Lazaretta island Crete
De Griekse eilanden Lazaretta Island HOME Chania Kreta
Lazaretta Island Crete Greece, Kreta Griekenland Lazaretta Island Crete Greece, Kreta Griekenland Lazaretta Island Crete Greece, Kreta Griekenland Lazaretta Island Crete Greece, Kreta Griekenland Lazaretta Island Crete Greece, Kreta Griekenland
Het eiland Lazaretta bij Kreta in Griekenland
English

Lazaretta is een klein onbewoond eiland dat in de baai van Souda ligt, niet ver van de stad Chania. Vanaf deze stad worden er excursies georganiseerd naar Lazaretta. Het eiland heeft een tijd gefungeerd als lepra-eiland, en mensen die ervan verdacht werden dat ze lepra hadden moesten eerst naar dit eiland voordat ze Chania in mochten. De naam Lazaretta stamt af van de heilige Lazarus, die de beschermheilige was van de lepralijders. Op het eiland staan de restanten van een groot gebouw (25 x 7 meter) waar de leprozen gehuisvest waren. Het gebouw is door de Turken in 1645 grotendeels verwoest omdat ze er een groot kanon neer wilden zetten waarmee ze de stad Chania wilden belegeren.

Op het eiland staat een klein kerkje dat is opgedragen aan Agios Nikolaos. Het is er neergezet door een AustraliŽr die ooit op het eiland in slaap viel en met uitdrogingsverschijnselen en een zonnesteek ontwaakte. Zo ziek als hij was wist hij toch weer naar het vasteland van Kreta te roeien, waar hij werd gevonden en beter gemaakt. Op Lazaretta zijn verschillende kleine baaitjes met strandjes en het is een goed gebied om te snorkelen.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional