Ithaka
De Griekse Eilanden Ithaca HOME Ithaca Hotels Ithaca Villas Ithaca Plattegrond
Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland
Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland
Het eiland Ithaca, Ithaka in Griekenland - Het stille Ionische eiland
Map of Ithaka English

Ithaka (of Ithaki, Ithaca - het eiland komt in vele spellingsvormen) is een van de Ionische eilanden en ligt even te oosten van het grotere eiland Kefalonia. Het eiland Ithaca is niet zo groot en vrij rustig. Het is een erg heuvelachtig eiland. De oppervlakte van het eiland bedraagt 96 km2 en het inwonersaantal ligt even boven de 4000 mensen.

De mythe vertelt dat Ithaca de geboorteplaats was van de Griekse held Odysseus die Troye belegerde en met het idee kwam om het grote houten paard te bouwen. Bewijs hiervoor is er trouwens niet want nergens is er bijvoorbeeld een paleis gevonden (waar zijn vrouw Penelope zou hebben gewoond) en veel archeologisch bewijs dat Ithaca een belangrijk machtscentrum was is er niet.

Er is niet veel meer te doen op Ithaca dan wat door de heuvels te wandelen en een beetje van de stilte, de schoonheid of de romantiek van het eiland te genieten.

De huidige hoofdstad heet Vathi dat diep weggeborgen ligt in een inham / baai in het midden van het eiland. In 1953 werd de stad door een aardbeving vernield maar is sindsdien op een sympathieke manier weer opgebouwd. De huizen hebben er rode daken en de meeste toeristen zijn te vinden in de haven bij het water, waar je uitkijkt op het (gevangenis)eilandje Lanrioto.

De verbindingen met de veerboten naar Ithaca zijn goed te noemen ondanks dat het eiland niet echt een toeristische trekpleister is te noemen (de meeste stranden zijn kiezelstranden en veel bezienswaardigheden zijn er niet). De meeste grote veerboten leggen aan in de hoofdstad Vathi, maar soms doet er ook een veerboot een van de andere twee havens aan (Frikes in het noorden en Piso Aetos aan de westkant van het eiland waar wel eens boten vanuit Kefalonia aanleggen). In Piso Aetos komt ook wel eens een enkele keer een grotere internationale veerboot aan die niet de tijd kan vinden om in Vathi aan te gaan leggen.

Vanuit Vathi is er een bus die door de heuvels naar het badplaatstje Stavros rijdt, waar ook wat kamers te huur zijn, en naar nog een paar kleine dorpjes in het noorden. Deze bus gaat ook naar het oude dorp Perahori dat beneden Vathi ligt en dat het centrum van het eiland was in de tijd dat de piraten de Griekse eilanden nog onveilig maakten. In het hoogseizoen zijn er ook taxiboten vanuit Vathi naar de kiezelstranden / vissersdorpjes van Kioni en Frikes.

Accommodaties op Ithaca - hotels, appartementen en studio's

Veel accommodaties zijn er niet te vinden op het eiland Ithaca en wat er is kan soms wat duur zijn. In Vathi zijn wat kamers te huur en er zijn een paar hotels in de haven bij de kaiks. Ook in Frikes en Kioni is wel iets te huur.

Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaka Griekenland
Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland Ithaca Griekenland
Bezienswaardigheden op Ithaca

In de hoofdstad van het eiland Vathi is een klein archeologisch museum te vinden, maar echt heel spectaculair is het museum niet.

Op 1 kilometer afstand van Vathi ligt de interessante Grot van de Nymphen, waar volgens de overlevering Odysseus en de godin Athena ooit een schat hadden verborgen.

Aan de zuidoost hoek van het eiland liggen de Aretousa Fonteinen. Het is een leuk gebied om door heen te wandelen maar het is aangeraden om water mee te nemen want de plek die je gaat bezoeken staat meestal droog.

Het leuke vissersdorpje Kioni in het noordoosten van het eiland met een mooie haven en een aantal vervallen windmolens.

Het dorpje Paliochora dat je kunt bereiken via een pad vanaf Perachori waar de ruines staan van de middeleeuwse plaats Paliochora en kerken met prachtige Byzantijnse iconen.

Het oude Alalcomai is gelegen op een heuvel boven het kleine stadje Piso Aetos. Hier liggen de ruļnes van de Akropolis van Alalcomai uit de 6e eeuw voor Christus.

Het klooster van Katharon dar werd gebouwd aan het einde van de 17de eeuw en dat was gewijd aan de Panaghia Katharotissa. Het is gelegen op de berg Neritos op een hoogte van 600 meter. Van het klooster is er een prachtig uitzicht naar Vathi en naar het oosten naar de Golf van Patras. Er zijn twee alternatieven om het klooster te bereiken, de weg door Stavros en Anoghi of via de hoofdweg.

Het klooster van Taxiarchi dat is gelegen ten zuidwesten van het dorp Vathi. Dit mooie klooster werd gebouwd in de zeventiende eeuw.

Een vroeg Hellenistische nederzetting op een kilometer afstand van Stavros in Pilikata. Je kunt de ruļnes van een oude nederzetting zien. De archeologische vondsten worden tentoongesteld in een kleine collectie.

Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor
Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor
Hotels op het eiland Ithaca - Hotel Mentor - goede beoordelingen - singles, doubles, triples en suites

Het uitzicht dat alle kamers bieden op de kalme zee en het intens groene eiland, zal u betoveren. Bovendien kunt u genieten van het uitstekende restaurant en de tuin op het dak van het hotel. Kortom, u vindt hier alles wat u maar wenst. Gelegen op 45 km van het vliegveld van Kefalonia, is dit de ideale omgeving voor een onvergetelijke reis. Vanuit elk van de kamers is er uitzicht op de kalme zee en het dichte groen van het eiland dat je zal charmeren. In het restaurant en op de daktuin van het hotel zult u altijd vinden wat u wenst. Diensten omvatten een 24-uurs receptie, roomservice, internet en fax-faciliteiten. Er is ook een cafe-bar, gelegen op de begane grond, met uitzicht op de zee. Het hotel Mentor is gelegen in de haven van Vathi, de hoofdstad van Ithaka. Op loopafstand van het centrum, met een panoramisch uitzicht over de haven. Het heeft de meest moderne faciliteiten en garandeert de ideale omgeving voor een onvergetelijke reis.

Alle hotelkamers (4 suites, 28 tweepersoons-bed en 4 eenpersoons-kamers) zijn volledig gerenoveerd, hebben een eigen badkamer en zijn uitgerust met airconditioning, televisie en een telefoon met directe buitenlijn.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Mentor Hotel op Ithaca klik hier.

voor alle hotels, appartementen en studios op Ithaka - klik hier.

Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor Ithaca hotels, Hotel Mentor

© Hans Huisman, Sasha (pictures), https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional