peleponnesos, Peloponnese
De Griekse Eilanden Peloponnesos Fig Leaf Villas Peloponnesos Naturistenstranden Het verhaal van de Fig Leaf Villas
Epidavros, Epidaurus Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Epidavros, Epidaurus Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Epidavros, Epidaurus Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Epidavros, Epidaurus Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland Epidavros, Epidaurus Peloponnese Greece, Peloponnesos Griekenland
EPIDAVROS OF EPIDAURUS OP HET PELOPONNESOS SCHIEREILAND IN GRIEKENLAND
English

Epidavros Epidaurus of Epidavros is de naam van een oude Griekse stad op het schiereiland Argolis. Paliá Epidavros (oud Epidavros) is de oude havenstad. De restanten van de oude havenstad liggen deels onder water na een vulkaanuitbarsting op het nabijgelegen schiereiland Methana dat ten zuiden van de oude stad ligt. Op dit schiereiland zijn 32 vulkanen te vinden. De laatste eruptie was in 1700 in een vulkaan die zich in de zee bevindt. De eruptie die fataal was voor oud Epidavros vond plaats in 258 voor Christus.

Op het schiereiland dat Nisi heet zijn de overblijfselen te vinden van de vroegere akropolis. Er zijn restanten van muren en van een theather en een vroegchristelijke basiliek. Het theater heeft 18 rijen en werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. In de zomermaanden vinden er af en toe nog optredens plaats. Overigens is nog niet het hele gebied opgegraven. In 2011 is er een standbeeld van de god Hermes gevonden.

Het antieke Epidavros ligt ongeveer 10 kilometer landinwaarts. Hier is de beroemde cultusplaats van de halfgod Asclepius, met het best bewaarde antieke theater van Griekenland te vinden. Het theater biedt plaats aan 12.000 tot 14.000 mensen en er worden in de zomer nog steeds openlucht festivals georganiseerd. Het werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en twee eeuwen later werden er nog een aantal rijen aan toegevoegd. Het meest bijzondere van het Epidavros theater is de geweldige akoestiek. Op de site zijn ook de overblijfselen van een tempel, een stadion stadium, een rond gebouw met zuilen een antiek hotel voor pelgrims en een gymnasium.

Epidavros In de antieke tijd zo rond 1200 voor Christus was Epidavros een grote stad met 80.000 inwoners die geregeerd werd door een koning. Vanwege zijn strategische ligging tussen diverse Griekse koninkrijken was het de belangrijkste haven in de Peloponnessos. Het hedendaagse Epidavros is een klein vissersdorp met ongeveer 2000 inwoners. Het ligt 7 kilometer ten noorden van het oude Epidavros. Het landschap is groen, met veel olijf- en sinaasappelbomen en verspreid over het gebied liggen diverse mooie stranden. De grond is er vruchtbaar en wordt ook gebruikt voor wijngaarden.

Galiasi beach wordt gezien als het beste strand van Epidavros. Het is een strand met op sommige plekken wat kiezels. Er zijn ook wat parasols en ligbedjes te huur en een zijn een paar taverna's. Het strand wordt omgeven door bosgebied. Tijdens het hoogseizoen kan het hier druk worden. Andere stranden in de buurt zijn Panagitsa, Polemarha, Kalamaki en Vagionia beach. Vanaf een van de stranden die op het schiereilandje Nisi is gelegen, kun je al snorkelend het verzonken gedeelte van het oude Epidavros bekijken.

In Epidavros zijn diverse restaurantjes en accommodaties en je vindt er een postkantoor, een geldautomaat. Ook zijn er een aantal campings in het gebied. Echt massatoerisme is hier echter nog niet.

Angelica Villas Hotel Apartments Gialasi, Ancient Epidavros - heel goede beoordelingen
Angelica Villas Hotel Apartments Gialasi, Ancient Epidavros, Peloponnese, Peloponnesos Angelica Villas Hotel Apartments Gialasi, Ancient Epidavros, Peloponnesos Angelica Villas Hotel Apartments Gialasi, Ancient Epidavros, Peloponnesos Angelica Villas Hotel Apartments Gialasi, Ancient Epidavros, Peloponnesos Angelica Villas Hotel Apartments Gialasi, Ancient Epidavros, Peloponnesos

Angelica Villas Hotel Apartments is gevestigd in Palaia Epidavros, op slechts 100 meter afstand van het strand van Gialasi. Dit complex heeft een kleurrijk zonneterras met bloemen en gratis WiFi in het hele pand. Alle accommodatie heeft eigen kookgelegenheid. Vanaf het balkon kijkt u uit op de tuin en de Saronische Golf. Alle compleet uitgeruste studio's en appartementen bieden een fraai interieur met donker houten meubelen en aardetinten. Uw appartement beschikt ook over een goed uitgeruste kitchenette. In de privébadkamer kunt u van een douche of een bad gebruikmaken. Iedere dag kunt u goed beginnen, met een continentaal ontbijt in de eetzaal. Diverse restaurants, bars en winkels zijn te voet vlot bereikbaar vanaf Angelica Villas Hotel Apartments.

De schilderachtige stad Nafplio ligt op 35 km afstand en het oude theater van Epidaurus op 2 km afstand. De afstand naar de archeologische site van Mycene is 55 km. Parkeren op het terrein van Angelica Villas Hotel Apartments is gratis.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Angelica Villas Hotel Apartments in Ancient Epidavros - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional