Klik hier voor de hoofdpagina van de Griekse eilanden

EnglishEnglish version

NIEUWSBRIEF DE GRIEKSE EILANDEN
Vakantie in de Cycladen in Mei 2011 - Nieuwe eilanden op de site

Hallo liefhebbers van de Griekse eilanden, hier is de update van mijn website De Griekse Eilanden. Als je deze nieuwsbrief per ongeluk ontvangt of als je je uit wilt schrijven stuur me dan een mailtje en zet "unsubscribe" in het onderwerp.

Kamari Beach Santorini Santorini, Leandros Suites in Oia Thirassia, Riva Beach Kouloumpos Beach Santorini

Hallo allemaal, dit is de eerste nieuwsbrief van 2011, en dit keer gaat het over onze reis naar de Cycladen in mei van dit jaar. Ik heb ook nog een heleboel "nieuwe" eilanden op mijn site gezet, en daar wilde ik iedereen ook even over informeren. Ik wil ook alle nieuwe lezers die hierbij hun eerste nieuwsbrief ontvangen welkom heten en bedanken, vooral degenen die een aardige of leuke opmerking in hun e-mail hebben gezet. Sorry als ik je geen antwoord heb gegeven. Ik spaar altijd de nieuwe adressen op en zet ze dan in één keer in mijn adresboek, allemaal tegelijk. Ik begrijp dat er fans zijn van mijn Griekse eilanden website die mijn pagina's regelmatig inkijken. Dat is zo leuk om te horen en het maakt al het werk de moeite waard.

Okeee .... Ik hoop dat goed gaat het met iedereen. In Amsterdam (Nederland) is het heerlijk geweest de laatste tijd met mooie temperaturen en veel zon. Ik heb dan ook aardig wat tijd op mijn dakterras doorgebracht en het voelt elke dag een beetje als een vakantie. Niet overal op de planeet is zo goed geweest en zo ook niet in Griekenland, waar vooral koude dagen met veel regen en wind zijn geweest. Het lijkt er gelukkig op dat het daar beter gaat worden in de komende weken met temperaturen van boven de 20 en meer zon. Heel fijn om te weten, want wij komen er binnenkort aan...!

Over een paar weken vliegen we naar Santorini om wat eilanden te gaan bezoeken. We zijn verliefd geworden het eiland Santorini toen we er voor de tweede keer kwamen (de eerste keer vonden we er niet veel aan, maar het was toen verschrikkelijk warm en we hadden de verkeerde accommodatie en geen auto). Het is goed dat we besloten om het eiland een tweede kans te geven. Er is nog veel meer te zien en te verkennen. We beginnen op dezelfde plek waar we de vorige keer ook logeerden, de prachtige Leandros Suites met haar geweldige uitzicht over de caldera. Hier zullen we drie dagen blijven. Misschien gaan we opnieuw de dagtrip maken naar het tegenoverliggende eiland Thirassia. We hebben nog niet één van de sites van dit kleine eiland gezien (sorry, we lagen de hele dag op het strand van Riva). Er zijn kerken, een klooster en een verlaten dorp en er is een begraafplaats met het graf van een "vampier" :/.... We zouden dit ook kunnen doen op het einde van onze vakantie, want dan zijn we nog drie dagen op Santorini in het dorp Perissa. Het zou ook zo maar kunnen zijn dat we de meeste tijd dorbrengen op het mooie en rustige strand van Kouloumpos, dat dicht bij Oia ligt.

Milos Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Ferry from Milos arriving in Kimolos Kimolos by the Windmill Hotel

Het eerste eiland dat we bezoeken na Santorini is Milos. We wilden daar al eerder naartoe, maar op de een of andere manier was het te ingewikkeld om er te komen met de veerboten. Dit jaar is dit veranderd en Milos heeft nu een regelmatige verbinding met Santorini en andere eilanden. Ik geloof dat er in 2011 zes keer per week een veerboot op en neer gaat, dus het is een gemakkelijke optie geworden. We zullen verblijven in Pollonia in het noorden van het eiland. We hebben gereserveerd in Soultana Appartementen, dat ons is aanbevolen door een vriend. Hoewel de accommodatie niet echt groot is zijn er allerlei soorten kamers, studio's en 2-slaapkamer appartementen, dus het is geschikt voor individuele reizigers, stelletjes, vrienden of gezinnen met kinderen. Het ligt dicht bij twee stranden, de mini-markt en de verschillende zee-tavernes. Ze hebben ook een zwembad:). Ik zal jullie laten weten hoe het was nadat ik terug ben.

Van het dorp Pollonia op Milos zijn er dagelijkse verbindingen (met een kleine veerboot) naar het tegenoverliggende eiland Kimolos. En aangezien wij toch in Pollonia verblijven, willen we de mogelijkheid aanpakken om een dagtocht te maken naar dit eiland en misschien zullen we er ook overnachten. Omdat er geen auto's te huur zijn op Kimolos zullen we onze auto mee moeten nemen van Milos. Als we besluiten op Kimilos te overnachten denken we erover om een nachtje in het het Windmill Hotel te blijven, dat ligt tussen de haven en de belangrijkste stad van het eiland, Chora.

Kimolos The Windmill, Kimolos Hotel Folegandros Santorini, Perissa Beach, Villa Roula Elafonisos, Simos Beach © Diamond Resort

de volgende stop na onze vijf dagen op Milos zal Folegandros worden. Het leek een goed idee en ook makkelijk want dat veerboot die zes keer per week op en neer gaat van Santorini maakt ook een stop in Folegandros. Hier verblijven we drie dagen in de Chora. Het hotel is al geboekt, maar ik heb het nog niet op de website gezet. Ik zal dit doen als ik weer terug ben. Ik kan nu al vertellen dat het een heel mooi uitzicht heeft.

De laatste drie dagen zullen we weer doorbrengen in Santorini, dit keer in Perissa. We hebben iets geboekt in Roula Villa. Het zag er goed uit, het was goedkoop en het had goede recensies. De maisonnette die ik geboekt heb is voor 4 personen en we zijn maar met z'n 2, maar we vonden het prettig een aparte slaapplek te hebben en de maisonette kwam met een mooie veranda. Deze accommodatie is aan de andere kant van het eiland en dus is het makkelijker om het zuiden en het oosten van het eiland wat beter te gaan verkennen. We moeten nog steeds een flink aantal stranden gaan bekijken en we hebben nog niet één enkele opgraving op het eiland gezien, dus het wordt hoog tijd. Na Santorini is het afgelopen en vliegen we weer naar huis. We zullen dan weer moeten wachten tot september, wanneer gaan we weer naar Kreta gaan (ja....elke keer weer, voor regelmatige lezers van mijn nieuwsbrief is dit geen verrassing, want we ga elk jaar terug als we kunnen).

Copyright © EmpNeusis, 7 Brothers Hotel, Poros Samothraki Samothraki copyright Pegasus Travel Agency, Skyros

Nieuwe eilanden op de Griekse Eilanden website

De laatste maanden ben ik ook druk bezig geweest met het toevoegen van nieuwe eilanden op de website en actualisering van een aantal van de anderen. Deze nieuwe eilanden zijn:
Alimnia en Chalki, twee kleine eilanden ten westen van Rhodos.
Amoliani, een klein eiland voor de kust van Halkidiki (vasteland).
Het eiland Elafonissos, een klein strand-eiland voor de kust van de Peloponnesos (vasteland).
Polygaios , een klein onbewoond eiland vlakbij het eiland Kimolos (waar updates op staan).
Poros in de Saronische Golf.
Samothrace in de Noord Egëische zee.
Sikinos in de Cycladen (zover half af).
Skyros eiland in de groep van de Sporaden eilanden.
Spetses in de Saronische Golf.
• Er is ook een nieuw item over de naturistenstranden in de Peloponnos.

Oké mensen, dit is het einde van mijn nieuwsbrief. Ik hoop dat ik je misschien een keer zie in Griekenland en ik wens iedereen het beste. Nadat ik terug ben van mijn vakantie in de Cycladen volgte er een nieuwe nieuwsbrief.
Met vriendelijke groeten,
Hans Huisman, webmaster van De Griekse Eilanden.

___________________________________________________________________________________________________________________

Hans Huisman www.angelfire.com/super2/greece 2011