Apollon Hotel Milos
Apollon Hotel Locatie Faciliteiten Omgeving Boeking Formulier Soultana Apartments
Milos Milos Milos, Adamas Milos, Adamas Milos, Adamas
Milos Milos Milos Milos Milos
INFORMATIE OVER HET EILAND MILOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND Choose language Choose language Choose language

Het eiland Milos

Milos is gelegen in de westelijke Cycladen en heeft een bevolking van 5000 mensen. Het werd gekoloniseerd in de oudheid en het was een welvarend eiland door zijn rijke minerale rijkdom. In het bijzonder de harde zwarte vulkanische rotsen met de naam 'Obsidiaan' was een uitstekend materiaal voor het maken van gereedschappen en wapens en gaf Milos veel welvaart in de oudheid. De rijke vulkanische geschiedenis heeft Milos haar kustlijn prachtige kleuren en interessante rotsformaties gegeven.

Milos geologische geschiedenis kan worden ontdekt tijdens een bezoek aan het mijnmuseum in Adamas, en de oude geschiedenis van Milos is ook te zien tijdens een bezoek aan de antieke steden Filakopi en Klima, het oude theater en de catacomben. De hete bronnen van Milos op Kanava staan bekend om hun therapeutische kracht en worden door velen bezocht.

Milos, Firiplaka Beach Milos, Firiplaka Beach Milos, Tsigrado Beach Milos, Mitakas Beach Milos, Ag. Kyriaki Beach
Milos Paliochori Beach Milos Fyropotamos Beach Milos Provatas Beach Milos, Sarakiniko Beach Milos Achivodolimni Beach

Ook de stranden van Milos behoren tot de mooiste van de Cycladen-groep. Milos combineert zowel een ontspannend en intensief nachtleven. Culturele steegjes, kleine kapellen, traditionele tavernes en heerlijke huisgemaakte gerechten maken uw verblijf onvergetelijk.

Een klein eiland dat kan je een grote belevenis kan geven in alle opzichten, van zonsopgang tot in de avond. We kunnen de bezoekers een geweldige tijd aanbieden op "het eiland van de kleuren".

Milos ancient theather Milos ancient theather Milos ancient theather Milos ancient theather Milos ancient theather
Milos catacombes Milos catacombes Milos Filakopi Milos Filakopi Milos Filakopi

Geschiedenis

De beschaving van Milos wordt beschouwd als net zo oud als die van Kreta en beslaat een periode van ten minste 5000 jaar. Zijn faam verspreid over de hele beschaafde wereld dankzij het meesterwerk van de Aphrodite van Milos (Venus van Milo), een standbeeld dat werd gevonden op het eiland in de 19e eeuw (1820) en dat nu in het Louvre Museum in Parijs staat. Rond 5000 v. Chr was Flakopi de oudste nederzetting op het eiland en de stad bestond tussen 4000 en 5000 voor Christus.

De nederzetting werd tweemaal verwoest door invallers en werd uiteindelijk herbouwd in 800 voor Christus in een andere stijl. De mogelijkheid om gebruik te maken van de verschillende minerale ertsen (zink tin etc.) gaf de bewoners een overvloed aan gereedschappen met ongelofelijke precisie voor die jaren. Flakopis bestaan is gelegen tussen de Neolithische tijd en de ijzertijd zoals recente archeologische opgravingen hebben vastgesteld. De stad werd uiteindelijk in brand gestoken. Het einde van Filakopi kwam rond dezelfde tijd als de Myceense beschaving elders bloeide.

Het was rond 1000 v. Chr dat de Dorische indringers aankwamn op het eiland. Het staat in een van de boeken van Thoukidides gerapporteerd dat de DoriŽrs voor ongeveer 700 jaar van Milos hun huis maakten. Milos werd een centrum voor kunstzinnige streven, zoals blijkt uit het prachtige standbeeld van Aphrodite van Milos dat werd gemaakt rond 400 voor Christus.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional