Paros
De Griekse Eilanden PAROS INFO Paros Hotels Bezienswaardigheden Paros Foto's Paros Stranden
Book hotels in Corfu    Greek Ferries    Car Hire Greece    Aegean Airlines    Olympic Airlines
Picolo Restaurant Parikia

Paros restaurants Tegenover het molentje in het drukste gedeelte van Parikia, precies daar waar de veerboten vertrekken. De mensen die er werken zijn onverschillig en het maakt ze niet uit of je wortel schiet. De koffie is vreselijk duur en half lauw. Geen glimlach, geen hallo, je mag blij zijn dat je er mag zitten. Liever zagen ze je bij de buren aan een tafeltje. Het toilet heeft een vreemde schuifdeur en er is geen licht en geen toiletbril, en waarschijnlijk is het er ook vies. Even verderop tegenover het busstation zit nog een andere coffeeshop met betere zitjes en goedkopere en betere koffie. Op de foto hier zei ik tegen mijn vriend dat hij moet kijken of hij hier op het terras heel erg gelukkig werd en daarom staat hij er op met een hele grote lach, maar voor ons was dit één keer maar nooit meer.

Ons oordeel: VERMIJDEN en ga ergens anders heen!!

Yiannoulis Taverna Parikia
Paros, Parikia, Yiannoulis Taverna Paros, Parikia, Yiannoulis Taverna Paros, Parikia, Yiannoulis Taverna Paros, Parikia, Yiannoulis Taverna

Dit is een goed en goedkoop restaurantje. Yiannoulis Taverna is te vinden in de haven van Parikia een beetje ten noorden van waar de veerboten in en uit varen, ongeveer ter hoogte van het parkeerterrein en het busstation. Het eten is eenvoudig en eerlijk met heerlijke pitas, crepes, souvlaki en verscheidene andere schotels en salades, en de service is vriendelijk en snel.

Ons oordeel: goed, 8,5 uit 10

Port Cafe in Parikia

Paros restaurants Lekkere zitjes en goede koffie, en veel goedkoper dan het cafe recht tegenover de veerboten, waar ze je liever zien gaan dan komen.

Ons oordeel: goed, 8 uit 10

Melinos Taverne in Alyki - Paros
Paros, Alyki, Melinos Taverna Paros, Alyki, Melinos Taverna Paros, Alyki, Melinos Taverna

Melinos Taverne is gelegen aan de boulevard van Alyki (in het zuiden van Paros). Ze hebben allerlei soorten gegrild vlees, vis en salades op het menu staan. We bestelden een Griekse salade, gehaktballetjes en een kip souvlaki. Vriendelijke service. Het eten is lekker gekruid, de kip is sappig en mals en de frietjes zijn knapperig en lekker. Daarnaast is het allemaal heel goedkoop in deze taverne.

Ons oordeel: goed, een 8,5 uit 10

Marina Café - Alyki, Paros

Marina Café in Alyki op Paros Gezellig klein cafeetje aan de boulevard van Alyki, waar je kunt genieten van een drankje in de avond. Je krijgt verschillende soorten knabbels (nootjes en dat soort dingen) wanneer je hier iets besteld.

Ons oordeel: goed, een 8 uit 10

Konstanza Restaurant Café - Naoussa, Paros
Paros, Naoussa, Konstanza Restaurant cafe Paros, Naoussa, Konstanza Restaurant cafe Paros, Naoussa, Konstanza Restaurant cafe Paros, Naoussa, Konstanza Restaurant cafe Paros, Naoussa, Konstanza Restaurant cafe

Restaurant cafe aan de linkerkant van de hoofdweg die leidt naar de grote kerk in het dorpje Naoussa. Ze serveren broodjes, ontbijt, ommelettes en allerlei snacks. Vriendelijke service, schoon, mooie toiletten;). Er is Segefrede koffie en die smaakt goed, net als de club sandwich die we hadden besteld.

Ons oordeel: goed, een 8 uit 10

The Balcony Taverne - Alyki, Paros
Paros, Parikia, The Balcony Taverne Paros, Parikia, The Balcony Taverne Paros, Parikia, The Balcony Taverne Paros, Parikia, The Balcony Taverne Paros, Parikia, The Balcony Taverne

Dit is een groot restaurant in de haven van Alyki, eigenlijk een combinatie van twee restaurants naast elkaar. Een gespecialiseerd in vis, de andere in gegrild vlees. We probeerden de tiro kafteri (kaas met hete pepers uit de oven), saganaki garnalen, lamskoteletjes, de bietjes salade en de rose. Het brood kwam in een stuk en wass vers. Alles smaakte goed, hoewel we de lamskoteletjes thuis de volgende dag zelf op hebben staan warmen, want een van ons werd misselijk in het restaurant (nee, het had niets te maken met het voedsel, ahah). De enige min was de rose, want dat was geen rose maar een soort dorpswijn die er uitzag als rose. Wij vonden hem naar petroleum smaken.

Ons oordeel: goed, een 8 uit 10

Onar Cafe - Parikia, Livadia Beach, Paros
Paros, Parikia, Livadia Beach, Onar cafe Paros, Parikia, Livadia Beach, Onar cafe Paros, Parikia, Livadia Beach, Onar cafe Paros, Parikia, Livadia Beach, Onar cafe Paros, Parikia, Livadia Beach, Onar cafe

Onar Cafe is gelegen aan het einde van de weg die leidt naar Livadia Beach in Parikia. Zij serveren ommelettes, salades, crepes, broodjes, ontbijt, koffie en snacks. De koffie is goed en sterk en komt met een glas water, de club sandwich was oké, net als de yoghurt met honing en noten. Mooie en rustige plek met uitzicht op het strand en de zee.

Ons oordeel: goed, een 8 uit 10


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional