copyright gpkiros
De Griekse Eilanden Amoliani HOME Amoliani Hotels Amoliani Stranden Amoliani Reizen

Alykes Beach ligt in het westen van het eiland (ten zuidwesten van de hoofdstad). Dit is het populairste strand van het eiland. Het is een mooi zandstrand waar het makkelijk is om het water in te gaan, dus goed geschikt voor families met kinderen. Het ligt vlakbij het Amoliani meer, waaraan het eiland zijn naam heeft te danken. Het is een geörganizeerd strand waar je parasols en ligbedden kunt huren.

Agios Georgios Beach is een zandstrand in het zuiden van het eiland op anderhalve kilometer afstand van het hoofdstadje. Het is een zandstrand en er is een taverne waar je iets te eten of te drinken kunt bestellen. Ook zijn er parasols en ligbedden te huur. Agios Georgios Beach is vernoemd naar een kerkje dat bij het strand staat.

Karagatsia Beach (Ftelies) ligt in het westen van het eiland Amoliani in een kleine baai. Er is een kleine cantina waar je iets te drinken kunt krijgen. De afstand naar de hoofdstad is ongeveer twee kilometer.

Faka Beach ligt ten noordwesten van de hoofdstad en hier zijn geen faciliteiten (geen taverne, geen parasols en ligbedden). Faka Beach is een heel rustig strand en het is een goede plek om te vissen.

Moussiou Beach is een klein strand even ten noordwesten van de hoofdstad. Het is een rustig strand dat uit de wind ligt. Onder de pijnbomen bij het strand kun je wat schaduw vinden. Ook hier zijn geen faciliteiten.

Tsaska Beach is een rustig klein zandstrand in het noorden van het eiland Amoliani. Hier zijn geen ligbedjes en parasols te huur en er is geen taverne. Het laatste stuk naar het strand gaat wandelend over een pad. Op het strand van Tsaska kun je wat schaduw vinden onder de bomen.

Op de Drenia Eilandjes (Agios Nikolaos, Elia, Pontiki, Nikita, Spermeno en Palarma) ten zuiden van het eiland Amoliani liggen ook mooie zandstrandjes. Hier kun je alleen met de kaik naartoe. De eilandjes worden ook wel Gaidouronissia genoemd, wat ezels-eiland betekent.

Megali Amos Beach ligt aan de oostzijde van het eiland Amoliani, net achter Agios Georgios Beach. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Drenia eilandjes en de bergen van het Athos schiereiland. Het is een populair zandstrand met grove korrels en er zijn diverse faciliteiten Je kunt er parasols en ligbedjes huren en er is een taverne bij het strand.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional