ALLE VILLA'S Villa Amalia Villa Amalia Films Megala Chorafia Chania De omgeving Uitstapjes

Google Chrome ziet het uitvergroten van mijn foto's, sommige links en soms het scrollen door de pagina's als een popup. Als je wilt navigeren op mijn website sta dan de "popups" toe.

Crete villas, Kreta villa's
HET DORP MEGALA CHORAFIA OP HET EILAND KRETA
Megala Chorafia, Aptera, Kreta, Crete Megala Chorafia, Aptera, Kreta, Crete Megala Chorafia, Aptera, Kreta, Crete Megala Chorafia, Aptera, Kreta, Crete Aptera, Crete, Kreta.
Aptera, Crete, Kreta Aptera, Crete, Kreta Aptera, Crete, Kreta Aptera, Crete, Kreta Aptera, Crete, Kreta.

Het dorp Megala Chorafia is een klein dorp niet ver van de zee en de stranden en om de hoek van de stad Chania. Het ligt in een groen en rustig gebied. In Megala Chorafia is het kruispunt naar verschillende bestemmingen op het eiland. Alhoewel het dorp maar heel klein is zijn er toch drie gezellige taverna's, een kafenion en een minimarket (die best veel verkoopt, inclusief groente en fruit en vers brood, maar ook bijvoorbeeld batterijen e.d.). Wij hebben twee van de drie taverns geprobeerd maar hoorden achteraf dat de derde (de kleinste, meteen om de hoek van Cretan Corner en tegenover het kafenion) de beste van de drie is. Het dorp Megala Chorafia is afhankelijk van de touristen die de nabijgelegen oude stad Aptera willen komen bekijken, en het Turkse kasteel van Izzedine. Als je het dorp binnen komt rijden na de afslag waarop staat "Megala Chorafia" en je rijdt door is het eerste bord dat je tegekomt eentje waarop staat "Aptera", Verwarrend, want het is helemaal Aptera nog niet. Dat ligt namelijk nog een paar kilometer verderop. Je bent hier dus in het dorp Megala Chorafia beland.

Aptera, Crete, Kreta. Aptera, Crete, Kreta Megala Chorafia, Crete, Kreta. Megala Chorafia, Crete, Kreta. Megala Chorafia, Crete, Kreta.
Aptera, Crete, Kreta Aptera, Crete, Kreta Aptera, Crete, Kreta Aptera, Crete, Kreta Megala Chorafia, Crete, Kreta.

15 Kilometer ten oosten van Chania liggen de restanten van de stad Aptera. Deze stad is al vanaf de bronstijd bewoond. De antieke stad werd in de 9e eeuw door Arabieren verwoest. Archeologen vonden er graven, tempels en resten van huizen en verdedigingswerken uit de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse tijd. Vanaf de stad heeft men een schitterend uitzicht over de baai van Souda en het Turkse fort van Izzedine. Indrukwekkend zijn de restanten van de brede stadsmuren van Aptera. Aptera is de grootste Romeinse site die op het eiland Kreta te vinden is en de stad was vreselijk belangrijk voor zowel de MinoŽrs als de Romeinen vanwege de geografische ligging boven de grootste natuurlijke haven in de Middellandse Zee. In de 3e en 4e eeuw voor Christus was Aptera qua macht op zijn absolute hoogtepunt en werden er ook eigen munten geslagen. In 700 na Christus werd de Aptera verwoest door een aardbeving en in 823 na Christus werd Aptera vernietigd door piraten.

Voor nog veel meer informatie over Megala Chorafia - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional