Salamis
De Griekse eilanden Salamis HOME Salamis Hotels Bezienswaardigheden
Salamis Greece, Griekenland Salamis Greece, Griekenland Salamis Greece, Griekenland Salamis Greece, Griekenland Salamis Greece, Griekenland
Salamis Greece, Griekenland Salamis Greece, Griekenland Salamis Greece, Griekenland Salamis Greece, Griekenland Salamis Greece, Griekenland
Bezienswaardigheden op het eiland Salamis of Salamina in Griekenland

Ambelakia - de oude haven van het eiland, Koulouris, ligt op 4 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad in Ambelakia. In de zee zijn overblijfselen van oude gebouwen. Er zijn restanten van de muren van de oude Akropolis en van de straten. In Ambelakia zijn er ook kerken die dateren uit de 16e eeuw. In de baai voor Ambelakia vond de beroemde slag bij Salamis plaats. Ambelakia is de oudste stad op het eiland.

In het grote dorp Moulki (of Aianteio, vernoemd naar de Griekse held Ajax), in het westen van het eiland ten zuiden van de hoofdstad, staan veel dennenbomen en er is een aardig strand. Hier is de eerste Hellenistische nederzetting van het eiland aangetroffen. In het dorp staan twee kerken, de Metamorphosis of Sotira en de Kimisis of Theotokou, die stammen uit de 11e en 12e eeuw. Op een afstand van 5 kilometer van Moulki op de berg Stavros, in het zuidwesten van Salamis, staat het klooster van Saint Nikolaou Lemonion uit de 18e eeuw. Tegenover het klooster staat een Byzantijnse tempel, de Saint John Kalabitou, die dateert uit de 10e eeuw.

De stranden van Kaki Vigla, Faneromeni, Saterli, Selinia, Kanakia en Peristeria in het zuiden van het eiland behoren tot de beste van het eiland Salamis (en zijn ook schoner dan de stranden in het noorden) en zijn vrij rustig. Dit gedeelte is minder ontwikkeld dan de rest van het eiland. Bij Faneromeni staat een klooster met prachtige fresco's.

De Grot van Euripides is een grot met 10 kamers in Peristeria waar voorwerpen zijn gevonden uit de Neolitische en latere tijden (klassieke periode en Romeins), zoals pijlpunten, aardewerk, beeldjes en sierraden. Men vermoedt dat de grot lange tijd is gebruikt als heiligdom en dat dit ook de plek is waar de verbannen Euripides zijn tragedies schreef. In de grot werd ook een grote wijnbeker met twee handvatten gevonden waarop een gedeelte van zijn naam op stond.

Psili Ammos (betekent fijn zand) is een mooi strand in het noordwesten van het eiland tegenover Elefsina. Hier vind je een van de oudste kerken van de eiland Salamis, de Saint Grigorios.

Museums op het eiland Salamis of Salamina in Griekenland

Het Maritiem museum in Paloukia is in de openlucht gevestigd en herbergt een verzameling kanonnen en torpedo's.

In het Folk Art and History Museum is gevestigd in het nieuwe stadhuis van Salamis. Hier is te leren over de geschiedenis van Salamis en worden onder andere kostuums, oude agrarische apparaten, meubels, wapens uit de Griekse revolutie, iconen, zeldzame manuscripten en keramiek tentoongesteld. Het museum is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional