De Griekse eilanden Skorpios HOME

Het eiland Skorpios in de Ionische Zee in Griekenland
Englih

Skorpios, Skorpidi en Sparti zijn drie kleine eilandjes ten noorden van het eiland Meganisi (2 kilometer), tussen het eiland Lefkas en het vasteland van Griekenland. De afstand tot Lefkas / Lefkada bedraagt ongeveer 1 kilometer. Skorpios staat ook wel bekend als het eiland van Onassis. Skorpios is een groen en bebost eiland. Het hoogste punt is 81 meter.

In de jaren 60 kwam het eiland Skorpios in handen van de Griekse reder Aristoteles Onassis en sinds die tijd is het in bezit van deze familie gebleven. Jacqueline Kennedy en Aristoteles Onassis zijn op 20 oktober 1968 op het eiland getrouwd. Na de dood van Onassis kwam het eiland in handen van Christina Onassis en na haar dood werd het privé bezit van haar dochter Athina Roussel. Aristoteles Onassis, zijn zoon Alexander en zijn dochter Christina zijn alledrie begraven op het eiland. Omdat het eiland privé bezit is kan het niet bezocht worden.

Naar verluid brengt Athina Roussel erg weinig tijd op het eiland door en er werd gespeculeerd dat zij het eiland te koop heeft gezet of al had verkocht voor bedragen tussen de 100 en 200 miljoen euro. Bill Gates zou geďnteresseerd zijn geweest en Giorgio Armani zou het eiland zelfs al voor 150 miljoen euro hebben gekocht, maar deze laatste ontkent. Madonna zou het eiland volgens de geruchten ook willen kopen. De geschatte waarde van het eiland ligt boven de 200 miljoen euro en daarmee is het het duurste privé eiland dat er bestaat.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional