gavdos
De Griekse Eilanden Gavdos HOME Gavdos Accommodaties Gavdos Stranden Gavdos reizen Gavdos Plattegrond
Gavdos Gavdos Gavdos Gavdos Gavdos
Gavdos Gavdos Gavdos Gavdos Gavdos
DE STRANDEN VAN HET EILAND GAVDOS IN GRIEKENLAND
beaches Gavdos

Het strand van Potamos - Gavdos - Potamos is een mooi strand in het noordwesten van het eiland Gavdos. Het is een zandstrand met geel en mooi rood gekleurd zand. Helaas voor de meeste van de bezoekers van het eiland is het strand van Potamos alleen bereikbaar met de boot want het is omringd door heuvels en er is geen voetpad dat er naar toe leidt. De meeste mensen die de wandeling naar het strand van Potamos maken zien het uiteindelijk alleen maar van bovenaf en vinden geen veilige manier, alhoewel er sommige mensen zijn die het wčl lukt.                                                                                                                                                                                          
beaches GavdosHet strand van Agios Ioannis - Gavdos - Het strand van Agios Ioannis ligt in het noorden van het eiland Gavdos, en kreeg een award als tweede mooiste strand van de wereld door de Travel Channel in 2007. Agios Ioannis (St John's strand) ligt naast het kleine dorp met een bevolking van tien mensen, en het is de thuishaven van een aantal grote indrukwekkende grotten. Er zijn geen hotels of pensions en er is geen luxe, alleen de zee, het zand en een prachtig uitzicht op het eiland Kreta. Bij de bushalte van Agios Ioannis (einde van de weg) vindt u de enige taverne in deze regio van Gavdos: Kapetan Theofilos.                                                                                                                                                                                                                                                                                       
beaches GavdosHet strand van Pyrgos - Gavdos - Het strand van Pyrgos is gelegen in het noorden van het eiland Gavdos. Dit strand kan worden bereikt met een kleine boot of te voet na een lange en avontuurlijke wandeling. Pyrgos strand is rustig en geďsoleerd en strand met geen faciliteiten. U moet uw eigen water en voedsel meebrengen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
beaches GavdosHet strand van Sarakinikos - Gavdos - Op 20 minuten loopafstand van de haven vindt u de meest "gecultiveerde" strand van het eiland (met een taverna of twee en een paar accommodaties). Het mooie grote zandstrand van Sarakinikos ligt in het noordoosten van het eiland op een 2 km lopen afstand ten noorden van de haven over een onverharde weg.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
beaches GavdosHet strand van Tripiti - Gavdos - Het strand van Tripiti ligt in het zuiden van het eiland Gavdos en is beroemd om zijn prachtige rotsformaties. De rotsen die in de zee staan vormen arcades. De naam van dit zuidelijke punt is Tripiti ( "tripa" = gat), en er zijn drie gaten-grotten (bogen) uitgeslepen in de rots die de zee inloopt. Vanaf Korfos kun je naar deze prachtige plaats lopen, en er is verder geen land meer te ontdekken in dit zuidelijke deel van Gavdos ... Het voetpad is ongeveer 3 km (ongeveer een uur lopen), maar er zijn borden, en je kunt niet verdwalen. Dit is de meest zuidelijke plaats in Europa. Op een rots in Tripiti is een zeer grote stoel die je moet beklimmen om er op te kunnen gaan zitten.                                                                                                                                                           
beaches GavdosHet strand van Korfos - Gavdos - Als je landinwaarts loopt vanuit de haven Karave en op het kruispunt aankomt (en een paar huizen) sla dan niet rechtsaf (naar Sarakinikos strand), maar sla linksaf (er is een bord) om dit strand te bereiken. Het is een mooie wandeling langs de kustlijn. Op Korfos Bay zijn er enkele kamers en familiekamers te huur in Georgos en Maria's Taverna.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Gavdos, Cape Tripiti Gavdos, Cape Tripiti Gavdos, Salt Lake Tripiti, zoutmeer in Tripiti Gavdos, Lavrakas Gavdos, Lavrakas
Gavdos, Korfos Beach Gavdos, Korfos Gavdos, Sarakiniko Beach Gavdos, Sarakiniko Beach Gavdos
DE NATURISTENSTRANDEN VAN HET EILAND GAVDOS IN GRIEKENLAND

Het eiland Gavdos is een paradijs voor de naturisten. Ruw geschat is het zo'n 80% van de stranden naturistengebied. Het strand van Agios Ioannis is een van de naturistenstranden. Je kunt er met de bus naartoe. Deze stopt bij een taverna / minimarket en vanaf daar moet je nog een stuk lopen richting het westen (ongeveer een kwartier). Het strand is ongeveer 500 meter lang en vrij breed. Op het strand zijn bomen waar je onder kunt gaan liggen voor de schaduw. Ook het strand van Lavrakas ten westen van Agios Ioannis is een naturistenstrand. Je kunt er komen via de kust maar dan moet je soms stukken door de zee (om)lopen (niet aan te bevelen bij slecht weer) of je kunt bij Agios Ioannis de rotsen opklimmen en dan de paden volgen. De tocht duurt ongeveer 40 minuten vanaf het strand van Agios Ioannis. Lavrakas is niet zo mooi als Agios Ioannis. Het is een vlak strand met bomen en in de zee zijn veel rotsen, dus je moet even kijken waar je het beste de zee in kunt gaan. Het is wel een mooie plek om te snorkelen.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional