ALLE VILLA'S Villa Giorgos Gavalochori Almyrida De omgeving Uitstapjes

Google Chrome ziet het uitvergroten van mijn foto's, sommige links en soms het scrollen door de pagina's als een popup. Als je wilt navigeren op mijn website sta dan de "popups" toe.

Villas in Crete, Kreta villa's
HET DORP GAVALOCHORI IN DE APOKORONAS OP HET EILAND KRETA
Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete
Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete.

Gavalochori is een dorpje in de Apokoronas gebied en niet ver van de zee en de badplaats Almirida. Het kan worden bereikt over de Almirida - Gavalochori - Vamos route. Het dorp is historisch van groot belang. Het is vernoemd naar de Byzantijnse familie van Gavalodon. In het dorp zijn er resten uit de Byzantijnse, Venetiaanse en Turkse perioden, en artefacten die zijn gevonden in Gavalochori tonen aan dat het dorp al bewoond werd in eerdere tijden (Minoische periode, Neolithicum en Romeinse periode). Op het dorpsplein van Gavalochori staat een gedenkteken aan de Tweede Wereldoorlog. In Gavolochori kun je een bezoek brengen aan het Historisch en Folklore Museum, dat is gehuisvest in een gebouw uit de Venetiaanse en Turkse tijd en dat originele stenen bogen heeft. Hier kun je een beetje leren over de geschiedenis en de cultuur van het dorp. Er zijn objecten van aardewerk, munten, kostuums en wapens te zien. Openinstijden zijn maandag - zaterdag 09.00 - 13.30 en 17.00 - 19.00, en zondag 10.00 - 13.0 en 17.00 - 19.00. Als je wilt kunt je ook een stop in Gavalochori maken voor een lunch of een diner, want er zijn een paar taverna's.

Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete.
Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete

De Venetiaanse bronnen / waterputten van Gavalochori kunnen worden bereikt door ongeveer 1 kilometer rechtdoor te lopen vanaf het bord in het dorp, dat verwijst naar alle bezienswaardigheden. De smalle weg leidt omhoog totdat je een T-splitsing bereikt. Hier sla je linksaf. Aan de linkerkant (gele pijl) is er een soort van ronde structuur (onbekend wat het is, maar zou Venetiaan of ouder kunnen zijn) en als je nog wat verder loopt dan zie je de Venetiaanse waterputten aan je rechterhand. Loop nog verder en dan zie je beneden aan je linkerkant iets wat lijkt op een Venetiaanse (of misschien zelfs Romeinse?) brug. We hebben ook geprobeerd de Romeinse tombes te vinden, maar zonder succes. Ik kreeg te horen dat er huizen bovenop waren gezet en dat ze moeilijk waren te vinden. We zagen een soort van grotten (slechts een paar) in de tuinen van twee huizen, die eruit zagen als Romeinse graven (als ik het vergeleek met de tombes die we hadden gezien in Argiroupolis), maar een van hen werd gebruikt om kippen in te houden, terwijl een andere vol met afval zat.

Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete
Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete. Gavalochori, Apokoronas, Kreta, Crete.

Gavalochori is een leuke plek voor een korte stop of voor een wandeling. Je kunt een kijkje nemen bij de kerken in het dorp of genieten van een uitstekende lunch of diner in Gavelianos Kafenion, waar je in de schaduw van grote bomen kunt gaan zitten en het dorpsleven aan je voorbij kunt zien trekken.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional