De Griekse eilanden
 Athene
 Piraeus
 Rafina veerboten
 Rafina stad
 Rafina hotels
 Rafina films
 Rafina restaurants
 Rafina stranden
Rafina
Book hotels in Rafina    Tripsta    Car Hire Greece    Aegean Airlines
Rafina - De veerboten haven bij Athene

map of Rafina English Vanaf Rafina, een van de havens vlakbij Athene, kun je vele eilanden in de Cycladen snel bereiken, afhankelijk van het soort boot waar je op zit. Je vindt hier ook de veerboten naar Evia. Er zijn veerboten en highspeed boten die naar de eilanden varen. De meeste ervan vertrekken in de ochtend en aan het einde van de middag / begin van de avond. Op sommige dagen zijn er ook boten die later vertrekken zo tot een uur of 11 in de avond. Op vrijdagen en tijdens het weekend is er meestal een toename van het aantal boten en de bestemmingen, als de inwoners van Athene en andere Grieken een paar dagen op een van hun eilanden willen doorbrengen. Als je geluk hebt dan zie je een mooie zonsondergang vanaf je boot zoals wij die hadden.

Rafina Rafina Rafina Rafina Rafina
Rafina Rafina Rafina Rafina Rafina

Rafina is een rustig alternatief voor de veel grotere haven Piraeus. De bestemmingen zijn Andros, Tinos, Mykonos, Paros, Naxos, Santorini en Evia. Vanaf Tinos en Mykonos kun je weer een hele hoop andere Cycladen eilanden bereiken. De reis van het vliegveld naar de haven Rafina duurt ongeveer 30 - 45 minuten met de bus of de taxi. Als je naar buiten loopt op het vliegveld van Athene zie je vanzelf het Sofitel Hotel. Tegenover dit hotel vind je de bushalte voor de bus naar Rafina. Je ziet ook bij de bushalte de vertrektijden van de bussen naar Rafina. In de nacht rijden ze niet. De bussen sluiten aan op de veerboten en kosten 3 euro (laatste keer in 2017 4,50 euro). Je koopt je busticket in de bus zelf. Tickets voor de reis naar de eilanden kun je kopen tegenover de vertrekplaats van de veerboten in twee ticket-offices. Die gaan open een tijdje voordat de veerboten vertrekken. Mocht je met de taxi naar Rafina willen gaan spreek dan van tevoren de prijs af (de prijs staat vast maar er zitten taxichauffeurs tussen die je zouden kunnen oplichten - ik spreek hier uit eigen ervaring). Als je wilt kun je ook van tevoren taxi reserveren.

Rafina Rafina Rafina Rafina Rafina
Rafina Rafina Rafina Rafina Rafina

veerboten Griekenland, ferries in Greece Stel dat je een ongunstige vliegtijd hebt en je komt op zo'n moment aan dat je een nacht moet doorbrengen in Rafina om de veerboot van de volgende dag te pakken dan is dat absoluut geen straf. Het is een gezellig dorp met leuke taverna's aan de haven en een leuk sfeertje. Er is een strand, een vissershaven, een groot plein en er zijn diverse winkelstraten direct achter de havenboulevard. Je vakantie kan dus gewoon al hier beginnen. Voor de terugvlucht geldt hetzelfde: een gezellig plekje om de nacht door te brengen voordat je weer terug moet vliegen. Tegenover de veerboten in de haven en even erbuiten vind je de ticket bureaus waar je je kaartje voor de veerboot kunt kopen. Als je wilt kun je ook al van tevoren tickets voor de veerboten bestellen (speciaal handig indien je met de auto bent).

Rafina Hotels - Hotel Avra Airport - praktisch naast de veerboten gelegen en vlakbij het lokale strand en de tavernes
Rafina Hotels, Hotel Avra Rafina Hotels, Hotel Avra Rafina Hotels, Hotel Avra Rafina Hotels, Hotel Avra Rafina Hotels, Hotel Avra
Rafina Hotels, Hotel Avra Rafina Hotels, Hotel Avra Rafina Hotels, Hotel Avra Rafina Hotels, Hotel Avra Rafina Hotels, Hotel Avra

Het hotel heeft een ideale ligging voor een bezoek aan de stad en het eiland. Bovendien, ligt het op loopafstand van de veerboten, het stadsplein en de halte van de bus die je naar de luchthaven brengt. Het Avra hotel heeft ook een hele goede gratis airport shuttle! Het is een van de weinige hotels die je hier van tevoren kunt reserveren en het bespaart je op en neer gesleep met je bagage terwijl je naar een accommodatie loopt te zoeken. Zeker in het hoogseizoen is het verstandig om van tevoren iets te reserveren. Ook geen eindeloos lopen met koffers naar de veerboot of zelfs midden in de nacht gratis vervoer van of naar het vliegveld.

Ontwaak in uw comfortabele bed en geniet van een zonnige dag. Maak een prettige, korte wandeling naar de haven van de veerboot en maak een uitstapje naar de prachtige eilanden Evia of Mykonos, Siros, Tinos en Andros. U kunt ook vlak bij het hotel blijven, op slechts 200 meter bevindt zich het strand Rafina dat beloond is met een blauwe vlag. Het plaatsje Rafina is één van de meest kleurrijke en levendige plaatsen van Attika, met een scala aan visserscafés, bars en restaurants aan de zee. De nieuwe congreszaal van Avra Airport Hotel biedt plaats aan 250 personen en de fraaie veranda's bieden uitzicht op de baai van Rafina. Hierdoor is dit prettige hotel een goede keuze voor vergaderingen, congressen en de lancering van producten.

Rafina, Avra Hotel Rafina, Avra Hotel Rafina, Avra Hotel Rafina, Avra Hotel Rafina, Avra Hotel
Rafina, Avra Hotel Rafina, Avra Hotel Rafina, Avra Hotel Rafina, Avra Hotel Rafina, Avra Hotel

Wij hebben ook een keer een uur of 7 in het Avra hotel doorgebracht omdat onze vlucht van Naxos naar Athene in de ochtend en onze vlucht van Athene naar Amsterdam in de avond was. We arriveerden om een uur of 11 en een heel aardige receptioniste ging regelen dat we eerder in konden checken. Binnen een kwartier was er een kamer voor ons beschikbaar. In de tussentijd konden we koffie gaan drinken in de ontbijtzaal. Onze kamer was heel erg leuk, aan de voorkant, met uitzicht op de haven en het strand. Hij was ook brandschoon. Het was erg leuk om vanaf het balkon de boten te zien aankomen en vertrekken. We hebben ook in het hotel gegeten en dat was best goed. Gasten krijgen 20% korting in het restaurant. Direct bij het Avra hotel is ook een halte voor de bus naar Athene, dus als je wilt hoef je niet eens naar de haven zelf te lopen als je naar het vliegveld moet (wandeling duurt een paar minuten).

We kwamen terug in mei 2017 omdat we een vroege vlucht van Athene hadden. Voor mei 2018 hebben we ook alweer geboekt omdat we moeten overnachten in afwachting van onze vliegreis naar het eiland Skyros. Avra Hotel heeft een dag en nacht shuttle service van en naar de luchthaven: uitstekend (de naam van het hotel staat op de shuttle bus)! Deze keer verbleven we in twee aaneengeschakelde kamers (2 kamers naast elkaar met een deur ertussen, twee badkamers, een groot balkon). Echt waar voor je geld, goede service. Goede keuze als je wilt gaan eilandhoppen of een vroege vlucht hebt vanaf het vliegveld van Athene en niet tijd in het drukke Athene wilt doorbrengen, maar liever rustig met uitzicht over de zee. Het restaurant is ook erg goed, maar je kunt ook lekker gaan eten in een van de vele visrestaurants in de haven. We zullen ongetwijfeld nog wel een keer terugkomen.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Hotel Avra in Rafina - klik hier


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional