ALLE VILLA'S De omgeving Agia Pelagia Zorbas Appartementen Stranden

Google Chrome ziet het uitvergroten van mijn foto's, sommige links en soms het scrollen door de pagina's als een popup. Als je wilt navigeren op mijn website sta dan de "popups" toe.

Agia Pelagia Hotels
DE STRANDEN RONDOM HET DORP AGIA PELAGIA OP KRETA
Palaiokastro. Palaiokastro. Palaiokastro. Palaiokastro. Palaiokastro
Palaiokastro. Palaiokastro. Palaiokastro. Palaiokastro Palaiokastro

Natuurlijk heeft het dorp Agia Pelagia zelf al vier stranden. Naast Agia Pelagia en op loopafstand ligt nog een ander aardig strand, het strand van Ligaria. Op korte afstand net buiten Agia Pelagia liggen nog twee andere stranden, die wat rustiger zijn en waar eigenlijk bijna geen toeristen komen, en dat zijn de stranden van Pantanasa en Palaiokastro, gelegen tussen Agia Pelagia en Heraklion.

Lygaria Beach, Lygaria Beach Apartments, Kreta, Crete Lygaria Beach, Kreta, Crete Lygaria Beach, Kreta, Crete Lygaria Beach, Kreta, Crete Lygaria Beach, Ligaria Beach, Kreta, Crete
Lygaria Beach, Kreta, Crete Lygaria Beach, Kreta, Crete Lygaria Beach, Kreta, Crete Lygaria Beach, Kreta, Crete Lygaria Beach, Ligaria Beach, Kreta, Crete

Het dorp Lygaria ligt op korte afstand van de hoofdstad van Kreta en van het vliegveld op de route Heraklion - Gazi - Lygaria. De reis vanaf Heraklion naar Lygaria duurt ongeveer 30 minuten. Het strand van Lygaria (of Ligaria) ligt op zo'n 20 tot 30 minuten lopen afstand van het wat bekendere toeristenresort Agia Pelagia, dat 25 kilometer ten westen van Heraklion is gelegen. Het strand is in orde, maar in de zee ligt over een gedeelte van het strand wel een wat gladde (niet scherpe) rots, die het wat moeilijk (of: onaangenaam) maakt om op sommige plekken het water in te gaan. Het strand is echter een zandstrand en het is goed. Het begin aan de zee is gewoon zand met wat kiezeltjes dus je kunt je ook gewoon in het water laten vallen voor het rots-gedeelte en er over heen zwemmen of aan de zijkanten van het strand het water ingaan. De baai van Lygaria is echter wel een van de allermooiste die in ooit heb gezien.

Pantanasa Pantanasa. Pantanasa. Pantanasa. Pantanasa.

Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional