ALLE VILLA'S Old Fountain Villas Galatas De omgeving Stranden bij Galatas

Google Chrome ziet het uitvergroten van mijn foto's, sommige links en soms het scrollen door de pagina's als een popup. Als je wilt navigeren op mijn website sta dan de "popups" toe.

Villas in Crete, Kreta villa's
DE STRANDEN IN DE OMGEVING VAN DE OLD FOUNTAIN VILLAS
Platanias, Crete, Kreta. Platanias, Crete, Kreta. Platanias, Crete, Kreta. Platanias, Crete, Kreta. Platanias, Crete, Kreta.
Agia Marina, Kreta. Agia Marina, Kreta. Agia Marina, Kreta. Kalathas strand, Akrotiri, Kreta. Kalathas strand, Akrotiri, Kreta.

Platanias is een van de toeristendorpen in het noordwesten die ligt aan de hoofdweg langs zee tussen Kolimbari en Chania. Het gebied is vrij vlak en het is een aaneenschakeling van dorpen / hotels. Een echt authentieke Griekse sfeer is hier ver te zoeken. Het is eerder de wereld van beton en fastfood restaurants. Het dorp trekt zoveel toeristen omdat het een drie kilometer lang en 35 meter breed strand heeft. Het wordt ook wel het Chersonissos van het westen genoemd, maar zo erg toeristisch als in Chersonissos is het hier toch niet en het strand is vele malen groter, mooier en breder. Er zijn veel hotels, appartementen en taverna's, en er is het een en ander aan vertier. Leuk voor mensen die in een beetje levendige omgeving willen zitten in een stijlvol hotel.

Kalathas strand, Akrotiri, Kreta. Kalathas strand, Akrotiri, Kreta. Kalathas strand, Akrotiri, Kreta. Kalathas strand, Akrotiri, Kreta. Stavros strand, Kreta
Stavros strand, Kreta Stavros strand, Kreta Stavros strand, Kreta Stavros strand, Kreta Stavros strand, Kreta

Het dorpje Agia Marina ligt aan de noordkust van Kreta op een paar (9) kilometer ten westen van Chania. Het is een van de dorpen in een hele rij die in dit stuk van het eiland allemaal aan elkaar zijn vastgebouwd. Het hele gebied bestaat voornamelijk uit nieuwbouw, en dan vooral betonnen gebouwen die er niet al te fraai uitzien. Het aantal uithangborden en reclames is nog van een grotere dichtheid dan op het Damrak in Amsterdam. Erg aantrekkelijk is het dan ook niet. De oudere traditionele huizen staan in Pano Agia Marina, het bovengelegen dorp, zo'n 500 meter verderop. Dit is het originele stuk van het dorp. Wel is er een mooi strand van 2,5 kilometer lengte in het dorp, met uitzicht op een eiland (Agii Theodori) dat op ongeveer 400 meter afstand voor de kust ligt. Op het eiland staan nog restanten van een Venetiaans fort dat gebouwd werd in 1574 om het verderop gelegen dorp Platanias te beschermen tegen een aanval van de Turken. In het dorp Agia Marina zijn natuurlijk heel veel hotels en taverna's om uit te kiezen.

Op het Akrotiri schiereiland liggen nog veel meer kleinere, rustigere en leuke stranden zoals bijvoorbeeld Stavros en Kalathas. Het strand van Stavros ligt aan de noordzijde van het Akrotiri schiereiland (ten oosten van Chania). Het is een zandstrand in een ronde baai waar een rivier doorheen vloeit, en het is bekend omdat een gedeelte van de film "Zorba de Griek" er werd opgenomen. Een zijde wordt gedomineerd door een hoge kale berg. Naast het hoofdstrand, een stukje verderop, is nog een ander rustiger strand. Aan de zee naast het strand zagen we ook iets wat op de overblijfselen leek van een oude stad of fort dat in de rotsen was uitgehakt (ik was nieuwsgierig maar ik heb er geen informatie over kunnen vinden). In de rotsen bij Stavros is een oude Minoļsche cultusgrot die je te voet kunt bereiken. Het strand van Kalathas ligt aan de westzijde van het Akrotiri schiereiland, even ten oosten van Chania. Het is een klein maar mooi zandstrand waarop een rivier uitkomt. Het strand is ongeveer 150 meter lang en vrij breed. Het is een echt zandstrand en heeft een beetje een driehoekige vorm. Op het strand staan parasols en zonnebedjes. Het strand kijkt uit over een eilandje dat voor de kust ligt. Er zijn twee taverna's bij het strand (2007). In de omgeving zijn heel veel nieuwbouwhuizen te koop.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional