijke minerale rijkdom genoot het veel voorspoed. In het bijzonder het harde zwarte vulkanische gesteente genaamd 'Obsidiaan' was een uitstekend materiaal voor het maken van gereedschappen en wapens en gaf Milos veel welvaart in de oudheid. Milos rijke vulkanische geschiedenis heeft haar een kustlijn prachtige kleuren en interessante rotsformaties gegeven.

Milos geologische geschiedenis kan worden ontdekt tijdens een bezoek aan het mijnmuseum in Adamas, en ook is de oude geschiedenis van Milos te zien tijdens een bezoek aan de oude steden van Filakopi en Klima, het oude theater en de catacomben. De hete bronnen van Milos op Kanava staan bekend om zijn therapeutische en worden door velen bezocht.

Milos, Firiplaka Beach Milos, Firiplaka Beach Milos, Tsigrado Beach Milos, Mitakas Beach Milos, Ag. Kyriaki Beach
Milos Paliochori Beach Milos Fyropotamos Beach Milos Provatas Beach Milos, Sarakiniko Beach Milos Achivodolimni Beach

Ook behoren de stranden van Milos tot de mooiste van de Cycladen-groep. Milos combineert zowel ontspanning als een intensief nachtleven. Culturele steegjes, kleine kapelletjes, traditionele tavernes en heerlijke huisgemaakte gerechten maken uw verblijf onvergetelijk.

Een klein eiland dat je veel uiteenlopende ervaring zal geven van zonsopgang tot 's avonds. We verwachten de bezoekers een geweldige tijd op het eiland van kleuren aan te bieden.

Milos ancient theather Milos ancient theather Milos ancient theather Milos ancient theather Milos ancient theather
Milos catacombes Milos catacombes Milos Filakopi Milos Filakopi Milos Filakopi

De beschaving van Milos wordt beschouwd als zo oud als die van Kreta en overspant een periode van ten minste 5000 jaar. Zijn faam verspreidde zich over de hele beschaafde wereld dankzij het meesterwerk van de Aphrodite van Milos (Venus van Milo), een standbeeld dat is gevonden op het eiland in de 19e eeuw (1820) en dat nu in het Louvre Museum in Parijs is te zien. Filakopi, de oudste nederzetting op het eiland, bestond tussen 4000 en 5000 voor Christus.

De nederzetting werd tweemaal verwoest door invallers en werd uiteindelijk herbouwd in 800 voor Christus in een andere stijl. De mogelijkheid om te profiteren van de verschillende minerale ertsen (zink tin etc.) gaf de bewoners een overvloed aan gereedschappen met ongelofelijke precisie voor die jaren. Filakopi's bestaan is gelegen tussen de Neolithische en ijzertijd, zoals veel recente archeologische opgravingen hebben vastgesteld. De stad werd uiteindelijk in brand gestoken. Het einde van Filakopi kwam rond dezelfde tijd als de bloeitijd van de Myceense beschaving elders.

Het was rond 1000 voor Christus dat er Dorische indringers aankwamen op het eiland. Thoukidides meld in een van zijn boeken dat rond ongeveer 700 voor Christus de DoriŽrs Milos tot hun thuis maakten. Milos werd een centrum voor artistieke mensen, zoals blijkt uit het prachtige standbeeld van Aphrodite van Milos gemaakt rond 400 voor Christus.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional